24 Αυγ 2024

Ο Ζελένσκι υπέγραψε το νομοσχέδιο κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας

 zelenski 13

Την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας διάλεξε για να υπογράψει το νομοσχέδιο που απαγορεύει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι.

Στην τελευταία του έκδοση, ο νόμος που εγκρίθηκε από την Βερχόβνα Ράντα στις 20 Αυγούστου 2024 είχε θέμα με τίτλο: «Για την προστασία της συνταγματικής τάξης στη σφαίρα των δραστηριοτήτων των θρησκευτικών οργανώσεων», αλλά οι συντάκτες και η ηγεσία της Ουκρανίας έχουν δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι ο νόμος είναι κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι στην προσφώνησή του, με την ευκαιρία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας δήλωσε: «Η ανεξαρτησία έχει πολλές διαστάσεις, καθεμία από τις οποίες πρέπει να αποκτηθεί για να υπερασπιστεί την πλήρη ανεξαρτησία. Οικονομική, ενεργειακή και πνευματική ανεξαρτησία του ουκρανικού λαού. Και η Ουκρανική Ορθοδοξία σήμερα κάνει ένα βήμα προς την απελευθέρωση από τους δαίμονες της Μόσχας».

Να αναφερθεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο υποστηρίζεται ενεργά από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, τον επικεφαλής των Ουνιτών της Ουκρανίας Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ και τον Αρχιραβίνο της Ουκρανίας Γιάκοβ Dov Bleich.

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com