19 Ιουλ 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος μνημόνευσε… την Επιφανία Κιέβου !!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΤΡΙΟΛΙ, ΓΛΩΤΤΑ  ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ Τ’ ΑΛΗΘΗ ΛΕΓΕΙ!

«πάσης επισκοπής ορθοδόξων, των ορθοτομούντων [!!] τον λόγον της αληθείας, Βαρθολομαίου του Οικουμενικού Πατριάρχου, Θεοδώρου Αλεξανδρείας, Ιωάννου Αντιοχείας, Θεοφίλου Ιεροσολύμων ……. Επιφανία Κιέβου» !!

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ.

Τόσοι κόποι, θυσίες και αίματα για την ενότητα της Ορθοδόξου Πίστεως, και σήμερα φτάσαμε να κοροϊδεύουμε τον Θεό την ώρα της Θείας Λειτουργίας. Πόσοι Επίσκοποι από αυτούς που μνημονεύονται στα δίπτυχα ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας; Μόνο τον πρώτο να κοιτάξουμε στη λίστα θα δούμε ότι όχι μόνο δεν ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας αλλά είναι και διώκτης της αληθείας. Όσο για το ουκρανικό, πριν 2 χρόνια περίπου ήταν το νούμερο 1 ζήτημα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Σήμερα το συνηθίσαμε κι αυτό, βλέποντας ήδη μπροστά μας τα ίδια και χειρότερα να έρχονται.

Κάποιοι θεωρούν την Εκκλησία σκουπιδότοπο για να πετούν μέσα τα σκουπίδια τους, άλλοι ερείπιο που χρειάζεται ανακαίνιση, ενώ κάποιοι άλλοι, χάριν μίας αρρωστημένης αντίληψης περί ενότητας, ανέχονται τα πάντα και απονευρώνουν συνεχώς το ποίμνιο.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ να έχουμε μπει σε μια διαδικασία ένωσης με κάθε καρυδιάς καρύδι και αποσύνδεσης από την Ορθοδοξία.

Τυπικά, είμαστε ήδη σχισματικοί από την στιγμή που βρισκόμαστε σε κοινωνία με σχισματικούς. Μόνο ο Θεός ξέρει ποιούς από εμάς, και πώς και γιατί μας ανέχεται.

Αυτοί οι σχισματικοί του Επιφανίου στην Ουκρανία, με τους οποίους εμείς βρισκόμαστε σε κοινωνία, τελούν συνέχεια κοινές «ακολουθίες» με ουνίτες και παπικούς. Και για να κλείσουν σιγά-σιγά τον κύκλο οι δικοί «μας», τί κάνουν; Ξεκινούν με το να επιτρέπουν εδώ στους αιρετικούς παπικούς να τελούν κηδείες σε Ιερούς Ναούς που βρίσκονται σε κοιμητήρια. Στην Ορθόδοξη Ελλάδα θα καταντήσουν τους Ιερούς Ναούς μας κοινόχρηστους χώρους για κάθε αιρετικό, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Εμείς όμως βγάλαμε πρώτοι τα ματάκια μας με τα ίδια τα χεράκια μας, όταν αποϊεροποιήσαμε πρώτοι τους Ναούς μας με τις μάσκες, τα σαπούνια και όλες αυτές τις α-νόητες και αν-ούσιες «προφυλάξεις».

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Πεντηκοστή 20 Ιουνίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – μνημόνευση από το 1.13.35.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ Ο ΘΕΟΣ.ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η Covid-ολογία και η εμβολιολογία δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο.
Έχουν υπερκαλύψει ουσιωδέστατες πτυχές του εκκλησιαστικού βίου όπως η συντελεσθείσα και συνεχιζόμενη εκτροπή-άρδην ανατροπή της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας και του Κανονικού Δικαίου στο ζήτημα της Ουκρανίας, η οικουμενιστική-προδοτική της πατρώας Πίστεως δραστηριότητα εκκλησιαστικών αξιωματούχων, οι ετεροδιδασκαλίες που νοθεύουν το ορθόδοξο ήθος κ.ά.
Ευτυχώς που δημοσιεύματα όπως το παρόν μας κρατούν σε εγρήγορση.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com