5 Ιουλ 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα προχωρήσουν και στην Ελλάδα

«Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη» - «Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση με την Τουρκία, συζητάμε μόνο οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Εκτός από την είδηση για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του πρώτου μνημονίου, στη συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος  Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τα επόμενα βήματα για την αρχική δημόσια προσφορά για το 30% που κατέχει το κράτος στο Αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

Όπως σημειώνει το Bloomberg η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

Το μήνυμα στην Τουρκία

Ειδικά για την Τουρκία και ενόψει της συνάντησής του την ερχόμενη εβδομάδα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε «πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Τουρκία μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένας οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων «θα μας βοηθήσει να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό που θεωρούμε το ένα, βασικό εκκρεμές πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία», το οποίο προσδιόρισε ως την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, για άλλη μια φορά, ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας ή άμυνας. «Αυτά είναι ζητήματα που απλά δεν είναι προς συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

protothema

13 σχόλια:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Ο άνθρωπος αυτός , για μια ακόμη φορά, δικαιώνει πανηγυρικά εκείνους που τον αποκαλούν ολετήρα του Έθνους.
Είναι ένας κλασικός νεοταξίτης πολιτικός που συντελεί με την καταστροφική του πολιτική στο διαστροφικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Λίαν προσφυώς δε, έχεις αποκληθεί και χαρακτηρισθεί "γαλάζιος Τσίπρας".
Να τον "χαίρονται" ,όσοι με φανατισμό τον υποστήριξαν στις τελευταίες εκλογές και όσοι τον εκθειάζουν ως "ηγέτη"...
"Ηγέτης "να σου πετύχει ....
Ηγείται της πορείας του Έθνους κατά

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Να τον χαίρεται το ευρύ 41% του λαού που τον ψήφισε. Και μαζί του τα συμπληρώματα του 18% του ΣΥΡΙΖΑ και του 13% του ΠΑΣΟΚ, που έχουν τα ίδια ακριβώς μυαλά. Και μη χειρότερα!
Ο καλός Θεός να μας λυπηθεί!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!ΘΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ!

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτού..

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έρχεται και κολλάει ωραιότατα το λεγόμενο υπουργείο οικογένειας που εχει συστηθεί.

Το υπουργείο αυτό μόλις νομιμοποιηθούν οι γάμοι των ομοφυλοφίλων, θα ασχοληθεί διεξοδικά με την προώθηση των "δικαιωμάτων" αυτών των ζευγαριών σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και σε θεματα υιοθεσίας.

Αυτά....

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ πιο βαθιά από ό,τι φαίνονται.
Εδώ μιλάμε για τον σατανισμό, εφαρμοσμένο στην πράξη.
Είναι πολύ απλά, η σταδιακή αλλά σταθερή πορεία προς τον ψευτο-μεσσία Αντίχριστο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, με το σύμβολο 666.

Φαίη είπε...

«Να τον χαίρεται το ευρύ 41% του λαού που τον ψήφισε.»
Αδελφέ, αυτό το 41% είναι επί των ψηφισάντων.
Αν βάλουμε ολόκληρο τον λαό, μιλάμε για περίπου 21%.

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

❖ Συμφωνώ με το σχόλιο σου ανώνυμε 5 Ιουλίου 2023 στις 11:23 μ.μ.
Είναι έκείνος...(ο δαίμων μητσοτ) που μαζί με Ιερώνυμο, μητροπολίτες και όλο το κακό φιλο/σοδομιτικό συναπάντημα, ήθελαν να μας σώσουν από την ψευτοπανδημία. Ψεύτες!!! Αλίμονο σ’ εσάς!!!

♰ Και μη φοβηθήτε από των αποκτεννόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυναμένων αποκτείναι· φοβήθητε δε μάλλον τον δυνάμενον και ψυχήν και σώμα απολέσαι εν γεέννη.
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον
Κεφ.10,28

Ανώνυμος είπε...

Τί σχέση μπορεί να έχει ένα τέτοιο κόμμα, πλέον, με τις Ελληνορθόδοξες αξίες και αρχές της Ορθόδοξης Ελλάδας μας;

Χ.

Μ.Δ. είπε...

δεν βλέπω κάποιον πρόθυμο να αντισταθεί δημοσίως. κλαίνε τη μοίρα τους και περιμένουμε την επέμβαση του Θεού. Στο μεταξύ, στη Γεωργία οι πολιτες βγαίνουν κάθε τρις και λίγο στους δρόμους με τις εικόνες και διαδηλώνουν ενάντια σε κάθε ψευτοπροοδευτικό μέτρο ου πάνε να τους
επιβάλλουν με το ζόρι. Τουλάχιστον θα έχουν διαμαρτηθεί. Για να βγαίνουμε σιγά σιγά. Πριν επέμβει ο Θεός κάτι δεν πρέπει να κάνουμε κ εμείς???? Όλα τα καταπίνουμε αμάσητα (εμού συμπεριλαμβανομένου) με την αιτιολογία ότι "όλα αυτά είναι να συμβούν ούτως ή άλλως". Έτσι είναι βέβαια, ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ αλλά η αντίδρασή μας πρέπει να είναι διακριτή σε προσωπικό και δημόσιο επίπεδο και να μην μοιρολατρούμε διαδικτυακώς. αν όχι όλοι μαζί, καθένας ας φωνάξει και αντισταθεί μέσα στον κύκλο του.

Ανώνυμος είπε...

Αν τολμήσει να αδικήσει την Ελλάδα Εθνικά και Κοινωνικά στο τέλος θα έχει παρόμοιο πολιτικό κατάντημα σαν τον Τσίπρα

Ανώνυμος είπε...

Προς αγρα ψηφων απο παντου ψαχνει ο ανεκδιηγητος

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενο δεν ήταν? Μετά από αυτό έρχεται και η αναθεώρηση του Συντάγματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com