12 Νοε 2021

Δεν «έπεσε» ο Ζάεφ – Ο ρόλος του βουλευτή αλβανικού κόμματος

Βρέθηκε ο «χρήσιμος» να κρατήσει ζωντανή τη Συμφωνία των Πρεσπών και την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ

Δεν κατάφερε η αντιπολίτευση στα Σκόπια να βρει τους 61 βουλευτές και να «ρίξει» τον Ζόραν Ζάεφ με πρόταση μομφής.

Ο άνθρωπος που έπαιξε μοιραίο ρόλο είναι ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος «BESA» Καστριότ Ρετζέπι. Αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή, δημοσιοποιώντας την απόφασή του αυτή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όλη την ημέρα δεν εμφανίστηκε, με την αντιπολίτευση να τον ψάχνει για να ξεκινήσει η διαδικασία στην βουλή των Σκοπίων. Ο Ρετζέπι, μετά από διαρροές ότι έχει απαχθεί, εμφανίστηκε σε βίντεο δηλώνοντας ότι είναι καλά. Και για να στηρίξει την απόφασή του ανέφερε πως το έκανε για το καλό της χώρας και για να μην σταματήσει η ευρωατλαντική της προοπτική.

Στην ανάρτησή του μάλιστα έκανε αναφορά σε… «Μακεδόνες» λέγοντας: «Δέχομαι κάποιες απειλές, αλλά αφού τελειώσει θα εμφανιστώ μπροστά στα ΜΜΕ. Ας δεσμευτούμε όλοι για το καλό του κράτους, του λαού και της δημοκρατίας, όλων των Αλβανών, των «Μακεδόνων» και όλων των άλλων που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία. Τα λέμε σύντομα. Ευχαριστώ».

Για να καταλάβετε το κλίμα που επικρατεί στα Σκόπια, δυο βουλευτές της αντιπολίτευσης αν και με κορωνοϊό, εμφανίστηκαν στη βουλή με ειδικές στολές προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής! Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Ζάεφ επιβιώνει και η αντιπολίτευση θα μπορεί να θέσει εκ νέου πρόταση μομφής σε 90 μέρες.

newsbreak,11-11-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com