24 Ιουν 2021

Άγιοι Αρχιερείς προσέξτε ποιούς χειροτονείτε και ποιους μαζεύετε στις Μητροπόλεις σας…

Άγιοι Αρχιερείς προσέξτε ποιούς χειροτονείτε και ποιους μαζεύετε στις Μητροπόλεις σας…

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Τα όσα έλαβαν χώρα στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πρωτάκουστα και πρωτόγνωρα. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν βασανιστήρια των Eς-Ες κατά την γερμανική κατοχή. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία της Εκκλησίας μας.

Ένα Συνοδικό δικαστήριο, αποτελούμενο από Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, δέχεται μια κακοήθη, εγκληματική και παράφρονα επίθεση, από ποιόν; Από έναν ακραίο; Από έναν αναρχικό; Από ένα μέλος του Ρουβίκωνα;Από έναν ταλιμπάν; Όχι! Από κάποιον εξτρεμιστή; Όχι!

Αλλά; Από έναν ορθόδοξο κληρικό της Εκκλησίας της Ελλάδος!! Προφανώς όχι απλώς παρανοϊκό( που θα μπορούσε να ήταν) αλλά από έναν παμπόνηρο και εκ προμελέτης κακοποιό! Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που έκανε!

Το τέκνο, τα βάζει με τους πατέρες!

Ο κληρικός με τους Επισκόπους!

Πού πάμε;

Πόση ποια εξαχρείωση και εξαθλίωση;

Είναι αυτή αντίδραση και διαμαρτυρία; Είναι αυτός τρόπος για να βρει κάποιος το δίκαιο που έχασε από τις παρανομίες που διέπραξε;

Σε ποιο δίκαιο και σε ποια ηθική βασίστηκε για να κάνει ο,τι έκανε;

(Παρεμπιπτόντως, πού είναι οι εκπρόσωποι της Αριστεράς για να καταδικάσουν το γεγονός;Μέχρι αργά το βράδυ δεν έβγαλαν κιχ). Σημειώνουμε και θυμίζουμε πάντως ότι ιστορικά η Εκκλησία στο παρελθόν είχε βγάλει πολλές φορές αποφάσεις δια των Συνοδικών δικαστηρίων της που μπορεί να ήταν και άδικες.

Ο αδικούμενος, όμως ουδέποτε είχε αντιεκκλησιαστικό φρόνημα, ουδέποτε υπήρξε κατηγορούμενος που αντέδρασε με τόσο σατανικό σχέδιο. Ούτε σάπια ντομάτα δεν έχει εκσφενδονιστεί κατά των Συνοδικών Δικαστών.

Σημείο των καιρών; Ίσως.

Αλλά μας δίνει το έναυσμα να φροντοφωνάξουμε στους Σεβ. Αρχιερείς: προσέξτε ποιους χειροτονείτε Άγιοι! Προσέξτε που θέτετε τα χέρια σας και δίνετε την Ιερωσύνη. Προσέξτε το τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Οι ανάξιοι που χειροτονείτε θα γίνουν τα χέρια που θα σας ξαναρίξουν καυστικό υγρό στα μούτρα! Και αν τώρα δεν κατάφερε αυτός ο ανεκδιήγητος να σας …τυφλώσει προσέξτε γιατί κάποιος θα βρεθεί να το διαπράξει όσο εσείς αδιαφορείτε!

Εν πάσει περιπτώσει, το ερώτημα που πλανάται μέσα μας και που αναπόφευκτα δημιουργήθηκε, είναι ποιος χειροτόνησε αυτόν τον ιερέα και με τίνος πνευματικού την κανονική συμμαρτυρία ενεδύθη το άγιο ράσο; Ποιος μέγας… γέροντας έδωσε την συγκατάθεσή του να χειροτονηθεί ο εν λόγω κύριος για να μετατραπεί σε παρ´ολίγον εξολοθρευτή της μισής Συνόδου;

Από που ξεσήκωσε και μιμήθηκε αυτή την αποτρόπαιη πράξη;

Είναι αρρωστημένο και μόνο που το σκέφτεται κανείς, όχι να το διαπράξει κιόλας.

Γιαυτο και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για να βάλουν μυαλό και όλοι εκείνοι οι απελπισμένοι που θάθελαν να τον μιμηθούν! Όλοι αυτοί που φορούν το ράσο για άλλοθι!

Είναι δυνατόν να έχει η Εκκλησία μας στις τάξεις της τέτοιους κληρικούς; Είναι δυνατόν αυτός που έχει το μοναδικό προνόμιο να τελεί τη θεία Ευχαριστία να μετατρέπεται χωρίς καμία αναστολή, σε παρ´ολίγον φονιά;

Επαναλαμβάνω: ποιος πνευματικός του έδωσε συμμαρτυρία και ο Μητροπολίτης που τον χειροτόνησε δεν ήξερε ποιον χειροτονούσε; Και αν δεν ήξερε στην αρχή μετά δεν έμαθε; Και αν έμαθε γιατί συνέχισε να τον προστατεύει;

Αλλά ναί, χορτάσαμε από επιλήσμονες κληρικούς που δίνουν τις συμμαρτυρίες άκριτα και απερίσκεπτα, επιπόλαια και απρόσεκτα.

Λυπούμαστε βαθύτατα για τους Επισκόπους που θέτουν τα χέρια τους πάνω σε ανίκανους και ανάξιους και τους χαρίζουν την ιερωσύνη, ενώ και το ράσο πολύ θα τους ήταν, ώστε να κλειστούν σε κάποιο μοναστήρι για να κλαίνε για τις αμαρτίες τους.

Σιχαθήκαμε πια τους μεγάλους «γεροντάδες» που χρυσώνουν το… χάπι της υπακοής και εκμεταλλεύονται ανθρώπους της Εκκλησίας οικονομικά και ηθικά και τους καθοδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή.

Έχω μπόλικους στη σκέψη μου και πολύ θα ήθελα να τους αραδιάσω έναν-έναν! Αλλά τώρα που άνοιξαν πι ασκοί του Αιόλου θα συμβεί και αυτό.

Και δεν είναι μόνον το είδος αυτό των κληρικών που δεν τους σταματά τίποτα αρκεί να πετύχουν τον αρρωστημένο στόχο τους. Έχουμε και αυτούς που χρησιμοποιούν την Εκκλησία προς ίδιον όφελος και συμφέρον.

Λέγει ο ι. Χρυσόστομος για την ιερωσύνη: «Γνωρίζω το μέγεθος αυτής της υπηρεσίας και τη μεγάλη δυσκολία του αξιώματος…Πράγματι πόσο άξιος πρέπει να είναι εκείνος, που πρεσβεύει τον Θεό να είναι εύσπλαχνος για τις αμαρτίες όλων, όχι μόνο των ζώντων, αλλά και των κεκοιμημένων… Πρέπει να διαφέρει αυτός σε όλα από εκείνους, υπέρ των οποίων προσεύχεται»!

Και ο Άγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος σημειώνει:

«Ο ιερεύς πρέπει να είναι καθαρός και γνήσιος σαν το χρυσάφι και το ασήμι, να μην έχει τίποτε που να ηχεί σαν χαλκός. Πρέπει να διακρίνεται για τις αρετές του, να προχωρεί διαρκώς προς τα επάνω και όχι να παρασέρνει στον βούρκο, το ποίμνιο ή τα πνευματικά του τέκνα».

Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι ζοφερή. Όχι μόνον εκλέγονται ανάξιοι, αλλά αποκλείονται συχνά οι ικανοί!

Οι άτιμοι γίνονται έντιμοι… «Οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί», που έλεγαν και οι παλιοί!

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2021!

Στην Ελλάδα και την Διοικούσα Εκκλησία της παρακμής…

Ας ελπίσουμε ότι το… φαινόμενο «Κόμβος» δεν θα υπάρξει ξανά στην Εκκλησία μας και θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Ένας «κόμβος» η θλίψη μας και η αποτυχία μας ως Εκκλησία, όταν έχει στις τάξεις της τέτοιους κληρικούς.

Έχει η Εκκλησία μας και πολύ καλούς κληρικούς. Δεν είναι πάντοτε οι χρυσοποίκιλτα άμφια ενδυόμενοι, ή οι πολυπροβαλλόμενοι… μαϊντανοί που στο όνομα της ιεραποστολής διαπράττουν εγκλήματα, ή οι έχοντες… μπάρμπα Επίσκοπο, που τους προωθούν σε ανώτερα αξιώματα.

Η Εκκλησία μας διαθέτει κληρικούς προσηλωμένους στην ι. Παράδοση της Ορθοδοξίας μας. Κληρικούς που θυσιάζονται για τον συνάνθρωπο. Κληρικούς που κατεβάζουν τον Ουρανό στην γη και ανεβάζουν το ποίμνιο από την γη στον Ουρανό. Αυτούς τους κληρικούς θέλουμε. Αυτούς έχει ανάγκη η Εκκλησία.Και αν δεν το φροντίσει αυτό τότε πολύ φοβάμαι ότι τα …χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμη

exapsalmos,24 Ιουνίου 2021

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΣΩΤΗΡΗ Μ ΤΖΟΥΜΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Κάποια στιγμη πρέπει να σταματήσει αυτή η κολακεία προς τους Αρχιερείς. Και φτάνει πια η προσφώνηση Άγιοι!! Πόσο δίκιο έχει ο Γιανναράς σχετικά με αυτούς που γίνονται Μητροπολίτες!!

Ανώνυμος είπε...

Το να λέμε ότι είναι πρωτόφαντο να υπάρχουν ανάξιοι κληρικοί αποτελεί ύψιστη υποκρισία. Και πολλές φορές ο στρουθοκαμηλισμός και η ανοχή των προεστηκότων αρχιερέων είναι σκανδαλώδης.
Χαλαρότητα δόγματος - Χαλαρότητα ήθους - Πολύμορφη έκπτωση.
Ο Κύριος να μας ελεήσει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com