24 Οκτ 2023

Μπορίσπολ σε βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο που αποβλέπει στην απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας: ''Σας βάζω μετάνοια για την ανδρεία σας''

Μπορίσπολ σε βουλευτές: ''Σας βάζω μετάνοια για την ανδρεία σας''

Τους βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο που αποβλέπει στην απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ευχαρίστησε μέσω βίντεο ο Πρωτοσύγκελος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος.

«Το υπ’ αριθμ. 8371 νομοσχέδιο της Κυβερνήσεως, που υιοθετήθηκε κατά την πρώτη ανάγνωση από τη Βερχόβνα Ράντα (Ανώτατη Βουλή), το οποίο τα ΜΜΕ ονομάζουν νομοσχέδιο «που απαγορεύει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία», δεν είναι πολιτικό ζήτημα, όπως μπορεί να φανεί εκ πρώτης απόψεως. Στην πραγματικότητα είναι ένας στοχευμένος πόλεμος κατά της πραγματικής Εκκλησίας του Χριστού και γενικότερα είναι πόλεμος κατά του Θεού» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνιος.

Ευχαρίστησε εκείνους τους βουλευτές «οι οποίοι το είχαν καταλάβει, νίκησαν τον φόβο μπροστά στις συκοφαντίες, δημοσιεύσεις στον διαδικτυακό χώρο, μπροστά στις απειλές από τις ακραίες δυνάμεις και καταψήφισαν εκείνο το νομοσχέδιο». 

«Σας βάζω μεγάλη μετάνοια για την ανδρεία σας. Η ιστορία, όπως πάντοτε, έχει ακόμη να δώσει δική της αντικειμενική αξίωση στον καθένα. Αυτό το νομοσχέδιο είναι μόνον ένα από τα στάδια της συστηματικής πίεσης στην Εκκλησία, την οποία οι θρησκευόμενοί μας δέχονται ήδη προ πολλού…Γνωρίζουμε από την εκκλησιαστική ιστορία ότι καμία δίωξη δεν διαρκεί αιώνες. Τελειώνουν ξαφνικά, απρόσμενα τόσο για τους θρησκευόμενους, όσο και για τους ίδιους του διώκτες. Οι διώκτες, κατά κανόνα, εξαφανίζονται από τον ιστορικό χάρτη, ενώ η Εκκλησία καθίσταται πάντοτε ισχυρότερη απ’ ο, τι ήταν πριν τις διώξεις. Πρέπει να τα θυμόμαστε αυτά και να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο έλεος του Θεού. Αυτός είναι Μόνος που αποφασίζει πότε θα τελειώσουν αυτά, και όχι εκείνοι οι οποίοι σχημάτισαν τη γνώμη για τον εαυτό τους ότι δήθεν μπορούν να διοικούν την τύχη του κόσμου» - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αντώνιος, πρόσθεσε ότι «η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, τόνισε, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ουκρανικού λαού και πάντοτε θα είναι έτσι και καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να το αλλάξει. Και στο εφεξής θα μαρτυρεί περί της αληθείας του Ευαγγελίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, θα τελεί ιερές ακολουθίες και τα Άγια του Χριστού Μυστήρια. Ακόμη κι εάν θα μας αφαιρέσουν ναούς, θα εκκλησιαζόμαστε στα διαμερίσματα, στις ιδιόκτητες οικίες, στα τα γκαράζ, τα προχώματα και με αυτό θα ενώνουμε τον πολύπαθη ουκρανικό λαό  στην επιδίωξη από αυτόν της θείας δικαιοσύνης για χάρη την ειρηνική ζωή στη μητρική μας γη». 

Σύμφωνα με πληροφορίες των ουκρανικών ΜΜΕ, πριν τη ψηφοφορία στους βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα ασκήθηκε ισχυρή πίεση. 

Έτσι ο ηγέτης της “C14” (δημοφιλής στην Ουκρανία ομάδα των νεοναζί, που είναι γνωστή για την εμπλοκή της στις ηχηρές πολιτικές δολοφονίες) Σ. Καράς κάλεσε δημοσία να απαγχονισθούν όσοι βουλευτές δεν θα υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας: (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βερχόβνα Ράντα επίσης διατυπώθηκαν απευθείας απειλές έναντι των αντιφρονούντων. 

Να αναφερθεί ότι παρά την πίεση και τις απειλές από τους περισσότερους από 400 βουλευτές της Βερχόβνα Ράντα υπερψήφισαν το νομοσχέδιο μόνον 267, με 15 κατά, 2 αποχές, 17 να αρνηθούν τη ψηφοφορία και περίπου 100 δεν παρέστησαν στη ψηφοφορία.

Επιμέλεια - μετάφραση: romfea.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιζουν τα γεγονοτα στην Ουκρανια.Σιγη ιχθυος απο Βαρθολομαιο που κοπτεται για ανθρωπινα δικαιωματα κ λ π σιγη κ απο τις ελληνοφωνες 3 εκκλησιες που ανεγνωρισαν το ψευδοαυτοκεφαλο.Δεν φοβαται ο πιστος λαος της Ουκρανιας θα λειτουργουν λεγουν στα σπιτια στα γκαραζ κ λ π .Οι δικοι μας πολιτικοι κ εκκλήσιαστικοι αρχοντες εχουν το θαρρος να κανουν αυτο που εκαναν οι πιστοι βουλευτες κ ο πιστος λαος της Ουκρανιας να υποστουν διωξεις;Απο οτι βλεπουμε υπακουουν ολοι στο μεγαλο αφεντικο την Αμερικη κ οχι στον Χριστο μας.Καποτε κ μαλιστα συντομα ολα θα τελειωσουν τοτε που κρυφθωμεν απο Προσωπου Κυριου;.Διοτι εχουν ζησει οι Ουκρανοι την λαιλαπα των διωγμων κ πριν με τον κομμουνισμο κ αντεξαν θα αντεξουν κ τωρα.Εμεις τι θα γινουμε που χασαμε και το μαρτυρικο φρονημα κ ομοιωθημεν με τους εχρθους της Πιστεως.Ντεπομεθα να πουμε οτι ειμαστε Ελληνες με τα καμωματα της πολιτειας κ χριστιανοι με τα καμωματα της ιεραρχιας.Που ζουμε Θεε μου;Τοσο πολυ επαχυνθη η καρδια κ διανοια μας;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com