26 Ιουλ 2023

Η Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία ανίχνευσης συμπεριφοράς για την πρόγνωση του εγκλήματος

Δυστοπική τεχνολογία στο όνομα της ασφάλειας.

Η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας αποφάσισε να χρησιμοποιεί κάμερες ενισχυμένες με τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση (με χρήση τεχνολογίας ‘ανίχνευσης συμπεριφοράς’) πριν από ένα έγκλημα, ώστε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας των VIP.

Αυτό το βήμα έρχεται ως απάντηση στην επέτειο της σοκαριστικής δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Shinzo Abe και των αυξανόμενων απειλών που προκαλούνται από αυτούς που η κυβέρνηση αποκάλεσε «μεμονωμένους παραβάτες».

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην επιβολή του νόμου έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο παγκοσμίως. Μια μελέτη του 2019 από το Carnegie Endowment for International Peace αποκάλυψε ότι 52 από τα 176 κράτη που συμμετείχαν στην έρευνα συμπεριέλαβαν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στις στρατηγικές αστυνόμευσης τους, ανέφερε η Nikkei Asia.

Συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας τεχνολογίας για την παρακολούθηση της μη-φυσιολογικής συμπεριφοράς και την παροχή καλύτερης ανάπτυξης των αστυνομικών υποστηρίχθηκε από τον Isao Itabashi, ειδικό στην αντιτρομοκρατία στο Συμβούλιο Δημόσιας Πολιτικής που εδρεύει στο Τόκιο.

Η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές σε αυτές τις κάμερες που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους, και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024. Αυτές οι κάμερες έχουν δυνατότητα “ανίχνευσης συμπεριφοράς” και “αναγνώρισης προσώπου”. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί το απόρρητο, θα χρησιμοποιηθεί μόνο το πρώτο, μια απόφαση ευθυγραμμισμένη με τους πρόσφατους κανονισμούς της ΕΕ που περιορίζουν τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου λόγω πιθανών προβληματισμών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί ότι ενώ η χρήση της τεχνολογίας παρακολούθησης με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, εγείρει επίσης κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το απόρρητο.

reclaimthenet

Μετάφραση για την enromiosini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com