6 Μαρ 2023

Αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στο Φανάρι | Αναμένεται Τόμος Αυτοκεφαλίας;

Αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στο Φανάρι | Αναμένεται Τόμος Αυτοκεφαλίας;

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρέθηκε τις ημέρες αυτές Αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και Σκοπίων, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η Αντιπροσωπεία αποτελούταν από τον Επίσκοπο Τιμόθεο και τον Επίσκοπο Ναούμ, οι οποίοι παρέστησαν στην υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Φανάρι για δύο ημέρες, ενώ δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το τι συζήτησαν οι δύο πλευρές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Επίσκοποι της Εκκλησίας των Σκοπίων είχαν κατ΄ίδιαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς και με Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτη Ίμβρου κ. Κύριλλος, ο οποίος φέρεται να διατηρεί αγαστές σχέσεις με την Εκκλησία των Σκοπίων, ο οποίος πρόσφατα έγινε δεκτός σύμφωνα με την αρχαία μοναστηριακή τάξη στην Ιερά Μονή Μπιγκόρσκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της επισκέψεως του Μητροπολίτη Ίμβρου κ. Κυρίλλου στα Σκόπια, κυκλοφόρησε δήλωσή του σε μεγάλη εφημερίδα της χώρας σχετικά με την αυτοκεφαλία.

Ο κ. Κύριλλος σύμφωνα με το novamakedonija δήλωσε: “φέτος η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, θα επισκεφθεί την Βόρεια Μακεδονία και θα παραδώσει προσωπικά στον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο τον αναμενόμενο τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο”.

romfea.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com