25 Απρ 2024

Οι άνθρωποι κρίνονται για την πίστη τους όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στη Φινλανδία

tserkasi kanef 

Ακολουθεί σχόλιο του Μητροπολίτη Τσερκάσι και Κάνεφ κ. Θεοδοσίου (Snigirev) στη νέα σελίδα στο Facebook της διεθνής ένωσης "Εκκλησία κατά της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων" με αφορμή τη δίκη ενός Φινλανδού βουλευτή για την παράθεση της Βίβλου στο Twitter:

«Ως μέλος της Ένωσης "Εκκλησία κατά της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων", θα ήθελα να υποστηρίξω τη θέση της Φινλανδής βουλευτού Päivi Räsänen στην περίπτωση της κατηγορίας της για τη λεγόμενη "ρητορική μίσους" που βασίζεται στις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Σε αυτήν, η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Φινλανδίας, αντιμετωπίζει τρεις ποινικές κατηγορίες επειδή ανέφερε τη Βίβλο και εξέφρασε τις πεποιθήσεις της σε σχέση με την πορεία LGBT Pride 2019: "Πώς ταιριάζει η διδασκαλία της Εκκλησίας, #raamattu, με το γεγονός ότι η ντροπή και η αμαρτία προβάλλονται ως θέμα υπερηφάνειας;".

Ως αποτέλεσμα της τετραετούς δίκης, η Päivi Räsänen αθωώθηκε πλήρως, γεγονός που αποτέλεσε αναμφίβολα μια νίκη της ελευθερίας του λόγου έναντι των διαφόρων περιορισμών της έκφρασης, με τις ασαφείς και αμφιλεγόμενες έννοιες της "προσβολής συναισθημάτων" ή της "ρητορικής μίσους".

Ωστόσο, έπρεπε να αντιμετωπίσει εξονυχιστικές ανακρίσεις, μεταξύ άλλων για το αν θα αποκήρυττε τις πεποιθήσεις της αν γνώριζε τις συνέπειες.

Αναμφίβολα, οι δίκες στην Ουκρανία κατά Μητροπολιτών και πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ακολουθούν ένα παρόμοιο σενάριο, όταν δικάζονται για την ελευθερία του λόγου και την έκφραση θρησκευτικών πεποιθήσεων και η εισαγγελία κρύβεται πίσω από τραβηγμένες και παράνομες νομικές κατασκευές και συχνά επεκτείνει αδικαιολόγητα το περιεχόμενο του ποινικού κώδικα.

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή πρακτική έχει απορρίψει τις προσπάθειες να κριθεί ένα άτομο για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αναγνωρίζοντας την έκφραση θρησκευτικών απόψεων και την κριτική της αμαρτίας ως θεμιτές».

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στο μέλλον, η σελίδα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Facebook θα δημοσιεύει σχετικές ειδήσεις σχετικά με τη διεθνή προστασία των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πιστών.

Σας συνιστούμε να γίνετε συνδρομητές για να ενημερώνεστε για τα γεγονότα της θρησκευτικής ζωής!

Πηγή: Υπηρεσία Τύπου της Επαρχίας Τσερκάσι της UOC

Επιμέλεια - μετάφραση: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com