26 Δεκ 2008

Συκοφαντίες κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου - Παρομοίωσε την Εκκλησία με Δούρειο Ίππο.


ΧΥΔΑΙΟΥΣ χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο αποκάλεσε «Δούρειο Ίππο» διατύπωσε μία από τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης Εργκενεκόν, η εκπρόσωπος της «Τουρκορθόδοξης Εκκλησίας», Σεβγκί Ερενερόλ, η οποία απολογήθηκε στο δικαστήριο για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Ερενερόλ δικάζεται κατηγορούμενη ως ένα από τα ανώτατα μέλη της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν. Η ίδια είπε ότι ο παππούς της, Παπαευθύμης, το 1919 είχε χαλάσει τα σχέδια του Πατριαρχείου "Φαναρίου" και τα σχέδια των ευρωπαϊκών δυνάμεων για την Ανατολία, και αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Τουρκορθόδοξο Πατριαρχείο και στις διαφορές του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, απορρίπτοντας τις εναντίον της κατηγορίες.

Η ίδια είπε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο ζητήθηκε να απομακρυνθεί από την Κωνσταντινούπολη έμεινε εκεί για λόγους που τώρα γίνονται καλύτερα αντιληπτοί. Η Ερενερόλ ισχυρίστηκε ότι πριν λίγο διάστημα είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί κάποια δραστηριότητα στην Τραπεζούντα, στην οποία θα συμμετείχε και ο Πατριάρχης "Φαναρίου" Βαρθολομαίος, όπως αποκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, και ότι εκεί θα μετέβαιναν με πλοίο ορισμένοι Ορθόδοξοι, και με ελικόπτερο ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ραχμί Κοτς.

Όταν έφτασε το πλοίο στην Τραπεζούντα, οι εκεί εθνικιστές δεν επέτρεψαν στους επιβαίνοντες να κατέβουν. Από τότε, η Τραπεζούντα αντιμετώπισε προβλήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Εργκενεκόν, το Τουρκορθόδοξο Πατριαρχείο ήταν το μυστικό στρατηγείο της οργάνωσης. Συχνά πραγματοποιούνταν εκεί συναντήσεις σημαντικών μελών της Εργκενεκόν.

Πηγή :http://www.phileleftheros.com/MAIN/main.asp?gid=493&id=597316

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com