6 Ιουν 2023

Γελoιοποιούνται όλο και περισσότερο: «Απογευματινή» και «Παραπολιτικά» έστησαν για το κόμμα ΝΙΚΗ ολόκληρο «θρίλερ» κατασκοπείας!

Γελoιοποιούνται όλο και περισσότερο: «Απογευματινή» και «Παραπολιτικά» έστησαν για το κόμμα ΝΙΚΗ ολόκληρο «θρίλερ» κατασκοπείας!

Δύο άρθρα «γαλάζιων» ΜΜΕ που έδωσαν ρεσιτάλ γραφικότητας - Μυστικά SMS, δολοπλοκίες, ρούβλια, κατασκοπείες, απ' όλα έχει το μενού της στημένης προπαγάνδας για τη ΝΙΚΗ

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Άλλο ένα άρθρο – «παρατράγουδο» ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη «ουρά» των γαλάζιων ΜΜΕ που συνωστίζονται για να διασπείρουν φθηνή προπαγάνδα για το κόμμα ΝΙΚΗ.

Στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπως εξίσου και στην «Απογευματινή» είναι σχεδόν βέβαιο πως ξόδεψαν το τριήμερο τους βλέποντας όποιο κατασκοπευτικό θρίλερ εντόπισαν στο Netflix, προκειμένου να εμπνευστούν για το σενάριο της ταινίας… συγγνώμη… της μεγάλης… «αποκάλυψης» θέλαμε να πούμε, για το κόμμα ΝΙΚΗ.

Ο τίτλος του άρθρου των «Παραπολιτικών» μιλά από μόνος του. Θα μπορούσε άνετα να είναι τίτλος δημοσιεύματος δεκαετίας του ’80, από αποτυχημένο ρεπόρτερ που ασχολείτο με κατασκευασμένα σενάρια κατασκοπείας, κατευθείαν βγαλμένα από το θερινό σινεμά της γειτονιάς του.

Αν ήταν τίτλος βιβλίου δε, στην καλύτερη περίπτωση θα πουλιόταν για 0,50 λεπτά του ευρώ, παραπεταμένο σε κάποιο καλάθι της αγοράς του Μοναστηρακίου, καταδικασμένο να επιστρέψει στην ανακύκλωση.

Ο τίτλος είναι λοιπόν:

«Η Νίκη και το sms της ‘’Προυσιώτισσας Παναγίας’’ στο viber» – «Πριν πάτε στην κάλπη, ζητήστε από τον Θεό να σας φωτίσει».

Εντάξει, τη δεκαετία του ’80 δεν υπήρχαν sms και viber, οπότε αν κυκλοφορούσε τότε θα ήταν κάπως σαν: «Η Νίκη και το τηλεφώνημα της ”Προυσιώτισσας Παναγίας” στα ”αμνοερίφια” τους χριστιανούς». Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται τους πιστούς, τα «εξυπνοπούλια» των «Παραπολιτικών» και της «Απογευματινής».

Ακριβώς μετά, πέφτουν οι βαρύγδουποι υπότιτλοι τονισμένοι με «bold», για να μας κόψουν την ανάσα με τις «μαύρες» αποκαλύψεις που φέρνουν:

«Οι υπόγειες διαδρομές του ρωσικού παράγοντα σε αδελφότητες, μοναστήρια, μοναχούς, ακροδεξιούς και αντιεμβολιαστές «ψεκασμένους»

Παραθρησκευτικές οργανώσεις, αδελφότητες, μοναστήρια, εξωραϊστικοί σύλλογοι, μοναχοί, επίσκοποι, αντιεμβολιαστές, ακροδεξιοί και γενικώς «ψεκασμένοι» συναθροίζονται σε κομματικά μορφώματα όπως η ΝΙΚΗ του Δημ. Νατσιού, επιδιώκοντας την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή».

Έπιασαν τόπο οι ώρες στο Netflix, κάνει «μπαμ» απ’ την αρχή αυτό. Άλλα, γιατί χώρισαν τους συμπολίτες τους σε τόσες λίγες ρατσιστικές κατηγορίες; Αφού τον κάνετε που τον κάνετε τον κόπο για χυδαία ρατσιστική προπαγάνδα, βάλτε και κάτι παραπάνω, δεν στοιχίζει. Μην είστε τσιγκούνηδες στις γελοιότητες. Ας δούμε και κάτι που δεν έχουμε δει επιτέλους! Βάλτε ας πούμε «αρνητές χάρτινων καλαμακίων» ή «σύλλογοι ακροδεξιών περιπτεράδων» ή «αρνητές market pass». Βάλτε και κανένα χορευτικό σύλλογο καλαματιανού ή τίποτα πανηγυριώτες που μαζί με το σουβλάκι στο χέρι, έδιναν και ένα ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ.

Μην μένετε μόνο στις αμερικανιές του Netflix. Αυτοσχεδιάστε.

Πάμε να σχολιάσουμε επιγραμματικά και την πλοκή του πολιτικού – κατασκοπευτικού θρίλερ παραγωγής «Παραπολιτικών» και «Απογευματινής», για να βάλουμε και βαθμό στο τέλος.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός είχε το… θράσος να κάνει εκπομπές στη βορειοελλαδίτικη τηλεοπτική συχνότητα του 4E (κάτι που έκανε για χρόνια πριν υπάρξει η ΝΙΚΗ), που – σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» πάντα – δεν είχαν ιδιαίτερη απήχηση, μέχρι που αποκλείστηκε ο Κασιδιάρης από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Με το που τους χάλασε το «plan b» με τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο (του ΕΑΝ), όλοι οι «φυλακόβιοι» ψηφοφόροι πήγαν μπουλουκηδόν προς τη ΝΙΚΗ και ψήφισαν μονοκούκι.

Πατάμε «pause» εδώ.

Να θυμηθούμε πως ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές βγήκε και έκανε ανακοίνωση προς τους ψηφοφόρους του να ΜΗΝ ψηφίσουν ΝΙΚΗ (όπως επίσης και Τζήμερο, ΕΑΝ και Πλεύση Ελευθερίας) γιατί είναι «ύποπτη» και προβάλλεται από τη λίστα… Πέτσα. Με λίγα λόγια την παρουσίασε σαν «δεκανίκι» της ΝΔάλλη μια συκοφαντία που κατέπεσε με πάταγο δηλαδή, αφού τα ίδια τα νεοδημοκρατικά ΜΜΕ «πυροβολούν» ασταμάτητα τη ΝΙΚΗ μετά τις εκλογές. Φαίνεται πως αυτή η πληροφορία όμως δεν βόλευε το λιβελογράφημα της «Απογευματινής».

Πατάμε «play» ξανά.

Στη συνέχεια του «θρίλερ», ο συντάκτης «πετάει» ένα υποτιθέμενο SΜS της Μονής Καρακάλλου του Αγίου Όρους, που τελικά είναι από… «άγνωστους αποστολείς», οι οποίοι προέτρεπαν κόσμο να ψηφίσει ΝΙΚΗ, χωρίς να δεσμεύουν κανέναν.

Ας υποθέσουμε ότι όντως αυτό το μήνυμα ήταν από μοναχούς της Μονής, και όχι από ανθρώπους που οικειοποιήθηκαν ένα αναγνωρίσιμο όνομα, όπως κατά κόρον συμβαίνει στο διαδίκτυο. Απαγορεύεται ο μοναχός να έχει άποψη για πολιτικά θέματα, εφόσον του τη ζητάνε; Δεν ψηφίζει ο μοναχός; Δεν έχει πολιτική θέση; Δεν είναι κύτταρο της Δημοκρατίας, ως πολίτης με πλήρη δικαιώματα; Ο κάθε μοναχός πρέπει πριν μιλήσει για το κάθε θέμα, να παίρνει πρώτα άδεια από τα «Παραπολιτικά» και την «Απογευματινή»; Δεν συμμαζεύεστε λίγο;

Στο καπάκι το άρθρο «πετάει» ένα άλλο SMS που εστάλη από την ομάδα «Προυσιώτισσα Παναγία στο viber», του οποίου ο αποστολέας προτείνει στον κόσμο: «να ψηφίσουμε άνθρωπο που είναι πραγματικά της εκκλησίας, πραγματικά και όχι εικονικά, αυτόν πρέπει να στηρίξουμε», ενώ πουθενά στο SMS δεν αναφέρεται το όνομα της ΝΙΚΗΣ.

Μα αλήθεια, που ακούστηκε χριστιανός να προτρέπει χριστιανό, να ψηφίσει πραγματικό χριστιανό πολιτικό! Εξωφρενικά πράγματα ε; Έπρεπε να τον προτρέπει να ψηφίσει αυτούς που ψηφίζουν αντίχριστους νόμους ή αυτούς που βγάζουν τις γονατιστές πόζες με τις θαυματουργές εικόνες και πατάνε στην εκκλησία κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, άντε και σε καμιά κηδεία! Ή εκείνους που πουλάνε χειρόγραφες «επιστολές» του Ιησού!

Όχι τίποτε άλλο, πρέπει να πάρουμε και πιστοποιητικό χριστιανοσύνης από τα «Παραπολιτικά» και την «Απογευματινή»!

Εντωμεταξύ το όνομα της ομάδας «Προυσιώτισσα Παναγία στο viber», είναι πολύ πιθανό να μην έχει καμία σχέση με την Μονή Προυσσού και απλά να είναι ένας τίτλος διαδικτυκής ομάδας από κάποιον που αγαπά και σέβεται το μοναστήρι, όπως συμβαίνει με χιλιάδες ομάδες στο Facebook και στο Viber.

Και μετά ήρθαν οι… Ρώσοι

Εκεί που τα «δίνει όλα» το άρθρο όμως είναι όταν μπαίνει στο κεφάλαιο των «δικτύων διείσδυσης». Όντως, τέτοια διείσδυση σε βόθρο παραπληροφόρησης δεν έχουμε ξαναδεί. Ο συντάκτης πιάνει την άκρη του νήματος με το γνωστό συκοφαντικό κλισέ της «ρωσοκινούμενης» ΝΙΚΗΣ και δημιουργεί ένα μπερδεμένο κουβάρι από ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ συνειρμούς, ΜΕΤΕΩΡΕΣ συνδέσεις και άλματα λογικής που μοιάζουν βγαλμένα από το «Γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας» νο25, του Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Ξεκινάει από τις απελάσεις των 12 Ρώσων διπλωματών, μετά πιάνει τις «παραθρησκευτικές οργανώσεις» στα Βαλκάνια, ολίγον από KGB, ολίγον από Πούτιν, ολίγον από Άγιο Όρος, μια κουταλιά της σούπας «Συμφωνία των Πρεσπών», ένα κουταλάκι του γλυκού «απόρρητα νατοϊκά έγγραφα», και μια σύζυγο επιχειρηματία ονόματι Γαμπρίλοβα που «έφαγε» τον σκύλο, που έφαγε τη γάτα, που έφαγε τον ποντικό, που πήρε το φυτίλι μέσ’ από το καντήλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι, ντίλι ντίλι ντίλι.

Και αφού έχει ξεδιπλώσει όλο αυτό το άσχετο άλλα ευφάνταστο ρωσικό κατασκοπευτικό θρίλερ που δεν έχει ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ μιας λογικά στηριγμένης σύνδεσης με το κόμμα ΝΙΚΗ, στο τέλος του άρθρου βγάζει «ένοχο» ένα πολιτιστικό κέντρο που στοχεύει «να φέρει κοντά την ελληνική και τη ρωσική κοινωνία ώστε να ενισχυθούν οι πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις». Α… τους παλιάνθρωπους, είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτιστικά κέντρα που να φέρνουν κοντά δύο λαούς και ειδικά τους Έλληνες με τους Ρώσους; Που ακούστηκε αυτό; Εμείς είμαστε για σύσφιξη σχέσεων από Κατάρ και πάνω.

Και τέλος πάντων για να μη τα πολυλογούμε, αυτή η «παρέα» των «ύπουλων» Ρώσων που απειλούν τη «Δημοκρατία» μας, όπως μεταφέρει η «Απογευματινή» και τα «Παραπολιτικά», «συμμετέχει κατά καιρούς σε εκδηλώσεις μοναστηριών και σωματείων με ομιλητές θεολόγους και ανθρώπους των γραμμάτων, όπως ο Δ. Νατσιός».

Κύριε Νατσιέ, είναι ντροπή να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις μοναστηριών και σωματείων. Που ακούστηκε δηλαδή θεολόγος να μιλάει σε μοναστήρια και σωματεία! Που ακούστηκε θεολόγος να μιλάει γενικώς! Και δευτερευόντως είναι ντροπή που στις ομιλίες σας δεν βάζετε έναν πορτιέρη για «face control» και ταυτοποίηση στοιχείων, για να εντοπίζετε αμέσως τον «δάκτυλο» του Πούτιν! Απερισκεψία εκ μέρους σας. Ακούστε επιτέλους τα «Παραπολιτικά» και την «Απογευματινή» που ξέρουν να εντοπίζουν από ύποπτους «εξωραϊστικούς συλλόγους» μέχρι και Νεφελίμ μεταμφιεσμένα σε πολιτικούς.

Ήρθε η ώρα της βαθμολογίας λοιπόν. Το έργο κυριολεκτικά «πάτωσε». Το σενάριο μπάζει από παντού. Η πλοκή είναι γεμάτη «τρύπες». Τα κλισέ δίνουν και παίρνουν. Τα νοήματα που περνά είναι γεμάτα κόμπλεξ, εμπάθεια και κοινωνικό ρατσισμό. Ο σκηνοθέτης είναι εντελώς άτεχνος και εξαιρετικά απελπισμένος για λίγα εισιτήρια θέασης. Τελικά θα απομείνει μόνος του, να κοιτάζει περίλυπος τον άδειο γκισέ. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως λάβει και ένα SMS συμπαράστασης στο Viber από τον «Σύλλογο αποτυχημένων προβοκατόρων». 0 στα 10.

sportime.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Προφανώς το παιχνίδι θα χοντρύνει. Πάντως μέχρι τώρα, ξέρω ανθρώπους που δεν ψήφισαν Νίκη το Μάϊο αλλά θα ψηφίσουν τώρα, μεταξύ άλλων και γιατί έχουν πάθει πλάκα με όλη αυτή τη λάσπη που βλέπουν να πέφτει. Ξέρω ανθρώπους που ψήφισαν "με μισή καρδιά" και τώρα θα ψηφίσουν "με την καρδιά τους". Και ξέρω και άλλους που ψήφισαν με την καρδιά τους και τώρα θα ψηφίσουν και με την καρδιά τους, και με... το συκώτι τους, τη σπλήνα, τα νεφρά και τους πνεύμονες! Δεν ξέρω κανέναν να ψήφισε και τώρα να λέει ότι θα ψηφίσει κάτι άλλο. Έναν ηλικιωμένο που έλεγε δε θα ψηφίσει στις δεύτερες λόγω ηλικίας, να μην ταλαιπωρείται κλπ, η κόρη του δεν ακούει κουβέντα, θα τον βάλει στο αυτοκίνητο να τον πάει μέχρι το εκλογικό τμήμα να μην κουραστεί, να μη χαθεί η ψήφος στο δάσκαλο! Ακόμα και κάποια ιστολόγια που ήταν επικριτικά, έως σφόδρα επικριτικά, τηρούν πολύ πιο συνετή στάση, από ουδετερότητα έως ήπια στήριξη. Θα δούμε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Νατσιος είναι στην πραγματικότητα ένας κοντός ξανθός Ρώσος που φοράει ειδική μάσκα (Tom Cruise- mission impossible) κ έβαλε κ λίγα κιλακια με απώτερο σκοπό την ανατροπή......της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Κίνας κλπ και γενικά τον έστειλαν να τα κάνει όλα ρημαδιό. Κάποιος να του βγάλει τη λάτεξ μάσκα πριν να είναι αργά ......κλαίω

Ανώνυμος είπε...

Μόλις έβγαλα εσιτηριο και έρχομαι να ψηφισω από Αμερική
Πανάκριβο το εισιτήριο αλλα
ΧΑΛΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ....

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια κ. Λαμψιωτη. Τους γελοιοποιησατε δεοντως. Αφηστε τους να "γαβγιζουν". Ακομα κ ο πιο ανιδεος εχει καταλαβει για τη λασπη που εκτοξευεται πανταχοθεν. Ας κανουμε το καθηκον μας να βοηθησουμε οπως μπορει ο καθενας να μπει η Νικη στη Βουλη. Να ακουμε μια καθαρη φωνη μεσα στο αντρο της ατιμιας κ ανηθικοτητας. Εκει που ψηφιστηκαν οι πιο αχρειοι νομοι απο καποιους που κανουν σταυρο κ προσκυνουν εικονες για το θεαθήναι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com