27 Ιαν 2023

Οι αχειροτόνητοι σχισματικοί βρήκαν κελλί στο Άγιον Όρος!

  

σ.σ. Ένας υπαρκτός δούρειος ίππος μέσα στο Άγιον Όρος. Το εφαλτήριο της Ουνίας μέσα στο κάστρο της Ορθοδοξίας. Μην ξεχάστε να πηγαίνετε στους Παντοκρατορινούς, να τους αφήνετε χρήματα και να τους ενισχύετε στο «θεάρεστο» έργο τους. 

Το ίδιο και με τις άλλες Μονές που έχουν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των καμουφλαρισμένων Σταυροφόρων της Δύσης που διώκουν την Εκκλησία στην Ουκρανία. Ειλικρινά με όλα αυτά τα φρικτά που βλέπουμε να γίνονται στο Περιβόλι της Παναγίας, ένα ερώτημα πλανάται στο νου για τους ηγούμενους αυτών των Μονών: είστε μασόνοι πατέρες;

……………………………………………….

Η Μονή Παντοκράτορος, η πρώτη από τις 20 Κυρίαρχες Μονές του Αγίου Όρους που άνοιξε τις πόρτες της στους σχισματικούς της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», τους παραχώρησε τώρα ένα ερειπωμένο κελλί για δική τους χρήση.

Οι σχισματικοί πραγματοποίησαν «προσκύνημα» μόλις έναν μήνα αφότου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους παρέδωσε έναν «τόμο αυτοκεφαλίας» (Ιανουάριο του 2019). Στο «προσκύνημα» αυτό ο «Επίσκοπος» Οδησσού Παύλος της σχισματικής OCU τέλεσε «Θεία Λειτουργία» στην Ι.Μ. Παντοκράτορος .

Το 2020, ένας μοναχός της Παντοκράτορος έγραψε ένα ευρέως διανεμημένο φυλλάδιο κατηγορώντας την Ρωσική Εκκλησία ότι το 1992 προκάλεσε σχίσμα, όταν ο Φιλάρετος Ντενισένκο επέλεξε να εγκαταλείψει το Πατριαρχείο Μόσχας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη εκλογή του σε Πατριάρχη Μόσχας.

Και τώρα, σύμφωνα με τον Vasil Rudnitskyγραμματέα Τύπου της «Επισκοπής» Ρίβνε της OCU, η Παντοκράτορος παραχώρησε στην σχισματική OCU το εγκαταλελειμμένο κελλί των Αγίων Αρχαγγέλων και ο «ιερομόναχος» Παΐσιος Κριλ [Paisy Kril] διορίστηκε ηγούμενος.

«Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, ο Κύριος δίνει στους Ουκρανούς δύναμη να ξεκινήσουνε μια μεγάλη καλή πράξη —να αναστηλώσουν ένα ουκρανικό σπίτι στο Άγιο Όρος», γράφει ο γραμματέας Τύπου.

Η OCU σκοπεύει να αποκαταστήσει το κελλί, το οποίο μετά θα αρχίσει να δέχεται προσκυνητές.

«Ουκρανοί πολίτες, Ουκρανοί στρατιώτες, εθελοντές και προσκυνητές από όλον τον κόσμο θα έρθουν σε αυτό το κελλί για πνευματική κάθαρση και ενίσχυση», γράφει ο Rudnitsky.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποφάσισε ότι κάθε Μονή μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θα αναγνωρίσει τους σχισματικούς ή όχι. Οι σχισματικοί έχουν λειτουργήσει τώρα σε πολλά μοναστήρια, αν και εξίσου αρκετά συνεχίζουν να τηρούν την Ορθόδοξη εκκλησιολογία.

Orthodox Christianity

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com