10 Ιαν 2024

Οπαδοί της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας κατέλαβαν έναν ακόμη Ναό στην Επαρχία Τούλτσιν

Μια ακόμη Ενορία της επαρχίας Τούλτσιν στην πόλη Λαντίζιν της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατέλαβαν με την υποστήριξη των Τοπικών Αρχών οι οπαδοί της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024.

Να αναφερθεί ότι οι Δημοτικές Αρχές με την γνωστή τακτική της συνέλευσης με συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών και άνευ συμμετοχής πιστών από την Κοινότητα του Ιερού Ναού, υπερψήφισαν με νοθεία την «μετεγγραφή» στην δικαιοδοσία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου οπαδοί της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας και των Δημοτικών Αρχών διέρρηξαν τις πύλες του ναού, ενώ είχαν για βοήθεια δύο μπουλντόζες.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που όταν ενορίτες δεν εγκατέλειπαν τον Ιερό Ναό, ξυλοκοπήθηκαν και πετάχτηκαν έξω στα χιόνια.

Επίσης, ξυλοκοπήθηκε άγρια και ο προϊστάμενος του ναού, όπως μπορείτε να δείτε στο αναρτημένο βίντεο που φαίνεται με το αιματοβαμμένο πρόσωπο.

Ακόμη να σημειωθεί ότι η αστυνομία κατέφθασε πολύ αργά και δεν συνέδραμε αποτελεσματικά στους όσους υπέφεραν.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι ενορίτες με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού δεν αποδέχθηκαν την «μετεγγραφή» και δήλωσαν αφοσιωμένοι στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο.

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com