3 Νοε 2022

Προσεγγίζοντας μια conflict συνέντευξη της Καθημερινής (24-10-2022).

 

Προσεγγίζοντας μια conflict συνέντευξη της Καθημερινής (24-10-2022).

   Ονομάζομαι Ιωάννης Κουντουράς και είμαι Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Προκαταβολικά τονίζω ότι σέβομαι και ευλαβούμαι το τιμημένο και αγιασμένο ράσο σε υπέρτατο βαθμό,  όπως μου το ενέπνευσε ο προσωπικός μου άγιος κυρός Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος. Είναι τιμή μου μάλιστα ότι υπήρξα προσωπικός του ιατρός.

            Η conflict συνέντευξη υπερέχοντος προσώπου αφορμάται από ένα γεγονός τελείως απροσδιόνυσο με τους συνειρμούς του και τοποθετείται  εναντίον αξιόλογων αδελφοτήτων και του π. Αυγουστίνου, τον οποίο αναφέρει απαξιωτικά ως «Καντιώτης κλπ». Θεωρώ  πως πρόκειται για ιταμή συνεντευξιακή παρέμβαση που τη χαρακτηρίζει μειονεκτική πνευματική δυσλειτουργία, η οποία ευτελίζει το πρόσωπο που την επιχειρεί. Ουδείς στοιχειώδης νους –πολύ περισσότερο πνευματικός-  τοποθετείται απαξιωτικά για μη παρόντες Αγίους που ανήκουν πλέον στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία.  Μόνο δειλοί μειονεκτικοί χαρακτήρες  που αδυνατούν να υψώσουν ανάστημα σε πνευματικό και διανοητικό ‘background” επιχειρούν «εκτός Εκκλησιαστικού φρονήματος» να πολεμήσουν και να σπιλώσουν τον Άγιο και ηφαιστειώδη  π. Αὐγουστίνο. Πριν εκτοξεύσει τα αδύναμα βέλη ο υψηλά ιστάμενος  εναντίον του Αγίου Ἐπισκόπου πρώην Φλωρίνης που έγραψε και εξακολουθεί να γράφει διαχρονική πορεία, όφειλε να  πληροφορηθεί ποιον πολεμά· τότε  μάλλον  θα γονάτιζε όπως αναλογικά ο διώκτης Παύλος στην πορεία του προς τη Δαμασκό… Ασφαλώς μια τέτοια ιδιάζουσα τοποθέτηση χρήζει ερμηνείας σε επίπεδο ψυχολογίας του βάθους.  Είναι καιρός για μια επίσημη συγγνώμη γι’ αυτή  τη διχαστική στάση στους δυσχείμερους καιρούς που ζούμε και για την αποπτωτική συμπεριφορά τον καθένα μας θα μιλήσει το δικαστήριο της Ιστορίας και προπαντός η δικαία κρίση του Θεού.

Εύχομαι “de profundis  να τύχουμε μετάνοιας μήπως και πετύχουμε μια δυνητική είσοδο στη Βασιλεία Του για συμφιλίωση με τους Αγίους μας, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου π. Αυγουστίνου (και όχι του «Καντιώτη»).

«Καλή απολογία»!

Υποσημειούμαι

Ιωάννης Κουντουράς

Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον κ. Κουντουρά.

Μνάσων

π.Λεωνίδας Στ. Αμοργιανός είπε...

Διαβάζω τους ηχοστίχους:
Κι όμως η παλιά ζωή
παραμένει πληγή.
Παλινδρομούμε στη γη
κι η καρδιά ατροφεί.
Πολλοί ποιμένες καταντούν
“μισθωτοί” ψυχροί…
Τά πρόβατα αγνοούν
την αιώνια ζωή…

Αβοήθητες
μένουν οι ψυχές,
δεν αλείψαμε έλαιο
στις αμαρτωλές μας πληγές.
Λέμε – Ο Κύριός μας όμως
μακροθυμεί…
Αλλ’ ως πότε,Κύριε, θα καρτερείς;

Ώρα να πάρουμε δρόμο
επιστροφής.
(Από το βιβλίο του κ. Κουντουρά ΑΝΤΙΦΩΝΟ)

Ανώνυμος είπε...

¨...κι αν δούμε αδελφό
να ζει για το Θεό
τον κρίνουμε αντίπαλο
γιατί μας ξυπνά από λήθαργο.
Καρφώνουμε τον αδελφό
να μη θυμίζει Θεό
και με κεφάλι ήσυχο
ζούμε στο ναρκισσισμό..."
Όπως λένε και οι παραπάνω ηχοστίχοι του κου Κουντουρά "Δι᾿ ἡμᾶς βλασφημεῖται τὸ ὄνομα τοῦ Θεοῦ". Ακόμα και μετά θάνατον λοιδορούν τον Άγιο αυτό ιεράρχη, στον οποίο οφείλουμε ΠΑΡΑ πολλά.
Ευχαριστούμε κε Κουντουρά
nt

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com