26 Αυγ 2021

Επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου σε εξέλιξη στην Ελλάδα…

Επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου σε εξέλιξη στην Ελλάδα…

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Έχω πει πολλές φορές: χρησιμοποιήστε τη λογική σας και καθαρή, ελεύθερη σκέψη για να αναλύσετε αυτά που συμβαίνουν γύρω σας. Στην παρούσα φάση και εν όψει μεταναστευτικών ροών από το Αφγανιστάν που μας έχουν προαναγγείλει , εκτιμάται ότι διενεργούνται διάφορες ψυχολογικές επιχειρήσεις με σκοπό την εμπέδωση των εξελίξεων και την εξουδετέρωση των αντιδράσεων από πλευράς ελληνικού πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα:

1. Η περιφορά σε διάφορες πόλεις μιας γιγαντιαίας μαριονέτας, της…Αμάλ,  υπό τη μόρφη πρόσφυγα-κοριτσιού έχει σκοπό να  δημιουργήσει ψευδείς εικόνες, αντίθετες με την πραγματικότητα, προκειμένου να κεντρίσει το συναίσθημα και ειδικά την ευαισθησία προς τα παιδιά. Όλες οι στατιστικές όμως και οι αφιλτράριστες φωτογραφίες δείχνουν ότι κατά κανόνα μόνο μικρά παιδιά δεν μπαίνουν στη χώρα.

2. Η περιφορά… “Ευρωπαίων τουριστών” με παραδοσιακές στολές Ταλιμπάν  στη Μεσσηνία, οι οποίοι είναι όλοι άρρενες, παρόμοιας ηλικίας και κινούνται μέσα στην πόλη και στα γειτονικά χωριά σε μορφή συντεταγμένου περιπόλου, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί, αφού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Κάποιοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι προβάλλει εικόνες και εξοικειώνει με μια πραγματικότητα που πριν από λίγα χρόνια θα ηταν αδιανόητη.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο κύμα του εποικισμού έχει ήδη απορροφηθεί και διασπαρεί στη χώρα. Τα νησιά έχουν αποσυμφορηθεί και έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές για την υποδοχή νέου κύματος. Αυτή είναι και η κρίσιμη φάση. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η εξουδετέρωση του αντιδράσεων του ελληνικού πληθυσμού, για να προχωρήσει η διαδικασία σιωπηρού εποικισμού, μέχρι του σημείου που θα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες μη αντιστρεψιμότητας. Αυτά ως τροφή για σκέψη και περισυλλογή. Παρατηρήστε γύρω σας τί άλλο συμβαίνει για συνεκτίμηση.

Ο καθένας βεβαίως μπορεί να κρίνει με ελεύθερη βούληση τα συμβαίνοντα.

Αναστάσιος Λαυρέντζος*

*Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος κατέχει πτυχίο Φυσικής και διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά και στη Θεωρητική Φυσική. Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί πολλές βαλκανικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία). Συνεργάζεται με διεθνείς ελεγκτικούς οίκους ως συμβουλος επιχειρήσεων και διδάσκει Διαχείριση Κινδύνων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει τα βιβλία: «Η Θράκη στο μεταίχμιο» και «Σιωπηρή Άλωση – Το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας».

exapsalmos,26 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com