28 Ιουν 2022

Τρανς σε νηπιαγωγείο διάβασαν παραμύθια στα παιδιά με φόντο τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

 

Τρανς σε νηπιαγωγείο διάβασαν παραμύθια στα παιδιά με φόντο τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά στο πλαίσιο του Θεσσαλονίκη Pride

Συζητήσεις και πολλές διαφωνίες προκαλεί η τολμηρή απόφαση με την έγκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης να πραγματοποιηθεί για τα παιδάκια νηπιακής ηλικίας εργαστήρι μαθημάτων αποδοχής από τρανς άτομα στο πλαίσιο του Θεσσαλονίκη Pride.

Το σχετικό κάλεσμα των διοργανωτών της οργάνωσης «Πολύχρωμο Σχολείο», που υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι στο περίπτερο του Πολύχρωμου Σχολείου «στις 25/6 Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά! Μακάρι να βλέπουμε τέτοιες εικόνες κάθε μέρα! Μακάρι τέτοιες εικόνες να βλέπαμε και στα σχολεία! Εύγε, παιδιά!».

Σύμφωνα με την Espresso, ο φωτογραφικό στιγμιότυπο από το «νηπιαγωγείο» αποτύπωσε τρανς άτομα με γυναικεία ρούχα και περούκες να κάνουν «μάθημα» σε νήπια που κάθονται οκλαδόν και να τους διαβάζουν σχετικά παραμύθια. Πίσω από τις «δασκάλες» δεσπόζει η πολύχρωμη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στις κοινοποιήσεις που έγιναν στα κοινωνικά δίκτυα από το… προχώ «νηπιαγωγείο» η λεζάντα ανέφερε το σχόλιο «ένα παραμυθάκι ακόμα, κυρία», με hastag (#) «τα παιδιά είναι το μέλλον».

«Πολύχρωμο Σχολείο»

Σημειώνεται ότι η ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο – Rainbow Families» διοργανώνει δράσεις που αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και ομόφυλες οικογένειες με παιδιά, και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει σε θέματα διαφορετικότητας τους ανηλίκους, ακόμη και από τη νηπιακή ηλικία, ή και -περισσότερο- τους εκπαιδευτικούς.

«Δουλεύοντας σε ομάδες στο εργαστήρι για εκπαιδευτικούς: ΛΟΑΤΚΙ ορολογία και πολυμορφία οικογενειών με μεγάλη συμμετοχή και αμείωτο ενδιαφέρον!» αναφέρεται σε μια από τις αναρτήσεις της οργάνωσης που επιδιώκει να εντάξει τέτοιου τύπου «μαθήματα» στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μεταξύ άλλων, η διδασκαλία περιλαμβάνει την εκμάθηση και την εισαγωγή στην ορολογία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στα παιδιά, προκαλώντας ωστόσο αρκετές ενστάσεις για το κατά πόσο ένα νήπιο είναι ικανό να μείνει ανεπηρέαστο από τέτοια μηνύματα.

«Η ανοχή σε αυτό το γεγονός που βιάζει τις παιδικές ψυχές συνιστά συνενοχή της κυβέρνησης. Σε μία ηλικία που η παιδική ψυχούλα προσπαθεί να ανιχνεύσει τι είναι αρσενικό, τι είναι θηλυκό και με ποιο από τα δύο ταυτίζεται, αυτές οι ενέργειες ταυτίζονται με έγκλημα. Υπάρχει χρόνος αργότερα στην εφηβική ζωή, όταν έχουν ξεκαθαριστεί ορισμένες έννοιες, να γίνονται τέτοιες αναφορές…» σχολιάζει ένας χρήστης στη σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Φυσικά, ένα ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο οι συγκεκριμένοι/ες τρανς «νηπιαγωγοί» έχουν την επάρκεια, τη γνωστική και παιδαγωγική, για να επικοινωνούν τέτοιου είδους σύνθετα ζητήματα στα νήπια.

Φαίνεται, επίσης, ότι οι δήμοι -όπως αυτός της Θεσσαλονίκης- υιοθετούν και στηρίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη κάθε δράση στο πλαίσιο του Pride, χωρίς να πολυεξετάζουν το περιεχόμενό τους, για να μην έρθουν σε «ρήξη» με το κίνημα και, κατά συνέπεια, με τις ψήφους του…

newsbreak, 27-06-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com