16 Ιαν 2024

Το μέγα θέμα της υιοθεσίας

 Που πρέπει να απευθυνθώ αν ενδιαφέρομαι για υιοθεσία; | Babyspace.gr

Η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κοινή λογική είναι ίση με εκείνη που τη χωρίζει από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Εδώ και μήνες, υπουργοί, υφυπουργοί, «σύμβουλοι» διαφόρων ειδών και -πάνω απ’ όλους- ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τον γάμο των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμά τους στην υιοθεσία. Αυτή η επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει στο περιθώριο πολλά ζητήματα, που πραγματικά απασχολούν την κοινωνία μας. Η αποκαλούμενη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι η κυρίαρχη μειοψηφία, την οποία υπολογίζουν, σέβονται και υπηρετούν με τις αποφάσεις τους ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο.

Η εμμονή της κυβέρνησης με αυτό το ζήτημα φανερώνει την αδιαφορία της για τον θεσμό της οικογένειας και την περιφρόνησή της για όλα τα κανονικά ανδρόγυνα που εδώ και χρόνια προσπαθούν να υιοθετήσουν παιδιά και δεν τα καταφέρνουν. Το ζήτημα της υιοθεσίας είναι μέγα και δεν προσεγγίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό από την κυβέρνηση.

Η ομάδα που περιστοιχίζει τον πρωθυπουργό και οι μιντιακοί παπαγάλοι της κυβερνητικής άποψης επιδιώκουν να μεταδώσουν στην κοινωνία το μήνυμα ότι η υιοθεσία είναι δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών κι όχι των ανήλικων παιδιών που έχουν μείνει χωρίς γονείς και θα ήθελαν να ζήσουν σε μια κανονική οικογένεια με αρμονία και αγάπη.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η υιοθεσία παραμένει μια εξαιρετικά χρονοβόρος και δύσκολη υπόθεση. Ζευγάρια με λευκό ποινικό μητρώο, καλό εισόδημα, με καλή φήμη στην κοινωνία και προσφορά στο σύνολο προσπαθούν εδώ και χρόνια να υιοθετήσουν παιδί και δεν τα καταφέρνουν. Το κράτος, αντί να βοηθά τα ορφανά να βρουν ένα σπιτικό και τα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί, τα δυσκολεύει. Και τώρα η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!

Είναι προφανές ότι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του δεν είναι η προστασία των δικαιωμάτων κάποιας μειοψηφίας αλλά η διάλυση του τρόπου ζωής της πλειοψηφίας μέσω του κλονισμού του θεσμού της οικογένειας.

dimokratia.gr 16|01|2024

1 σχόλιο:

cnoutsos είπε...

Ας προωθήσουμε κάτι πολύ απλό. Αφού μας λένε οι Κυβερνώντες ότι η κοινωνία ελιναι ώριμη να δεχθεί γάμο ομοφυλόφιλων ας διοργανωθεί δημοψήφισμα και για τον γάμο τους και για την τκνοθεσία που τόσο πολύ ζητούν. 2 απλά ερωτήματα συμφωνείτε με τον γάμο των ομοφυλόφιλων; ΝΑΙ ή ΟΧΙ και συμφωνείτε με την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ΝΑΙ ή ΟΧΙ . ΝΑ πει ο λαός την γνώμη του!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com