22 Οκτ 2022

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η βεβήλωση ιερών ναών είναι ελευθερία έκφρασης!!!

Ποιός το φανταζόταν οι Femen να εκπροσωπούν την ελεύθερη έκφραση στην Ευρώπη; Και μάλιστα με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η βεβήλωση  ιερών ναών είναι ελευθερία έκφρασης!!!

της Karine Bechet-Golovko

Femen: οι νέες θεές του μετανεωτερικού κόσμου! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) μόλις καταδίκασε τη Γαλλία επειδή τόλμησε, σε τελευταία αναλαμπή, να προσπαθήσει να προστατεύσει την Εκκλησία. Πράγματι, τι ιδέα να τιμωρείς μια μανία στην ύστερη εφηβεία, που μολύνει το ιερό του παρισινού ναού της ισαποστόλου αγίας Μαγδαληνής και κραυγάζει γυμνόστηθη. 

Ο ανώτατος ιδεολογικός καθοδηγετής της Ευρώπης απεφάνθη: η πρωτόγονη χυδαιότητα είναι το αποκορύφωμα της ελευθερίας της έκφρασης (αυτό είναι το μόνο που απέμεινε από αυτήν, άλλωστε), ειδικά όταν επιτρέπει την καταστροφή των ιερών του παλιού κόσμου, του ανθρώπινου κόσμου. Η μετανεωτερικότητα δεν χρειάζεται τη χριστιανική πίστη, ούτε άντρες, έχει τους τόπους λατρείας της (προστατευμένους) και τους ανθρώπους της, τέλεια εκπαιδευμένους. Αμήν!

Η βεβήλωση του ναού της αγίας Μαγδαληνής στο Παρίσι έγινε τον Δεκέμβριο του 2013, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν η Eloïse Bouton εισέβαλε γυμνόστηθη με μια επιγραφή «Τα Χριστούγεννα ακυρώνονται!»   μπροστά σε μια δωδεκάδα ανθρώπων και μια χορωδία σε πλήρη πρόβα.

«Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η Eloïse Bouton μπαίνει γυμνόστηθη στο ναό της αγίας Mαγδαληνής, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, και στέκεται μπροστά στο ιερό όπου αναπαριστά μια έκτρωση χρησιμοποιώντας κομμάτια από ματωμένο συκώτι μοσχαριού, που υποτίθεται ότι συμβολίζουν ένα έμβρυο. Τελειώνει το «χάπενινγκ» της με τη σάλτσα Femen ουρώντας μπροστά σε μια παράνομη ομήγυρη».

Ο ιερέας της ενορίας υπέβαλε μήνυση και τον Ιανουάριο η Eloïse Bouton τέθηκε σε προληπτική κράτηση. Όπως σημειώνει το ΕΔΑΔ:

«Η κα Bouton εξήγησε ότι από το κίνημα Femen της είχε ανατεθεί για τη Γαλλία να παρέμβει, σύμφωνα με ένα σχέδιο ταυτόχρονων παρεμβάσεων και σε άλλες χώρες. Ο ναός της αγίας Mαγδαληνής είχε επιλεγεί στη Γαλλία «για τον συμβολισμό του σε διεθνές επίπεδο». Οι ανακριτές πρόσθεσαν στον φάκελο της υπόθεσης μια δημοσίευση της ιστοσελίδας Femen-France με φωτογραφίες με λεζάντα: «Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν από το Βατικανό στο Παρίσι, Στο ιερό της εκκλησίας της Mαγδαληνής, η Αγία Μητέρα Eloise απέβαλε τον Ιησού». »

Η δράση λοιπόν είναι εθελοντική, αναγνωρίζει ότι την διέπραξε μέσα στην εκκλησία. 

«(Το δικαστήριο [ΕΔΑΔ]) έκρινε ότι η ενέργειά της εμπίπτει στην ελευθερία της έκφρασης* και απέρριψε συγκεκριμένα το επιχείρημα της προσφεύγουσας ότι η ενέργειά της ήταν αποκλειστικά πολιτική. »

Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για οποιαδήποτε βεβήλωση, σε κάθε περίπτωση κάθε κοινωνία πρέπει να προστατεύει τους «ιερούς» τόπους της. Και η γαλλική δικαιοσύνη, περιέργως σήμερα, υπερασπίστηκε την Εκκλησία:

«Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορουμένη για σεξουαλική επίδειξη σε φυλάκιση ενός μηνός με απλή αναστολή και, για λόγους αστικού συμφέροντος, να καταβάλει στον εκπρόσωπο της ενορίας ποσό 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς και να συμμετάσχει στα δικαστικά έξοδα του αντιδίκου της μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ. Το Εφετείο του Παρισιού επικύρωσε την απόφαση από κάθε άποψη. Η προσφεύγουσα άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής. Το ΣτΕ απέρριψε την έφεση. » 

Προφανώς, το ΕΔΑΔ αθώωσε την Eloïse Bouton επειδή αυτό έχει άλλες ιερότητες. Μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτό το ευαίσθητο άτομο ούρησε στο ιερό στο τέλος της παράστασης, το ΕΔΑΔ θεωρεί στην απόφασή του της 13ης Οκτωβρίου ότι η ποινή που επιβλήθηκε είναι δυσανάλογη σε μια δημοκρατική κοινωνία, επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη τα κίνητρα αυτής της πρόκλησης, και αυτό συνιστά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης:

«Τέλος, το Δικαστήριο [ΕΔΑΔ] σημειώνει ότι, ενώ τα εθνικά δικαστήρια δεν αγνόησαν τις δηλώσεις της προσφεύγουσας κατά τη διάρκεια της ποινικής έρευνας, περιορίστηκαν ωστόσο στην εξέταση του ζητήματος της γύμνιας του στήθους της σε έναν τόπο λατρείας, χωρίς να λάβουν υπόψη το νόημα που αποδίδεται στην ενέργειά της ή τις εξηγήσεις που δόθηκαν για το νόημα που έδωσαν στο γυμνό τους οι ακτιβίστριες των Femen. (…) Το Δικαστήριο [ΕΔΑΔ]συμπεραίνει από αυτό ότι τα [αστικά] δικαστήρια δεν εξισορρόπησαν επαρκώς τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και ότι η παρέμβαση στην ελευθερία έκφρασης της προσφεύγουσας, που συνιστά η ποινή φυλάκισης με αναστολή, δεν ήταν «απαραίτητη σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Κάθε εποχή και κάθε κοινωνία έχει τα ιερά της, τα οποία προστατεύει από κάθε βεβήλωση**. Το να μπαίνεις με τόπλες και να ουρείς σε έναν ναό σημαίνει ότι τη βεβηλώνεις. Είτε η κοινωνία θεωρεί αξίας της την προστασία των χριστιανικών χώρων λατρείας, επειδή ανήκουν στα ιερά της, είτε αρνείται τον ιερό τους χαρακτήρα και τότε είναι δυνατό να γδυνόμαστε σ’ αυτά για ιδεολογικούς λόγους και να ουρούμε σ’ αυτά, όπως σε ουρητήριο.

Το ΕΔΑΔ υποβιβάζει την Καθολική Εκκλησία σε ουρητήριο. 

Θα ήμουν περίεργη να μάθω ποια θα ήταν η αντίδραση αυτού του θεσμού, αν μια ομάδα θυμωμένων πολιτών πραγματοποιούσε μια τέτοια «παράσταση» στην αίθουσα ακροάσεών του; Ή αν βεβηλώναμε τους ιερούς τόπους που προστατεύει ιδεολογικά; Η απάντηση θα ήταν καταδικαστική, γιατί κάθε ιδεολογικό σύστημα προστατεύει τα ιερά του, διαφορετικά είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί. 

*Το 2018 το ΕΔΑΔ είχε αποφανθεί ότι η βλάσφημη πρόκληση της φεμινιστικής πανκ ομάδας «Pussy riots» στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Μόσχας ήταν μια μορφή έκφρασης που προστατεύεται από το Δικαστήριο. Ο δικηγόρος των Pussy riots έγινε μετά δικαστής στο ΕΔΑΔ.

Την ίδια χρονιά, το Δικαστήριο είχε επίσης καταδικάσει τη Λιθουανία επειδή είχε τιμωρήσει βλάσφημες διαφημίσεις με τον Χριστό και την Παναγία.

**Το 2018, το ΕΔΑΔ καταδίκασε μια Αυστριακή λέκτορα γιατί χαρακτήρισε «παιδοφιλία» το γάμο του Μωάμεθ με την 9χρονη Aϊσά. Καταλόγισε στη λέκτορα παρακίνηση σε έλλειψη σεβασμού στον Μωάμεθ και  ότι ο όρος «παιδόφιλος» γι’ αυτόν ήταν μια «γενίκευση χωρίς τεκμηριωμένη βάση» και «πιθανόν να προκαλέσει δικαιολογημένη αγανάκτηση» στους μουσουλμάνους. Και μάλιστα, ήταν «μια κακόβουλη παραβίαση του πνεύματος ανεκτικότητας στη βάση της δημοκρατικής κοινωνίας» που πιθανόν «να υποκινήσει προκαταλήψεις» και «να θέσει σε κίνδυνο τη θρησκευτική ειρήνη»!!! Τα σχόλια δικά σας.

 

4 σχόλια:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Μιλάμε για δαιμονισμό.

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο αν και οι δικαστές ταυτιστούν με τη Νέα Εποχή.

Α.Κ. είπε...

Να είστε σίγουροι ότι εάν έκανε τα ίδια σε τζαμί θα καταδικαζόταν από το ΕΔΑΔ. Εάν βέβαια επιζούσε από τους μουσουλμάνους. Με αυτό δεν ζητώ να γίνουμε βάρβαροι όπως αυτοί αλλά καταδεικνύω το μίσος της ευρωπαϊκής ελίτ για την ίδια της την ταυτότητα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ! ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ!

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com