1 Οκτ 2023

Τώρα μάλιστα! Κοινή ολονύκτια προσευχή στο Βατικανό από Πάπα και Πατριάρχη Βαρθολομαίο και λοιπούς θρησκευτικούς ταγούς!


ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!

ΚΟΙΝΗ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΠΟ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΆΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ!

του Δημ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου 

Προσευχήθηκαν όλοι μαζί σε μια κοινή ολονυκτία προσευχής στο Βατικανό, την έδρα  μιάς εκ των μεγαλυτέρων και υπουλοτέρων αιρέσεων που λυσσωδώς πολέμησε και το Γένος μας και την Ορθοδοξία και συνεχίζει να την πολεμά (και) μέσω της Ουνίας.

Σε ποιόν, όμως, Θεό απευθύνθηκαν συμπροσευχόμενοι όλοι αυτοί; Μα, θα μου πείτε, ένας είναι ο Θεός! Είναι, όμως, έτσι;

Ο μέγας Θεολόγος του 14ου αιώνος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, δίδασκε ότι ο Θεός των αιρετικών είναι ανύπαρκτος! Διότι, ναί μεν λένε οι αιρετικοί ότι πιστεύουν, αλλά, Θεός με τα χαρακτηριστικά που του αποδίδουν και τον κηρύττουν ΔΕΝ υπάρχει! Γι αυτό, λέει ο Άγιος, οι αιρετικοί μπορεί να πιστεύουν ΣΕ Θεό, δεν πιστεύουν όμως ΣΤΟΝ Θεό. Διότι απλά ο αληθινός Θεός δεν είναι και έτσι και αλλιώς, δεν είναι ιδέα, δεν είναι κατασκεύασμα, δεν είναι ανακάλυψη, ούτε δημιούργημα φιλοσοφικό των ανθρώπων. Ο Θεός είναι Αυτός που αποκαλύφθηκε και έχει τα χαρακτηριστικά που κήρυξαν αυτοί που δέχθηκαν την αποκάλυψή Του. 

Επίσης, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός λέει ότι οι Παπικοί είναι αιρετικοί και διεφθαρμένοι στην Πίστη και μετά τον διάλογο μαζί τους πείστηκε ότι όσο κανείς τους πλησιάζει τόσο απομακρύνεται από την Αλήθεια.

Βέβαια, επ' αυτού άλλη γνώμη έχει ο Πατριάρχης, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους ανωτέρω Αγίους της Εκκλησίας μας "ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως", δηλαδή του διαβόλου(!!!) γιατί, δήθεν, μας κληροδότησαν ένα σχίσμα για το οποίο και οι ίδιοι ευθύνονται (!), ενώ αυτός και οι ομόφρονές του μέσω της "αγάπης" και της αδελφικής προσεγγίσεως θα (καταφέρουν να) το εξαλείψουν!

Κι αν αυτά διδάσκουν οι Άγιοι για τους αιρετικούς, εύκολα κατανοούμε τι εδίδασκαν για του αλλοθρήσκους, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν καν, έστω θεωρητικά και φραστικά, τον Χριστό ως Θεό και Σωτήρα των ανθρώπου και του κόσμου. Κι όμως (ακόμη) και με αυτούς συμπροσεύχεται ο Πατριάρχης!

Γι' αυτό το ερώτημα (παραμένει και) γίνεται πιο επιτακτικό:

Συμπροσευχή σε ποιόν Θεό;

Προφανώς, όχι στον αληθινό Θεό! Διότι ο αληθινός Θεός δεν είναι μια ανώτερη δύναμη, όπως αφελώς και ανοήτως αναφέρουν-δηλώνουν πολλοί, η αληθινή Πίστη δεν είναι.... αγνωστικιστική! 

Ο αληθινός Θεός, όπως διδάσκει η Ορθοδοξία, είναι ο Τριαδικός Θεός (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα) και όπως μας διευκρίνησε ο Απόστολος Πέτρος δεν υπάρχει σωτηρία παρεκτός του Ονόματος και του Προσώπου του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ * ! Και όλα αυτά ορθοδόξως πιστευόμενα! 

Όλα τα άλλα, καν τε Πάπας τα λέει, καν τε Πατριάρχης, καν Σύνοδος, είναι κοινές απάτες και βλασφημίες!

* «ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία· ουδέ γαρ όνομά εστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς.» (Πραξ.4:12).

Σημείωση : ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ (από τη σχετική δημοσίευση στο "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΊΟΥ") :

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η προετοιμασία της ολονυκτίας ήταν μια πραγματική άσκηση συνοδικότητας, με την επιθυμία να πάρουν μέρος, σε αυτή, πολλοί εκκλησιαστικοί εταίροι. Πάνω από πενήντα, διαφορετικών ομολογιών, οι οποίοι δούλεψαν μαζί, σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς της Καθολικής Εκκλησίας».

Δείτε σχετικά και -Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Οικουμενιστική Προσευχή στη Ρώμη (30-09-2023)

3 σχόλια:

Α.Κ. είπε...

Ας γίνω συνήγορος του ... άλλου! Πώς γίνεται συμπροσευχη σε ανοικτό χώρο, χωρίς Αγία Τράπεζα, χωρίς τίποτα λειτουργικό, παρά μόνο με τον σταυρό και μια εικόνα; Σαν να προσεύχεται ο καθένας μόνος του χωρίς τίποτα κοινό παρά μόνο την συνύπαρξη δύο ίδιο... πάλκο (Θεέ μου συγχωρα με!). Μήπως αδίκως φοβόμαστε; Ήρεμα και ειλικρινά ρωτάω.

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμα και ειλικρινά απαντούμε: Το από κοινού, εις τον αυτόν τόπον, κάν εν οίκῳ....μετά αιρετικών συνεύχεσθαι, είναι συμπροσευχή. Δεν τίθεται θέμα ιδικού μας φόβου, αλλά επισημάνσεως της ιδικής των αθεοφοβίας και υπούλου προπαγάνδας αυτών περί των κοινών προσευχών μετά αιρετικών ως δήθεν θεοφιλών ενεργειών μάλιστα υπέρ της ..... ειρήνης του κόσμου. Καθ' ην στιγμήν η εμμονή εις την αίρεση δηλώνει έχθραν προς τον Θεόν!

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com