25 Ιουλ 2022

Τελικά, από ό,τι φαίνεται κανείς δεν γνωρίζει τί είναι γυναίκα!

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=BWtGzJxiONU)

Η γερουσιαστής Blackburn ζητά από δικαστή, υποψήφια του Ανωτάτου Δικαστηρίου να δώσει ορισμό της λέξης "γυναίκα" 1

Ιστοσελίδα Washington Examiner

15 Ιουλίου 2022      Από τη Debra Soh

Παρά την προοδευτικές απόψεις που προωθούνται παγκόσμια…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αναθεωρήσει το δικό του εγχειρίδιο αναφοράς για το φύλο «υπό το φως των νέων επιστημονικών στοιχείων και της εννοιολογικής προόδου». Η αναθεώρηση θα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η ανισότητα των φύλων επηρεάζει τις επιπτώσεις στην υγεία. Στο εξής, θα δίνεται έμφαση στη «διαφορετικότητα», την «ισότητα» και την ιδέα ότι το φύλο είναι «φάσμα» ενώ το βιολογικό φύλο «δεν περιορίζεται σε αρσενικό ή θηλυκό».

Η επιθυμία να αρθούν τα εμπόδια που εισάγουν διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη είναι αξιέπαινη, αλλά η εισαγωγή του συγκεκριμένου πλαισίου δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος. Πώς μπορεί κάποιος να υποστηρίξει την ευημερία των γυναικών και των κοριτσιών χωρίς να δίνει ακριβή ορισμό για το ποιες είναι γυναίκες;

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι το φύλο και η ταυτότητα φύλου είναι «μη δυαδικά», η ρευστότητα του φύλου είναι πολιτική και όχι επιστημονική θέση. Επίσης, η ύπαρξη ίντερσεξ ατόμων δεν αντιπροσωπεύει κάποιο τρίτο φύλο αλλά παραλλαγή μίας των κατηγοριών του δυαδικού φύλου. Ο παραλογισμός αυτής της ιδεολογίας αποδείχθηκε και στην πρόσφατη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του γερουσιαστή Josh Hawley και της Khiara Bridges, καθηγήτριας νομικής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ, της Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία  ως προς τις συνέπειες της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου SCOTUS, για την άμβλωση.

H Bridges αναφέρονταν στις γυναίκες ως «άτομα με ικανότητα εγκυμοσύνης». Όταν ο Hawley ζήτησε διευκρινίσεις, ρωτώντας: «αυτές είναι οι γυναίκες;»  η Bidges κατηγόρησε την ερώτησή του ως τρανσφοβική επειδή οι τρανσέξουαλ άνδρες και οι «μη δυαδικοί» άνθρωποι μπορεί επίσης να μείνουν  έγκυοι. Η συζήτηση θύμιζε την  δικαστή Ketanji Brown Jackson που είπε στη γερουσιαστή Marsha Blackburn κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι δεν μπορούσε να ορίσει τη λέξη "γυναίκα" επειδή "δεν είναι βιολόγος".(1)

Παίζουμε παιχνίδια λέξεων. Δημιουργούνται καθημερινά νέες εκφράσεις για τις γυναίκες όπως «φορείς μήτρας» και «σώματα που γεννούν». Τί συμβαίνει όμως όταν αυτές οι ιδέες εξαπλώνονται στη λήψη ιατρικών αποφάσεων; Ο επαναπροσδιορισμός της γλώσσας μπορεί να ελέγχει τί προτίθενται να πουν  ή να πιστέψουν οι άνθρωποι, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τη βιολογία ή την αντικειμενική πραγματικότητα. Μια έγκυος γυναίκα έχει διαφορετικά προβλήματα υγείας από έναν άνδρα ή έναν τρανς «άνδρα» που είναι έγκυος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να γίνει θέμα ζωής ή θανάτου.

Εάν αντιμετωπίσετε αυτές τις πρωτοβουλίες όταν ψάχνετε γιατρό, καλύτερα, βρείτε έναν επαγγελματία που δεν συμμετέχει σε αυτού του τύπου τα τεχνάσματα. Και σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί πολιτικά ορθή γλώσσα όπως "αυτός που κυοφορεί τα παιδιά", υπενθυμίστε τους ότι η λέξη που αναζητούν είναι "γυναίκα".

Παραπομπή:

1. Η γερουσιαστής Blackburn ζητά από δικαστή, υποψήφια του Ανωτάτου Δικαστηρίου να δώσει ορισμό της λέξης "γυναίκα"

Από: USA TODAY

Η γερουσιαστής Marsha Blackburn ζήτησε από την υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, Ketanji Brown Jackson, να ορίσει τη λέξη «γυναίκα». Η ίδια δήλωσε αδυναμία εφόσον δεν είναι βιολόγος…. Και μόνο το ότι η «προοδευτική» άποψη για το φύλο δεν δίνει τη δυνατότητα σε μία ανώτατη δικαστή να ορίσει την λέξη «γυναίκα»,  πρέπει να μας προβληματίζει για το τύπο της συμπεριληπτικής ψευτο-παιδείας που και εμείς βαλθήκαμε να ακολουθούμε.

Πηγή: https://www.washingtonexaminer.com/restoring-america/courage-strength-optimism/no-one-seems-to-know-what-a-woman-is

https://mumdadandkids.gr/vioithiki-iatriki/telika-apo-o-ti-fainetai-kaneis-den-gnorizei-ti-einai-gynaika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com