5 Νοε 2022

Μεγάλη Βρετανία: Υπέρ του «βιολογικού φύλου» ο Σούνακ - Τι αλλάζει στη νομοθεσία για τους τρανς

Μεγάλη Βρετανία: Υπέρ του «βιολογικού φύλου» ο Σούνακ - Τι αλλάζει στη νομοθεσία για τους τρανς

Αυστηροποιεί το πλαίσιο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία ο Βρετανός πρωθυπουργός - Ποιες διατάξεις αναθεωρεί

Ο Ρίσι Σούνακ σχεδιάζει να περιορίσει τα ακατάλληλα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να ενισχύσει την καθοδήγηση για τους δασκάλους σχετικά με τις σχέσεις και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά διδάσκονται μόνο μαθήματα που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους.

Η αλλαγή αυτή, έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι ορισμένα σχολεία αναθέτουν τη σεξουαλική εκπαίδευση σε τρίτες εταιρείες που εκθέτουν τους νέους σε αμφιλεγόμενες ιδέες για το φύλο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Telegraph, ο Σούνακ σκοπεύει επίσης να αναθεωρήσει τον νόμο περί ισότητας για να καταστήσει σαφές ότι το ότι το «φύλο» σημαίνει βιολογικό φύλο  και όχι τη σεξουαλική ταυτότητα.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι άνδρες δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε γυναικεία αθλήματα και να βρίσκονται σε εγκαταστάσεις, όπως τα αποδυτήρια  ενώ τα καταφύγια γυναικών θα προστατεύονται.

Θα σήμαινε επίσης ότι ο αυτοπροσδιορισμός για τα τρανς άτομα δεν έχει νομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι οι τρανς γυναίκες δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης σε εγκαταστάσεις μόνο για γυναίκες.

Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η προστασία των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Σούνακ.

protothema,01.11.2022

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τους Ινδούς τελικά θα μάθουμε το σωστό. Αν περιμέναμε από τους πολιτικούς τους επιστήμονες και προπάντων τη διοικούσα εκκλησία ζήτω που καηκαμε

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε λοιπον ενας Ινδουιστης να βαλει τα πραγματα σε καποια ταξη. Ειμαστε για γελια..

Ανώνυμος είπε...

Οι ινδοί είναι συμπαθής λαός, που σε σημαντικό βαθμό κρατάνε τις κατά φύσιν ανθρώπινες αξίες καλύτερα απ' τη μεταχριστιανική Ευρώπη. Βεβαίως ο ινδουϊσμός είναι ειδωλολατρεία 1500%, δεν υπάρχει ζήτημα συζήτησης επ' αυτού. Αλλά έχω σκεφτεί αρκετές φορές, η Ινδία θα ήταν ιδανικός προορισμός για ορθόδοξη ιεραποστολή. Υπάρχουν στοιχεία της πίστεως και της λατρείας μας που ένας πρώην ινδουϊστής που ψάχνεται θα μπορούσε να τα χωνέψει πολύ καλύτερα από έναν δυτικό προτεστάντη. Και μια χρηστική πληροφορία για όσους φίλους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δεν το ξέρουν ακόμα: σε ινδικό εστιατόριο θα βρείτε πιάτα που αντιστοιχούν 100% στους κανόνες της δικής μας νηστείας (λαδερής εννοώ βέβαια). Δεν είναι σαν τα vegetarian των δυτικών εστιατορίων που έχουν κρέμα γάλακτος και τέτοια.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com