9 Μαρ 2024

Γυναίκα και εθνικά σύμβολα βορά στη woke ατζέντα

 

Γυναίκα και εθνικά σύμβολα βορά στη woke ατζέντα

Της Δρ. Ελένης Παπαδοπούλου*

Παρασκευή 8 Μαρτίου είναι η Ημέρα της Γυναίκας. Ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε την ημέρα αυτήν να «ντύσει» το δημαρχείο με τη «ροζ σημαία» της εικαστικού κυρίας Λαλέ και να κάνει και κάποιες άλλες εκδηλώσεις σχετικά με την έμφυλη βία.

Όσον αφορά τη «ροζ σημαία», πρόκειται για ένα πανί αποτελούμενο από σεντόνια, το οποίο απεικονίζει τη σημαία μας σε αποχρώσεις του ροζ με λουλουδάκια. Αυτό το πανί είχε εκτεθεί και στην πρεσβεία μας στις ΗΠΑ, και με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αποσύρθηκε. Η πρεσβεία μας, όπως και το δημαρχείο, είναι δημόσια κτίρια του ελληνικού κράτους. Η μόνη σημαία που επιτρέπεται είναι η γαλανόλευκη με τον σταυρό και, ενίοτε, επίσημες σημαίες άλλων κρατών ή της Ε.Ε. Γελοιοποίηση συμβόλου και σημαίας δεν προβλέπεται. Αν η κυρία Λαλέ δεν το γνωρίζει, δεν το σέβεται και έχει αξίωση το ροζ σεντόνι, που ονομάζει καταχρηστικά «σημαία», να προβληθεί επί της πρόσοψης του δημαρχείου, θα έπρεπε να το γνωρίζει ο δήμος και να μην επιτρέψει την προσβολή της ελληνικής σημαίας στο κτίριό του.

Εκτός όμως από την παραποίηση της σημαίας, έχουμε και την επίκληση στίχου του εθνικού ύμνου ως τίτλου των εκδηλώσεων. «Γνωρίζοντας από την κόψη: τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών, μιλάμε για την έμφυλη βία» ονομάζεται το πλαίσιο δράσεων του δήμου για την ημέρα αυτήν. Έπρεπε να πιάσουμε και τον εθνικό ύμνο, να τον κολλήσουμε και αυτόν στα αγαπημένα θέματα της woke ατζέντας. Διότι είναι γνωστό ότι, όταν λέμε «Σε γνωρίζω από την κόψη», δεν σκεφτόμαστε τον εθνικό μας ύμνο και το αίμα που χύθηκε για τη λευτεριά αυτού του τόπου, αλλά την έμφυλη βία και τα σεντόνια της κυρίας Λαλέ.

Όσον αφορά τις γυναίκες, είναι εντυπωσιακό το πόσο απουσιάζουν οι σπουδαίες γυναίκες από τις εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στις γυναίκες επιστήμονες, στις γυναίκες πολιτικούς, στις συγγραφείς, στις ποιήτριες, στις μάνες, στις αγωνίστριες αυτού του τόπου – γυναίκες που θα έπρεπε να προβάλλονται ως πρότυπα στις νέες γενιές. Αντιθέτως, δίνεται υπέρμετρη προβολή στα σεντόνια της κυρίας Λαλέ, στη ροζ σημαία και στις λέξεις άνευ νοήματος που προβάλλει η woke κουλτούρα.

Η Ημέρα της Γυναίκας τελικά έχει χρησιμοποιηθεί για τον εξευτελισμό της γυναίκας, των εθνικών συμβόλων και την επιβολή της woke ατζέντας, με τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

antinews.gr8/03/2024

1 σχόλιο:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Με το «έτσι θέλω» βλέπουμε στις ελεεινές ημέρες που ζούμε να «στολίζονται» δημόσια κτήρια , τα οποία θεωρητικά ανήκουν στον ελληνικό λαό, με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ, της σημαίας της Ουκρανίας και τελευταία είδαμε το δημαρχείο της πρωτεύουσας να «ντύνεται» με ένα ψευτοκαλλιτεχνικό έκτρωμα που , δυστυχώς, προσβάλλει και θεατρίζει το κορυφαίο εθνικό μας σύμβολο.

Από πού αντλεί τη νομιμοποίηση ο δήμαρχος Δούκας ( άλλος αυτοδιοικητικός «φωστήρας μας προέκυψε εις διαδοχήν του Μπακογιάννη…) και ασχημονεί κατ αυτόν τον τρόπο;

Εκφράζει αυτό το τρισάθλιο τερατούργημα, αυτό το εξάμβλωμα που «επένδυσε» το δημαρχιακό κτήριο, το φρόνημα και τη θέληση της πλειοψηφίας των δημοτών ή τη στοχοθεσία των φασιστών και των Ταλιμπάν της πολιτικής κορρεκτίλας;

Μια θρασύτατη μειοψηφία , με όργανά της κάποιους ασυνείδητους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς άρχοντες, «λύσσαξε» να επιβάλλει με το στανιό στη συνείδηση του λαού, ως ΔΗΘΕΝ ορθή, την άρρωστη , τη σάπια ιδεοληψία της.

Δεν σέβονται τίποτε τα ασεβέστατα αυτά υποκείμενα. Ούτε καν τα εθνικά μας σύμβολα , τα οποία και διαπομπεύουν εν ονόματι της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης. Ανεξέλεγκτοι και ασύδοτοι , έχοντας εξασφαλίσει το αναγκαίο νομικό πλαίσιο που θέσπισε η νομοθετική χαβούζα που ακούει στο όνομα «Βουλή των Ελλήνων» και με την ολόιυμη συμπαράσταση, σχεδόν καθολική υποστήριξη και τη λυσσώδη προπαγάνδιση των «καλλιτεχνικών» τους δημιουργημάτων από την πλευρά των εξωνημένων ΜΜΕ και του συστημικού κατεστημένου γενικότερα, κάνουν, κυριολεκτικά, ό,τι θέλουν….

Παλαιότερα είχαμε τα αίσχη του «Χυτηρίου»-αποχωρητηρίου, τώρα έχουμε την ασεβέστατο «καλλιτεχνικό» βοθρόλυμα » τα διψασμένα κορμιά» και το εν θέματι «ροζ σεντόνι».

Και ουδείς αντιδρά, με «πρώτη και καλύτερη», τη λεγόμενη » επίσημη Εκκλησία»….

Πώς έχει καταντήσει έτσι η Πατρίδα μας αδελφοί ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com