13 Ιουλ 2021

Γρηγορούμε και οδυνώμεθα, φρυκτωρούντες περί της Αληθείας

 

Γρηγορούμε και οδυνώμεθα, φρυκτωρούντες περί της Αληθείας

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η υφιστάμενη κατάσταση πόρρω απέχει από την, δια του κοινού νου, αντίληψη ή καθημερινή ερμηνεία των πραγμάτων, πέραν δηλαδή του γεγονότος, ότι η Ελλάς καθίσταται ανυπερθέτως και ευθαρσώς μία απέραντη αποικία και οι πολιτικοί-οιονεί άβουλες εντεταλμένες μαριονέτες-, οι οποίοι τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία των ξένων συμφερόντων αντί τριάκοντα αργυρίων.

Είναι πρόδηλο ότι η σχιζοφρενής κατάσταση εξ αφορμής των εμβολιασμών, αντιβαίνει ευθέως προς την κοινή λογική και την εν γένει  ορθή ερμηνεία της ιδίας της ζωής μας, η οποία εξ ορισμού έχει καταστεί αφόρητος και ανθυγιεινή.

Πλέον ο κλοιός σφίγγει και ο σύστημα, δια μέσου εωσφορικών πρακτικών, επιτίθεται σφόδρα εις την ίδια την ύπαρξη μας, την οντότητα μας, με το ανυπόστατο πρόσχημα δήθεν της δημόσιας υγείας, διαχωρίζοντας τους ανθρώπους με γνώμονα τον εμβολιασμό.

Η πανδημία, όπως πλειστάκις έχουμε επισημάνει μετ’ εμφάσεως, συνιστά κορυφαία έκφανση της Παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία επελαύνει απρόσκοπτα, νοθεύοντας τα έθνη και κατακρημνίζοντας οιοδήποτε χρόνιο πολιτισμικό κεκτημένο, καταλύει εκκωφαντικά παν εφεδρεία πλέγματος ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει εναργώς ότι, τα παρωχημένα ιδεολογικά σχήματα και η επαγόμενη αυτών χρωματισμοί έχουν εκλείψει, απλώς τα μεγάλα συμφέροντα, μετέρχονται κατά το δοκούν, και κατά περίσταση, ψήγματος μείγματος πολιτικής προς λυσιτελή άσκησης πειθούς και φορτικότητας προς τους αδαείς, τους μυωπικά προσκολλημένους εις τα ανύπαρκτα καταγέλαστα ιδεολογήματα του παρελθόντος.

Ως προς τούτο εννοώ, ναι μεν να παραδειγματιζόμαστε και να φρονηματιζόμαστε εκ της ιστορίας, ερμηνεύοντας την σημερινή εξέλιξη των γεγονότων, με το καλειδοσκόπιο οξυμμένης κρίσης και συνδυαστικής επισκόπησης παντί τρόπω, ούτως ώστε να αποφεύγουμε την επανάληψη σφαλμάτων ή την διολίσθηση σε ακραία σχήματα συνειδησιακής πώρωσης, με αποτέλεσμα να μην ερμηνεύουμε την πραγματικότητα ως προς την σωστήν της διάσταση και κατεύθυνση.

Έτι περαιτέρω, σήμερα, η Πολιτεία, διότι επαναλαμβάνω, δεν είναι ζήτημα κυβερνήσεως, μην εξαπατόμαστε, άπαντα αυτήν την στιγμή τα κυβερνητικά κόμματα, συμπράττουν, προς την κατεύθυνση της ηθικής εξόντωσής μας και της πάσης φύσεως, είτε βιολογική ή οικονομική εξαθλίωσή μας, διότι τεκταίνεται ένα σχέδιο.

Ευρισκόμαστε εις ένα σημείο καμπής της ιστορίας, βιώνοντας συνθήκες τρίτου παγκοσμίου πολέμου με ειρηνικά μέσα και όποιος αντέξει, ο ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης, φρονεί ότι έχει αντικαταστήσει τον Θεό και δύναται να επικυριαρχεί εις τις ανθρώπινες ψυχές, αγάγοντας κατά βούληση τις ψυχές αφενός προς την Θάνατο ή προς την Ευτυχία κατά βούληση.

Εξ αυτού του λόγου, βούλομαι να είπω, ότι η δυστοκία της σκέψης ως προς την έλλογη ερμηνεία αυτής της κατάστασης μας ωθεί εν τη κυριολεξία, εις την παράνοια και την παράκρουση.

Ο πόλεμος καθίσταται κτηνώδης και λυσσώδης, και στόχος καθίσταται ο καθολικός εξανδραποδισμός προς τις αόρατες δυνάμεις οι οποίες δια των επίγειων κοσμο-εξουσιαστών εγκαθιδρύουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων, επιδιώκοντας ξύλοις και ροπάλοις να κυβερνήσουν την ψυχή μας, να μας καταστήσουν υποχείρια τους, ελέγχοντας την συνείδησή μας, την βούλησή μας εισέτι και τις σκέψεις μας.

Το αυτεξούσιον, δώρο θεού, και η ελευθερία του προσώπου, περιτέμνονται και καταργούνται δια μέτρων ποινικής καταστολής εξ αφορμής, εν προκειμένω του αφηγήματος της πανδημίας, το οποίο καθαγιάζεται νομικά δια των αυθεντικών συγγραμμάτων των εγκάθετων και καθολικώς ελεγχόμενων καθηγητών πανεπιστημίων, όπου ακριβώς η αποστολής τους, δια του περιβεβλημένου κύρους τους, καθίσταται να καταπείσουν με παν πρόσφορο μέσο την μάζα η οποία, έχει ήδη παραδοθεί, σκεπτόμενη αγεληδόν και εναγκαλιζόμενη με τα εξωνημένα Μ.Μ.Ε, τα οποία αντί πακτωλού χρημάτων, προπαγανδίζουν αθυρόστομα, συσκοτίζουν την αλήθεια.

Η πρόθεσή τους αρχικά καθίσταται η διασπορά του φόβου, με επαπειλούμενο κίνδυνο την ίδια της ζωή μας, η διαρκής συνειδησιακή εξάρτηση και εγρήγορση, πλήρους εξάρτησης από τους πολιτικούς, προκειμένου να δυνάμεθε να επιβιώσουμε στοιχειωδώς, ο καθείς εκ του ιδικού του τρόπου.

Πράγματι η πανδημία, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μίας νέας πραγματικότητας, η οποία κατατείνει ως προς την εδραίωση μίας στυγνής δικτατορίας, η οποία δεν λογαριάζει ιδεολογίες, δεν διαπνέεται από οράματα, στρέφεται ευθέως και στοχευμένα κατά του θεμελιώδους πυρήνα της ανθρώπινης φύσεως.

Αμφισβητεί εκ βάθρων, την ανθρώπινη υπόσταση, το ανθρώπινο εκ θεού, κατ’ εικόνα και δυνητικά καθ’ ομοίωση, κοσμοείδωλο του Τριαδικού Θεού.

Ο ανηλεής πόλεμος είναι κυκλωτικός και ετερόκλητος, ακριβώς δια να περιέλθει εκών άκων ο άνθρωπος εις ψυχολογικό αδιέξοδο, επιθέσεις στο Δημόσιο, με φόρους, απειλές εκ της Τραπέζης δια λήψη ιδιαζόντως επαχθών καταναγκαστικών μέτρων, εις περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, η δικαιοσύνη λαβωμένη ως προς την ισόρροπη και ακριβοδίκαιη απονομής της, η ποιότητα της ζωής μας άθλια, διατροφή, ψυχαγωγία, αποπνευματικοποίηση, ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών , βία εγκληματικότητα και εν γένει πλήρης διαστροφής της κατά φύσιν εκ Θεού και εξ ουρανού ζωής.

Ο ορυμαγδός αυτός της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αποβλέπει πρωτίστως προς την σύγχυση και την αποδόμηση των προσωπικοτήτων, προς την καταρράκωση του ηθικού των ανθρώπων, όπου έχοντας να αντιμετωπίσει επί καθημερινής βάσεως την σωρεία αυτών των προβλημάτων, πέραν του γεγονός ότι πλήττεται από κατάθλιψη η οποία τον απενεργοποιεί, τον απασφαλίζει αυτοδικαίως, καθιστώντας τον άνευ ετέρου τινός, αδύναμο να αντιδράσει και να μαχθεί, εκ παραλλήλου, θίγεται και παθολογικά η υγεία του, εξαιτίας και συνεπεία του υπερεκχειλίζοντος άγχους και της αγωνίας.

Κατά συνέπεια, βιώνουμε έναν όζων ιδιαίτατα στυγερό και απάνθρωπο εγκλεισμό, καταστρατήγηση της ελευθερίας μας, επέμβαση προς την υγεία μας, και πλήρους ελέγχου πάσης συμπεριφοράς μας, δήθεν εξ ονόματος της υγείας μας και ενός αόρατου εχθρού.

Ως εκ τούτου λοιπόν, ο αγών καθίσταται εξ ορισμού άνισος, απλώς δέον όπως ανανήψουμε και συνειδητοποιήσουμε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καθίσταται, να αντιληφθούμε την φύση του εχθρού μας, προκειμένου να τον πλήξουμε, κατά το δυνατόν αποτελεσματικά, αυτό όμως προαπαιτεί ιδική μας ηθική, ψυχική και πνευματική προπαρασκευή.

Πρωτίστως, να συνειδητοποιήσουμε με απόλυτη σαφήνεια και ενάργεια το είδος του πολέμου και την δύναμη του εχθρού, εν δευτέροις, να οπλιστούμε, με ψυχραιμία, να επικαλούμαστε τις επουράνιες δυνάμεις, διότι η σφοδρή πολεμική άρχεται από τη Γη, πλην όμως εξικνείται μέχρι τις πνευματικές δυνάμεις.

Κατόπιν τούτο, απαιτείται οργάνωση του νου, της σκέψης και απόλυτος ορθολογισμός, ούτως ώστε ο καθένας μας ατομικά αλλά και συλλογικά να μετέλθει παν σύννομο μέσο δια να αντισταθεί προς την επίθεση την οποία δέχεται κατά την υπόστασή τους.

Διαρκούντος του θέρους η στρατηγική του συστήματος είναι δαιμόνια, αφενός να επιτρέπει τους τουρίστες ανέλεγκτα για οικονομικούς λόγους, εξ ετέρου τους αλλοδαπούς άνευ ουδενός ελέγχου αλλά και άνευ ουδεμίας ενημερώσεως περί των υποχρεωτικών εμβολιασμών, και οι Έλληνες να διώκονται υφιστάμενοι πολλαχώς τις συνέπειες του συστήματος παντί τρόπω.

Η βιούμενη κατάσταση, δεν είναι τα εμβόλια αυτά καθ’ αυτά, υπό ιατρικής άποψης, αλλά ο απάνθρωπος και στυγνά δικτατορικός τρόπος επιβολής, ο οποίος αναδεικνύει την κραυγαλέα αντίφαση της κυβέρνησης δήθεν περί της προστασίας της δημόσιας υγείας, εφόσον λοιπόν μάχεται αυτοκλήτως και πατερναλιστικά περί της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση, τους διατί βουλεύεται τους μη εμβολιασμένους να τους ωθήσει στον Καιάδα, μήπως συνιστούν μιάσματα, πού είναι οι περιλάλητες δήθεν οργανώσεις περί της καταπολέμησης των διακρίσεων και του ρατσισμού, οι πορείες της πολύφερνης αριστεράς, περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ουδεμία φωνή αντίστασης, όπερ και τούτο συνεπάγεται ότι η Πόλις Εάλω;

Εν κατακλείδι η λύσις είναι ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο να μας φωτίσει την ζωή μας και να μας χαράξει την οδό, δια της οποίας θα πορευτούμε δια να εκπληρώσουμε το συνειδησιακό μας καθήκον έναντι της λαίλαπας αυτής η οποία πλήττει την κοινωνία μας και επιτίθεται εσχάτως να μετατραπούμε σε κουρδισμένα αθύρματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ας φρυκτωρήσουμε την ακεραιότητα της αλήθειας και ας γρηγορούμε οδυνώμενοι δια την κατάπτωση της οποία ζούμε, εντούτοις νυν υπέρ πάντων ο αγών, δεν ορρωδούμε προς ουδενός άχρι εσχάτων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε παράγοντα δημιουργίας και πυροδότησης επικίνδυνου εθνικού διχασμού σε ημέρες κατ εξοχήν κρίσιμες για το Έθνος αναδεικνύεται η συγκυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, του νέου ολετήρα της χώρας, του και γαλάζιου Τσίπρα προσφυώς αποκληθέντος, και των πολιτικών εκγόνων του καταστροφέα του τόπου Σημίτη.
Πρόκειται για οιηματίες και αλαζόνες που βαθμηδόν εγκαθιστούν ένα είδος χούντας επενδεδυμένης με κοινοβουλευτικό μανδύα.
Οι κύριοι Μητσοτάκης, Σκέρτσος και Γεραπετρίτης συνεπικουρούμενοι από τους «εθνικόφρονες» Γεωργιάδη και Βορίδη έχουν υπερβεί κάθε όριο αυταρχισμού και αμετροέπειας.
Οι πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς καθώς και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ας αναλάβουν τις ευθύνες τους πλέον..
Θεωρούν ότι έχει η χώρα την πολυτέλεια ενός εθνικού διχασμού σε μια τόσο κρίσιμη εθνική συγκυρία ένεκα της ανευθυνότητας της κυβερνώσης ομάδος;
Λ.Ν.

Spyk είπε...

Η παγκοσμιοποίηση που τόσο κατηγορείτε και δαιμονοποιείτε είναι η αιτία που ο χριστιανισμός έγινε μια παγκόσμια θρησκεία και όχι μία ακόμη ιουδαϊκή αίρεση.
Για τον ίδιο λόγο σήμερα πρέπει να την αποδεχτούμε και να προετοιμαστούμε ώστε μέσα σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία ο Λόγος του Θεού να ακουστεί παντού.
Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε αναλύσεις για το μέλλον, με τη λογική των εθνικών κρατών.

Ανώνυμος είπε...

Θά ήθελα νά ρωτήσω τόν κύριο Χαράλαμπο Κατσιβαρδά πόσοι από τούς Ελληνες καταλαβαίνου τό κατά άλλα άριστον άθρο του στήν γλώσσα πού τό γράφει αφού όπως λένε δέν καταλαβαίνουν τόν Παπαδιαμάντη οί σημερινοί Ελληνες,μήπως αυτός ακριβώς είναι ό λόγος δηλαδή νά μήν καταλαβαίνου....ευχαριστώ κύριε Κατσιβαρδά,εάν θέλετε απαντήστε μου.Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Προς spyk: μελέτα και εμβάθυνε καλά πρώτα στην ηθική και πνευματική συνιστώσα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης και μετά φρόντισε να αποφανθείς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com