5 Νοε 2023

Τελικά…Ο κατήφορος έχει πάτο!

Τελικά…Ο κατήφορος έχει πάτο!

Σωκράτης Π., Δάσκαλος

  Τελικά, ο κατήφορος έχει πάτο…Και μάλιστα με όνομα! Η τηλε-κόλαση μέσω των νέων σειρών που τα δημόσια κανάλια  της προβάλλουν, στο βωμό της τηλεθέασης- κατήχησης νέων ηθών, τολμούν με τον πιο πρόστυχο και αδιάντροπο τρόπο να σατιρίσουν- αποδομήσουν ιερά και όσια της Πίστης και της Ορθοδοξίας μας, θίγοντας όχι μόνο το θρησκευτικό μας αίσθημα, αλλά και επιχειρώντας  την εσκεμμένη αλλοίωση Αξιών και Ιδανικών που είναι άμεσα συνδεμένα με την ταυτότητα του Έλληνα. Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μπορούν και αξίζουν το καλύτερο και σίγουρα δεν είναι αυτό που προωθούν. Προσπαθούν με ποικίλες σειρές να εισάγουν νέα ήθη, έναν νέο πιο μοντέρνο – σύγχρονο τρόπο ζωής ξένο προς τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας και να καταργήσουν παραδοσιακές αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τον Ελληνικό λαό. Για άλλη μια φορά , στο όνομα της  ‘Προόδου’, ισοπεδώνονται τα πάντα. Και ποια είναι αυτά που ενοχλούν πιο πολύ και κρατάνε τον μέσο ‘Έλληνα’ εις τα οπίσω( εξού και ο τίτλος οπισθοδρομικός, συντηρητικός – στην καλύτερη των περιπτώσεων- σε όσους έχουν αντίθετη άποψη); Η παραδοσιακή οικογένεια όπως την γνωρίζουμε, η θρησκεία μας , η συνοχή του κοινωνικού ιστού. Παντού ακούμε για Ανθρώπινα Δικαιώματα. Δικαιούσαι να μην πιστεύεις, αλλά δικαιούσαι να σέβεσαι και εμένα που πιστεύω. Η λέξη <<ηθοποιός>> είναι σύνθετη καθώς αποτελείται από δύο συνθετικά, το  ουσιαστικό ‘ήθος’ και το ρήμα ‘ποιώ’.

   Αναρωτιέμαι… Για ποιο ήθος μιλάμε; Χλευάζοντας την Θρησκεία; Ο δεσμός με την θρησκευτική και μοναστηριακή μας παράδοση, δεν συνιστά απλά αλυσίδα που δένει, αλλά ομφάλιο λώρο που τρέφει, ζωογονεί, εμπνέει και δυναμώνει όλους όσους  θέλουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο μέσα στην φουρτούνα των βιοτικών μεριμνών και της καθημερινότητας. Μιας καθημερινότητας που συνεχώς ακούς για βία, εγκληματικότητα, διαζύγια, πολέμους… Μιας καθημερινότητας που καθημερινά παιδιά και ενήλικες δεχόμαστε καταιγισμό αμέτρητων άχρηστων ειδήσεων και εικόνων με αποτέλεσμα την αποχαύνωση δεχόμενοι παθητικά ότι μας προσφέρουν αδυνατώντας να κρίνουμε τι πραγματικά έχει αξία. Όσο όμως κι αν προσπαθούν να μας παρουσιάσουν πως αυτή είναι η Ελλάς του 2023 με τα εσφαλμένα πρότυπα πλανώνται πλάνην οικτρά…Υπάρχει μαγιά! Και όπως έλεγε ο στρατηγός Μακρυγιάννης: Παλαιόθεν ως τώρα , έλεγε, όλα τα θηρία πολεμούν να μας φάνε και Δε μπορούνε. Τρώνε, τρώνε, μα μένει πάντα μαγιά.     

         Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έλεγε χαρακτηριστικά: Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών . Ας μην αφήσουμε την Ελλάδα να χάσει τον χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα.                               

        Ας μην αφήσουμε κανέναν να χλευάζει τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας. Μια μόνο είναι η αληθινή Ελευθερία, η πραγματική Πρόοδος και η αληθινή Ευτυχία που μας καταξιώνει. Η πίστη στο Θεό. Κλίνω πάλι με τα λόγια του Μακαριστού Χριστόδουλου ο οποίος έλεγε προφητικά:   Με την παγκοσμιοποίηση που κάποιοι ονειρεύονται θα μας κάνουν κιμά, η έφοδος προς την Ελλάδα μας , την οικογένειά μας και την Θρησκεία μας δε θα αργήσει να έρθει.  Εμείς σήμερα με όλα τα δεινά που μας βρήκαν, το μόνο που μας απομένει είναι να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε ότι μας απέμεινε. Αντίσταση και ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπιστούμε ότι κινδυνεύει. Μείνατε σταθεροί στην Πίστη και Ιδανικά του Γένους.       

 Αυτό είναι το χρέος μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com