4 Μαΐ 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Παπικής Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε ειδική τελετή αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας, και εκφώνησε ομιλία κατά την Οικουμενική προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου.

Κατά την παραμονή του στην Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο της πόλεως Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο κ. Giuseppe Betori και εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Ακόμη συναντήθηκε και ευλόγησε τους Ορθοδόξους πιστούς, οι οποίοι διαβιούν στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Παναγιωτάτου στην τελετή αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα

Ο Παναγιώτατος αναχώρησε χθες Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, από την έδρα του, για επίσημη επίσκεψη στην Φλωρεντία και το Σαλέρνο, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις των εκεί Ρωμαιοκαθολικών Εκκλησιαστικών Αρχών. Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στην Ιταλία, την Κυριακή, 7 Μαΐου, θα επισκεφθεί τη Νεάπολη, όπου θα χοροστατήσει στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου και θα ευλογήσει τους Ορθοδόξους πιστούς που διαβιούν σε αυτή την ιστορική πόλη


Cerimonia di conferimento di Dottorato Onoris Causa a Sua Santità il Patriarca Ecumenico Bartolomeo I, “per il Suo impegno in ambito ecumenico, per i suoi numerosi richiami per la salvaguardia del creato e per aver offerto una visione antropologica fondata su un chiaro riferimento cristologico e trinitario” da parte della Pontificia Facoltà Teologica dell’Italia Centrale nell’Aula Magna della Facoltà.

orthodoxianewsagency

Δείτε και -Αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Ιταλία ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις των εκεί Παπικών Αρχών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και εις ανωτερα. Ευχομαστε κ Παπας ολης της Οικουμενης.Και η χαρα του δεν κρυβεται. Βρισκεται σε οικειο περιβαλλον. Τι ζουμε, Χριστε μου!!!! Ειναι αυτος ο ανθρωπος Ορθοδοξος χριστιανος; Κυριε Ελεησον κ δωσε μετανοια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com