16 Αυγ 2022

Ο 12χρονος Archie Battersbee έφυγε από τη ζωή. Έτσι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου…

LiveAction

Από τη Nancy Flanders  8 Αυγούστου 2022 ,

Πόνος και απελπισία για την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Σχόλιο Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά: Ένα παιδί «έφυγε» όταν κατόπιν δικαστικής εντολής διακόπηκε η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του. Πρόκειται για εφαρμογή ενεργητικής ευθανασίας. Το παιδί είχε πολλαπλές εγκεφαλικές βλάβες από την ασφυξία που υπέστη στα πλαίσια διαδικτυακού «παιχνιδιού». Οι βλάβες δεν επέτρεπαν την αυτόνομη επιβίωσή του και μείωναν το προσδόκιμο επιβίωσης. Το δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε άνευ αξίας και προοπτικής την ζωή του και παρά τις απεγνωσμένες κινήσεις της οικογένειας έδωσε εντολή για διακοπή της αναπνευστικής υποστήριξης. Δικαιούται το δικαστήριο ή οποιοσδήποτε άλλος να λάβει τέτοια απόφαση; Ποιος ορίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής; Ποιος μπορεί να τη διαχειρίζεται; Ποια είναι τα όρια της ανθρώπινης επέμβασης; Προς ποια κατεύθυνση θα γίνεται η διαχείρισή της; Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν εξαρτημένοι από ένα μηχάνημα όπως π.χ αναπνευστήρα, μηχάνημα αιμοκάθαρσης, μία αντλία έγχυσης φαρμάκου…ένα βηματοδότη….Η χρήση ενός μηχανήματος δεν καθιστά περιττή την ύπαρξή τους. Η παρουσία τους προσφέρει χαρά στην οικογένεια και τους ίδιους. Η ταπεινή ζωή που ο Θεός επέτρεψε για αυτούς έχει νόημα και προοπτική. Η κατ΄επιλογήν εφαρμογή της ιατρικής φροντίδας ισοδυναμεί με ενεργητική ευθανασία και είναι άδικη ιατρικά, νομικά και ενώπιον του Θεού. Η ζωή είναι δώρο του Θεού και έχει νόημα άσχετα με τις συνθήκες. Ο άνθρωπος οφείλει να την υπηρετεί και να τη προστατεύει, ουδέποτε δε να την περιορίζει ή αφαιρεί.

12 year old archie battersbee dies 01

Παρακάτω η ιστορία του Archie με την ευχή να μην επαναληφθεί σε κανένα άλλο παιδί.

Ο 12χρονος Archie Battersbee πέθανε το Σάββατο 06/08/22, στις 12:15 μ.μ. σύμφωνα με την The Christian Post, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε την προηγούμενη μέρα ότι οι γονείς του δεν είχαν δικαίωμα να τον μεταφέρουν σε κέντρο φιλοξενίας. Οι γονείς του είχαν εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο για να τον κρατήσουν στη ζωή ή να τον μεταφέρουν σε ξενώνα όπου θα μπορούσαν να περνούν κάποιο χρόνο μαζί του ως οικογένεια.

«Όλες οι επιθυμίες μας ως οικογένεια απορρίφθηκαν από τις αρχές», είπε η μητέρα του Archie, η Hollie Dance μιλώντας πριν από την τελική απόφαση του δικαστηρίου να αρθεί η υποστήριξη της ζωής του. «Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά συνεχίζουμε, γιατί αγαπάμε το παιδί μας και αρνούμαστε να το εγκαταλείψουμε».

Η ίδια η μητέρα, ανακοίνωσε τον θάνατο του Archie στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο το προηγούμενο Σάββατο, λέγοντας: «Με βαθύτατη συμπάθεια και θλίψη σας λέω πως ο Archie, πέθανε σήμερα. Θέλω απλά να πω ότι είμαι η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο. Ήταν ένα τόσο όμορφο αγοράκι. Πάλεψε μέχρι το τέλος και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μητέρα του».

Ο Archie είχε βρεθεί αναίσθητος στο σπίτι του από τη μητέρα του στις 7 Απριλίου με ένα κορδόνι γύρω από το πηγούνι και το κεφάλι του, κοντά στην τραχεία. Πιστεύεται ότι συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση-«παιχνίδι». Πέρασαν περίπου τρία λεπτά πριν τον βρει η μητέρα του και από τότε ήταν σε κώμα.

12 year old archie battersbee dies 01

Ένας ειδικός είπε ότι το κατώτερο τμήμα του εγκεφαλικού στελέχους του Archie είχε υποστεί σοβαρή βλάβη, με αποτέλεσμα ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αποφασίσει ότι το Royal London Hospital μπορούσε να σταματήσει να του παρέχει θεραπεία, ενάντια στην επιθυμία των γονιών του. Ωστόσο, οι γονείς του, η Dance και ο Paul Battersbee, δήλωσαν ότι ήθελαν ο Archie να συνεχίσει να λαμβάνει θεραπεία έως οι εξετάσεις του αποδείξουν «πέρα από οποιαδήποτε εύλογη αμφιβολία» ότι ο Archie δεν θα επιζούσε. Ένα βίντεο έδειχνε τον Archie να πιάνει τα δάχτυλα της μητέρας του, προσφέροντας της ελπίδα. Επιπλέον, ένας γιατρός με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε ότι πίστευε ότι η κατάσταση του Archie ήταν αναστρέψιμη, σημειώνοντας ότι μπορούσε να ρυθμίσει μόνος του τη θερμοκρασία και την αρτηριακή του πίεση και είχε ανοίξει τα μάτια του.

«Δεν υπάρχει διαγνωστικό πρωτόκολλο για αυτό που ονομάζεται «εγκεφαλικός θάνατος» ούτε για τον λεγόμενο «θάνατο του εγκεφαλικού στελέχους» που να έχει μηδενική πιθανότητα λάθους – όταν δηλώνει για νεκρό έναν ζωντανό ασθενή», είπε ο Dr. Alan Shewmon. «Το μόνο απολύτως σίγουρο διαγνωστικό κριτήριο για τον θάνατο είναι η μόνιμη και μη αναστρέψιμη απουσία κυκλοφορίας».

Ωστόσο, οι δικαστές αρνήθηκαν τα αιτήματα των γονιών του Archie και τάχθηκαν στο πλευρό του νοσοκομείου. Η Telegraph ανέφερε ότι ο αναπνευστήρας του Archie θα αποσυρόταν περίπου στις 10 π.μ. τοπική ώρα το Σάββατο, αφού η δικαστής Lucy Theis είπε ότι θα ήταν αντίθετο με το συμφέρον του να τον μεταφέρει στο ξενώνα….!

Μια οικογενειακή φίλη δήλωσε στους Times: «Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10 π.μ. και τα ζωτικά σημεία του παρέμειναν εντελώς σταθερά για δύο ώρες, οπότε κατόπιν διέκοψαν και τον μηχανικό αερισμό και το παιδί έγινε εντελώς μπλε. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει αυτό που ζήσαμε εμείς – είναι βάρβαρο».

https://www.liveaction.org/news

https://mumdadandkids.gr

Δείτε σχετικά και - Σήμερα ο Άρτσι, αύριο;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΣ,Ο ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι φονεύει η νεά τάξη πραγμάτων.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com