10 Ιαν 2024

Κυβερνητική βεβήλωση του μυστηρίου του γάμου

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί ν’ αρχίσει το 2024 δείχνοντας την προσήλωσή του στο νεοταξικό πρόταγμα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφυλοφίλων και του δικαιώματός τους στην τεκνοθεσία. Σχετική τοποθέτηση αναμένεται να κάνει σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο στην κρατική τηλεόραση.

Ενώ ο βασικός πυρήνας των νομικών δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, που απορρέουν από τις σχέσεις αυτών των ανθρώπων, είναι ήδη κατοχυρωμένος με το σύμφωνο συμβίωσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι ικανοποιημένες. Θέλουν να βάλουν στο… τοπίο και τη λέξη «γάμος».

Ο γάμος δεν αποτελεί μια απλή νομική πράξη, μια γραφειοκρατική διαδικασία της σειράς. Για την Εκκλησία μας είναι ιερό μυστήριο, δέσμευση του ανδρογύνου σε κοινή πορεία μέχρι το πέρας του επίγειου βίου. Και η λέξη και όσα συμβολίζει είναι ιερά, και αποτελούν θεμέλιους λίθους της κοινωνίας μας και γενικότερα του ελληνικού έθνους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, προτιμά να προωθήσει την ατζέντα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που εξουσιάζει την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και γενικά τον δυτικό κόσμο, παρά να υπερασπιστεί τον ορθόδοξο χριστιανικό χαρακτήρα της κοινωνικής πλειοψηφίας, την πίστη μας και τις αξίες του Ελληνισμού. Αλλωστε, είναι κάτι στο οποίο ειδικεύεται ο πρωθυπουργός.

Δεν πρέπει να λησμονούμε τις σημαντικότερες πράξεις του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού. Μία από αυτές ήταν το κλείσιμο των ιερών ναών, η απαγόρευση των πιστών να εκκλησιαστούν και να μεταλάβουν, και ο απηνής διωγμός των ιερέων που έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Κύριο, με το πρόσχημα της καταπολέμησης του… κορονοϊού. Ούτε επί Κατοχής ούτε επί Τουρκοκρατίας επεβλήθησαν τόσο πολλοί περιορισμοί στην άσκηση των λατρευτικών καθηκόντων των πιστών.

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, κάνει το σημαντικότερο σφάλμα της πολιτικής σταδιοδρομίας του: νομίζει ότι έχει το ανάστημα και την ισχύ να πολεμήσει τον Χριστό και την πίστη μας. Και εκείνος κάποια στιγμή θα διαπιστώσει πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται και πόσο σκληρά τιμωρούν ο Κύριος, η Ιστορία και ο ελληνικός λαός τέτοιες βέβηλες πράξεις και νοοτροπίες.

dimokratia.gr 9|01|2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com