6 Σεπ 2024

Αναπληρώτρια πρωθυπουργός Σουηδίας Έμπα Μπους: «Οι μουσουλμάνοι που δεν ενσωματώνονται πρέπει να φύγουν»

 

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Σουηδίας Ebba Busch πυροδότησε μεγάλη συζήτηση στη Σουηδία, με την άποψή της για την μη ένταξη των μουσουλμάνων στη κοινωνία της χώρας και την εφαρμογή του νόμου της Σαρίας μεταξύ των μεταναστών.

Η Έμπα Μπους δήλωσε ότι ο νόμος της Σαρία δεν έχει θέση στη Σουηδία και ότι το Ισλάμ θα πρέπει να προσαρμοστεί στις Σουηδικές αξίες.

«Το Ισλάμ πρέπει να προσαρμοστεί στις Σουηδικές αξίες. Οι μουσουλμάνοι που δεν ενσωματώνονται θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι φόνοι για λόγους τιμής, οι αποκεφαλισμοί, οι λιθοβολισμοί γυναικών και ο νόμος της Σαρία δεν έχουν θέση στη Σουηδία» δήλωσε σε εκδήλωση η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Τα σχόλιά της έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός της Σουηδίας όσο και διεθνώς, πυροδοτώντας σειρά συζητήσεων. Οι υποστηρικτές της θεωρούν ότι η στάση της είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των Σουηδικών πολιτιστικών αξιών και τη διασφάλιση ότι όλοι οι κάτοικοι θα συμμορφώνονται με τα νομικά και ηθικά πρότυπα της χώρας. Θεωρούν τη θέση της ως απαραίτητο μέτρο για την τήρηση των νόμων της Σουηδίας και των δεσμεύσεών τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας φιλελεύθερης χώρας.

Ταυτόχρονα όμως, κατηγορείται για όξυνση της ισλαμοφοβίας και στιγματισμό της μουσουλμανικής κοινότητας. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι τα σχόλιά της θα μπορούσαν να αποξενώσουν περαιτέρω τους μουσουλμάνους που είναι ήδη μέρος της Σουηδικής κοινωνίας και ενδεχομένως να αυξήσουν τις κοινωνικές εντάσεις.

Το θέμα της μετανάστευσης μουσουλμάνων στη Σουηδία είναι ένα έντονο ζήτημα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τη σημαντική εισροή προσφύγων και μεταναστών.

Τα σχόλια της Έμπα Μπους έρχονται εν μέσω ευρύτερων Ευρωπαϊκών συζητήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Βρετανία και τη Γαλλία, σχετικά με τη μετανάστευση από τις ισλαμικές χώρες και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την εθνική ένταξη και την πολιτιστική ταυτότητα μερίδας μεταναστών που ζουν στις χώρες αυτές.

Με πληροφορίες από Republic World

cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com