9 Νοε 2021

Να ακυρωθεί τώρα η προδοτική συμφωνία. Τώρα φαίνεται το εθνικό έγκλημα

Να ακυρωθεί τώρα η προδοτική συμφωνία

Πραγματικά ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα γειτονικά Σκόπια. Η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ ξεκίνησε και τυπικά μετά το τελεσίγραφο του εθνικιστικού VMRO και όλα δείχνουν ότι είτε θα σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση είτε θα διεξαχθούν εκλογές.

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι ο ουσιαστικός λόγος αποχώρησης του Ζάεφ από την εξουσία δεν ήταν η συντριβή του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές. Αυτό το χρησιμοποίησε ως πρόφαση, διότι, όπως αποκάλυψε και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η αιτία ήταν άλλη. Και είχε άμεση σχέση με το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι ενταξιακές συνομιλίες για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι φανερό ότι όποια μορφή κι αν πάρουν από σήμερα οι εξελίξεις στο κράτος αυτό, η πίεση που θα ασκηθεί προς τη Δύση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες θα είναι τεράστια. Υπό την απειλή της επικράτησης των υπερεθνικιστών και των ακραίων, και με την προβολή του κινδύνου «να γυρίσουμε προς τα πίσω», είναι λίαν πιθανό ότι η «θυσία» του Ζάεφ -σκόπιμη ή μη- θα χρησιμοποιηθεί ώστε να καμφθούν εμπόδια και αντιρρήσεις για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και να προχωρήσει η ένταξη.

Με απλά λόγια, όλο αυτό το παιχνίδι τι σημαίνει; Πώς αποκωδικοποιείται; Η Ελλάδα, από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά πρόσφερε ένα πολύτιμο δώρο και ένα ανεκτίμητης σημασίας εργαλείο στην ηγεσία των Σκοπίων, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία εντελώς ετεροβαρή για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, σε βαθμό μάλιστα που αγγίζει την προδοσία, λόγω της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας.

Αυτή, λοιπόν, τη συμφωνία το γειτονικό κράτος την εκμεταλλεύεται τώρα για να προωθήσει κι άλλο τις επιδιώξεις του, είτε εκβιάζοντας για την είσοδο μετά το ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. είτε για να επιβάλει τον αλυτρωτισμό και διά της λεγόμενης «συνταγματικής ονομασίας» του. Παρατηρούμε δηλαδή ότι ενώ η πρωτοβουλία των κινήσεων βρίσκεται πλήρως στην πλευρά των Σκοπιανών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε θεατή των εξελίξεων. Κι αφού πρώτα βάλαμε τα χέρια μας και ως χώρα βγάλαμε τα μάτια μας με αυτή τη συμφωνία, αντί η κυβέρνηση της Ν.Δ. να αξιοποιήσει τις αλλεπάλληλες αφορμές παραβίασής της για να ζητήσει την ακύρωσή της, τώρα -εκτός τόπου και χρόνου- ιδροκοπά για την «πιστή εφαρμογή» της. Έστω και την ύστατη στιγμή ας αντιληφθούν ποιο είναι το εθνικό συμφέρον…

dimokratia,8|11|2021

Τώρα φαίνεται το εθνικό έγκλημα

dimokratia,9|11|2021 

Η «δημοκρατία» έγραφε το προφανές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο αρνείτο να παραδεχτεί το πολιτικό σύστημα: Οποιαδήποτε αναγνώριση «μακεδονικότητας» στα Σκόπια, είτε στο όνομα είτε στην εθνικότητα ή στη γλώσσα, αποτελεί έγκλημα κατά του έθνους και του λαού.

Τελικά, παρά τη λαϊκή οργή και τον πάνδημο ξεσηκωμό εναντίον της αθλιότητας που είχαν συμφωνήσει Τσίπρας – Ζάεφ και Κοτζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνώρισε και Βόρεια «Μακεδονία» και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει την προδοτική συμφωνία – συναινώντας με αυτόν τον τρόπο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μόλις υπεγράφησαν οι Πρέσπες, η πλευρά των Σκοπίων… ξέχασε τον όρο «Βόρεια» και χρησιμοποιεί τη λέξη «Μακεδονία» σκέτη, χωρίς προσδιορισμό, ενώ προλειαίνεται το έδαφος της διεθνούς αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων ως «Μακεδονίας».

Η κυβέρνηση Ζάεφ έχασε τη δεδηλωμένη και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα της χώρας.

Όλα αυτά οδηγούν στη χειρότερη δυνατή εξέλιξη: Οι Σκοπιανοί, έχοντας στο χέρι την ελληνική αναγνώριση της «μακεδονικότητάς» τους, θα αποκαλούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό τη χώρα τους «Μακεδονία» και τους πολίτες του κρατιδίου «Μακεδόνες». Η χώρα αυτή ήδη έχει γίνει δεκτή ως μέλος του ΝΑΤΟ και αυτός ο οργανισμός δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα με την πιθανή… μετονομασία του κρατιδίου από Βόρειος «Μακεδονία» σε… σκέτη «Μακεδονία». Και η συνέχεια θα δοθεί με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν και όταν η Ελλάδα προσπαθήσει να αντιδράσει, θα ακούγεται ως αντίλογος η αρχική αποδοχή των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη να ονομαστούν τα Σκόπια «Βόρειος Μακεδονία».

Είναι βέβαιο ότι οι «σύμμαχοί» μας θα μας συμβουλεύσουν να μην κάνουμε έτσι για μια λέξη που θα έχουν αφαιρέσει από την ονομασία τους οι Σκοπιανοί – κι αυτή η λέξη θα είναι το «Βόρεια»…

Κάθε ημέρα που περνάει φέρνει στο φως την αντεθνική φύση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com