21 Σεπ 2021

Ψήφισμα Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας ενάντια στο μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία [Μαρούσι, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021]

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών μαζί με το Πανελλήνιο Κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά», το οποίο έχει στόχο την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας, με αφορμή την επιβολή από το Υπουργείο Παιδείας του μαθήματος της «Ολοκληρωμένης ή Συμπεριληπτικής» Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία από την νηπιακή ηλικία, πραγματοποίησαν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ενάντια στο μάθημα αυτό, την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΗΤΑΝ:

1. κα. Μαρία Μαντουβάλου, ιστορικός και καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

2. κ. Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος

3. κα. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη, ιατρός Πνευμονολόγος, μέλος του κινήματος «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΩΝΑΞΑΜΕ:

► Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση είναι υπόθεση της οικογένειας.

► Οι γονείς δεν παραχωρούμε το δικαίωμα αγωγής των παιδιών μας σε άλλους όταν πρόκειται για προσωπικά - ιδιωτικά θέματα.

► Δεν επιτρέπουμε σε κανένα φορέα να υποβαθμίζει το ρόλο μας και να ανατρέπει τις παραδοσιακές, θρησκευτικές ή οικογενειακές μας αρχές.  


Μετά το πέρας της συγκεντρώσεως εστάλη ψήφισμα στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως και στους υφιπουργούς κα. Ζέττα Μ.Μακρή και κ. Άγγελο Συρίγο.
 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 5 μ.μ., στην είσοδο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε, από τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επιβολή από το Υπουργείο Παιδείας του μαθήματος της «Ολοκληρωμένης ή Συμπεριληπτικής» Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία από την νηπιακή ηλικία. Μετά το πέρας των σχετικών ομιλιών αναγνώσθηκε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο και εγκρίθηκε από τους παρισταμένους.

1. Από εφέτος εισάγονται σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που περιλαμβάνουν και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τα «ολοκληρωμένα ή συμπεριληπτικού τύπου» προγράμματα σεξουαλικής υγείας. Δεν πρόκειται για μαθήματα βιολογίας της αναπαραγωγής, αλλά είναι φροντιστήρια πρόωρης εισαγωγής σε μια νέα κανονικότητα σεξουαλικής συμπεριφοράς.

2. Με τα προγράμματα αυτά γίνεται προώθηση και εξασφάλιση των (υποτιθεμένων) σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των παιδιών. Ωστόσο σε καμία συνθήκη ή χάρτη δικαιωμάτων που έχει ψηφιστεί απευθείας από κράτη–μέλη της ΕΕ ή του ΟΗΕ δεν υπάρχει λεκτική αναφορά σε σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα ή στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

3. Με το πρόσχημα της αναγνώρισης των εν λόγω αμφιλεγόμενων δικαιωμάτων προωθείται η πρόωρη και η μη κανονική  σεξουαλική συμπεριφορά από την παιδική ηλικία. Τα παιδιά διδάσκονται τη διαδικασία της σεξουαλικής διαπραγμάτευσης, της συναίνεσης και της επιλογής συντρόφου. Εκπαιδεύονται στις ποικίλες εκφράσεις της σεξουαλικότητας, που έχει αποσυνδεθεί από την αναπαραγωγή, την κανονικότητα, και τη δημιουργία οικογένειας, και εθίζονται σε συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

4. Το σχολείο στοχεύει στη δημιουργία μιας νέου τύπου αντίληψης για την οικογένεια, την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η εν λόγω διαπαιδαγώγηση παραποιεί  την αλήθεια για το γάμο, την παραδοσιακή οικογένεια, τη γενετήσια δραστηριότητα, την αναπαραγωγική διαδικασία, την υγεία, την τεκνογονία,  την αξία και το ρόλο των γονέων, την επιστήμη, προσβάλλοντας τη ζωή την υγεία και την οικογενειακή προοπτική του παιδιού.

5. Τα προγράμματα αυτά παραβιάζουν το δικαίωμα του παιδιού να λάβει μόρφωση σε αρμονία με τη θρησκευτική του πίστη, ειδικότερα την Ορθόδοξη Χριστιανική, και τις αρχές της οικογένειας που το ανατρέφει. Η παραπλανητική αυτή διαπαιδαγώγηση, αφού δώσει καταρχήν την ψευδή βεβαίωση στους γονείς πως σέβεται τις θρησκευτικές αντιλήψεις, πως κινείται από «αγάπη και ενδιαφέρον» για το παιδί, κατόπιν τα παρακινεί να αναθεωρήσουν και να απορρίψουν όποιο θρησκευτικό ή πολιτισμικό στοιχείο τούς στερεί τη σεξουαλική τους απόλαυση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ιδεολογικά στρατευμένο σύστημα παραπληροφόρησης που ξεθεμελιώνει τις αρχές της Χριστιανικής πίστης ως αντίθετης στους στόχους του.

6. Το συγκεκριμένο «εργαστήριο δεξιοτήτων» προωθεί ως ισότιμες τις «νέου τύπου» οικογένειες και προάγει προς υποστήριξή τους την εφαρμογή των σύγχρονων αναπαραγωγικών και αντισυλληπτικών τεχνικών.

7. Μέσα από αυτά τα προγράμματα δέχονται επίθεση οι γονείς και τα γονεϊκά δικαιώματα. Το Υπουργείο παραπλανά τους γονείς προφασιζόμενο πως τα προγράμματα στοχεύουν στην προστασία και την ασφάλεια των παιδιών τους, οικειοποιείται το ρόλο τους, παρέχει «μόρφωση» για θέματα που δεν έλαβε εξουσιοδότηση, και τελικά στρέφει τα παιδιά εναντίον των γονέων όταν επιχειρήσουν να αρθρώσουν λόγο αντίρρησης.

8. Παρά τον χαρακτηριζόμενο ως «επιστημονικό» χαρακτήρα της, η συμπεριληπτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ουδέποτε αποδείχθηκε επιστημονική ή αποτελεσματική όπου εφαρμόστηκε. Πράγματι, η  εφαρμογή της οδήγησε σε αντίθετα αποτελέσματα σε σχέση με τους αναφερόμενους ως στόχους: αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, των αμβλώσεων, των ψυχολογικών προβλημάτων, σύγχυση ταυτότητας φύλων, κοινωνικά προβλήματα, δημιουργία νέων τύπων «οικογενειακών δομών» και γενεών στερημένων και αδικημένων παιδιών.

9. Οι συγκεκριμένη δεξιότητα αποτελεί πύλη εισόδου στα σχολεία ΜΚΟ ασαφών και αμφίβολων συμφερόντων. Τα παιδιά μέσω του σχολικού αυτού προγράμματος προσεγγίζουν επιλεκτικά δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας για να λάβουν συμβουλές για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, πάντα προς την «ολοκληρωμένη κατεύθυνση»

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών πιστεύουν πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι μεγίστης σημασίας, διότι πρόκειται για την επιστήμη της ζωής και των αξιών της. Η μόνη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που είναι προς όφελος του παιδιού είναι εκείνη που το στηρίζει στην εγκράτεια έως τον Ορθόδοξο Χριστιανικό του Γάμο, και οι καταλληλότεροι για να την προσφέρουν είναι οι γονείς του παιδιού.

Τα μοναδικά σχολικά προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που θα μπορούσαν κατά παραχώρηση να γίνουν αποδεκτά, είναι τα προγράμματα που σέβονται τα δικαιώματα των γονέων και βασίζονται στη βιολογία. Τα εν λόγω προγράμματα πρέπει να περιλαμβάνουν την ενημέρωση για την αξία της οικογένειας, της ζωής του αγέννητου παιδιού, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, θέματα υγιεινής, καθώς και για τους κινδύνους από την εμπλοκή στην άκαιρη σεξουαλική δραστηριότητα.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών είναι απολύτως αντίθετα με την εφαρμογή των προγραμμάτων «ολοκληρωμένου ή συμπεριληπτικού τύπου» απαιτούν την άμεση απόσυρσή τους, και την μη συμμετοχή κανενός παιδιού και εκπαιδευτικού σε αυτά. 

Επιπλέον δηλώνουν πρόθυμα να συνεργαστούν με το Υπουργείο Παιδείας για την διαμόρφωση προγραμμάτων που θα σέβονται τις αρχές της Ελληνορθόδοξης παράδοσης, της επιστήμης και τα δικαιώματα των γονέων.

Το κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»

Μια συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη, την υπεράσπιση και την προώθηση των αξιών και των ιδανικών της Ελληνορθόδοξης Οικογένειας.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

Εστία Πατερικών Μελετών

Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

Μουσική Συντροφιά

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.) 

https://mumdadandkids.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί ενάντια στη νέα τάξη αποδήμησης του ανθρωπίνου είδους

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com