12 Φεβ 2024

Η προπαγάνδα κατά της οικογένειας

 Collocations about Family | IELTS Online Tests

Το σύστημα Μητσοτάκη, απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τον σκληρό ιδεολογικό πυρήνα της παγκοσμιοποίησης, δεν έχει πάψει στιγμή να επιτίθεται εναντίον των παραδοσιακών αξιών που ενώνουν τους Έλληνες εδώ και χιλιετίες. Τώρα, η βασική επιδίωξη της νεοταξικής κυβέρνησης είναι η επίτευξη καίριου χτυπήματος στον θεσμό της οικογένειας. Άρχισαν πρώτα από την ίδια τη λέξη, αλλάζοντας δραστικά το περιεχόμενό της. Κεντρικό επιχείρημα είναι ότι για να σχηματιστεί οικογένεια αρκεί η ύπαρξη «αγάπης». Και ως «αγάπη» ορίζεται ό,τι βολεύει την κυβέρνηση. Αν υπάρχει «αγάπη», υπάρχει «οικογένεια», ακόμα κι αν ο «μπαμπάς» και η «μαμά» είναι δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Δηλαδή, εφόσον η κυβέρνηση ορίζει το περιεχόμενο των λέξεων, τότε η κυβέρνηση επιτρέπεται να ορίσει όχι μόνο το περιεχόμενο των σχέσεων αλλά και τα συμβαλλόμενα μέρη τους!

Η διαφωνία με αυτή την άποψη, η οποία παίζει τον ρόλο πολιορκητικού κριού, που θα πολιορκήσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, ορίζεται ως «μίσος». Όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση κατακρίνεται πως είναι μισάνθρωπος και είναι «ακροδεξιός», «ταλιμπάν», «σκοταδιστής», «ομοφοβικός». Τούτο το σκεπτικό δεν αναπαράγεται μόνο από την κυβέρνηση και τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ., αλλά και από τα συστημικά ΜΜΕ. Η αντίθετη γνώμη, ουσιαστικά, είναι αποκλεισμένη από τον δημόσιο διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή προβλήθηκε ελάχιστα η άποψη ειδικών που θεωρούν ότι είναι ολέθριο σφάλμα η νομοθέτηση «γάμου» των ομοφυλοφίλων και η αναγνώριση του «δικαιώματός» τους να υιοθετούν παιδιά. Επιπλέον, στους τηλεοπτικούς «διαλόγους» στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ οι παρουσιαστές δεν λειτουργούσαν όπως προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά σαν χούλιγκαν της κυβέρνησης, που τραμπούκιζαν λεκτικά σε βάρος των διαφωνούντων.

Φυσικά, σε μαζικές εκδηλώσεις όπως το χθεσινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος η βασική μέριμνα των μητσοτακικών «παπαγάλων» ήταν να επιλέξουν μερικές γραφικές φιγούρες από τις χιλιάδες των Ελλήνων που διαμαρτύρονταν, ώστε να ταυτιστεί η γραφικότητα των ελαχίστων με τα όσια και τα ιερά που υπερασπίζονται οι πολλοί.

Η προπαγάνδα κατά της οικογένειας είναι πλέον θεσμός στη χώρα μας.

dimokratia.gr12|02|2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com