24 Απρ 2021

Χριστιανική Ένωσης Καβάλας: «να ανακαλέσουν την απόφασή τους για την τέλεση της Αναστάσεως στις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου.. .»

 

Χριστιανική Ένωσης Καβάλας

« Ο Απόστολος Παύλος»

Ταχ. Δνση Δαγκλή 28 Καβάλα

Τηλ 2510-225682 , 6945880572

Email fanislaw@otenet.gr

 

Αρ. Εξερχ. Εγγρ 2/2021

Καβάλα 22-04-2021 

 

ΠΡΟΣ:

Τους Βουλευτές Καβάλας

1.      κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο Υπουργό Εθνικής Αμύνης Βουλευτή Ν. Δημοκρατίας

2.      Μακάριο Λαζαρίδη   Βουλευτή Ν. Δημοκρατίας

3.      Γεώργιο Πασχαλίδη Βουλευτή Ν. Δημοκρατίας

4.      Σουλτάνα Ελευθεριάδου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

 

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,

            Έχουμε την συναίσθηση ότι απευθύνουμε την επιστολή αυτή σε Χριστιανούς Ορθόδοξους. Ως Ορθόδοξοι βαπτισμένοι οφείλουμε  να σεβόμαστε τα δόγματα της Εκκλησίας μας και να τηρούμε τους Ιερούς Κανόνες, που κατοχυρώνονται άλλωστε, όχι μόνο στην πίστη μας, αλλά και από το άρθ. 3 του Συντάγματος.

Mε λύπη πληροφορηθήκαμε  τις τελευταίες ημέρες  πως αποφασίστηκε με το πρόσχημα τον Κορονωϊό να  επιβληθεί στην Ελεύθερη και Δημοκρατική Πατρίδα μας αλλαγή της ώρας της Ακολουθίας του Αγίου Φωτός και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου στις 21:00,  ασεβώντας, δυστυχώς, προς τον ίδιο τον Εσταυρωμένο Χριστό μας, περιφρονώντας τους τέσσερις Ευαγγελιστές που αναφέρουν ως ημέρα Αναστάσεως την Αρχή της ημέρας της Κυριακής.  Αρχή δε της ημέρας της Κυριακής είναι η 12η νυχτερινή ώρα  του Μεγάλου Σαββάτου . Εμείς οι Χριστιανοί περιμένουμε με χαρά να ψάλλουμε το «Προσκυνούμεν Αυτού την τριήμερον έγερσιν» όπως  αναφωνεί ο Ιερός Χρυσόστομος. Όχι διήμερη αλλά ΤΡΙΗΜΕΡΗ !

Δεν υπάρχει κατ΄ ουσίαν αποχρών λόγος για αυτόν τον χρονικό περιορισμό, διότι την αμέσως επομένη ημέρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας παρατείνεται κατά μια ώρα (στις 23:00) χωρίς κάποια δικαιολογία.!

Δηλαδή, βοηθείστε μας να καταλάβουμε αν υπάρχει νομιμότητα σε αυτό το Κράτος : Αν γίνει μία πορεία για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, αν αναμένεται  απόφαση  για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή αν περιμένει να ακούσει κάποιος την κα ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ή αν μετέχει στα παράνομα συλλαλητήρια των αλλοδαπών (μη Ελλήνων) πολιτών ή σε λατρευτικές τους συνάξεις, προφανώς  …δεν κολλά  κάποιος κορονοϊό, διότι αυτοί αποτελούν «σκληρούς στόχους» και κανείς δεν τους αγγίζει !   Αν όμως πάει κάποιος στην Εκκλησία να λειτουργηθεί την Ανάσταση  μετά τις 24:00 είναι επικίνδυνος!  Γι΄ αυτό πρέπει οι Κυβερνώντες να επέμβουν στα της Εκκλησίας (που τη θεωρούν soft στόχο) και να αλλάξουν την μέρα και την ώρα της Αναστάσεως του Χριστού μας, εκβιάζοντας αποφάσεις από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, Όργανο που εν προκειμένω δεν έχει αρμοδιότητα για τα πρωτοφανή αυτά ζητήματα, βάσει του ΚΧΕΕ (590/1977)  ! 

Διατηρούμε ακόμη έναν καλό (ή έστω αφελή) λογισμό ότι η Κυβέρνηση μάλλον στάθηκε απληροφόρητη για το τυπικό της Κυριακής της Αναστάσεως και δεν βρέθηκε κάποιος χριστιανός από την Επιστημονική Επιτροπή COVID19, που να την κατατοπίσει:  Διότι ακόμη και αν παραληφθεί  η ακολουθία του Αναστασίμου Όρθρου, είναι αδύνατον η Θεία Λειτουργία , ο Κατηχητικός Λόγος  η Θεία Κοινωνία και η επιστροφή των πιστών στις οικίες  να ολοκληρωθούν μέσα σε μια ώρα , δηλαδή από τις 21:00 μέχρι τις 22:00 που επιβάλλει η Κυβέρνηση ! 

Αν όμως όλα αυτά τα γνώριζε η Κυβέρνηση, τότε μετά λύπης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Πατρίδα μας 200 χρόνια είχε να δει τέτοια πολεμική στην Ορθόδοξη Πίστη των πολιτών της, με διώκτη αυτή την φορά την Νέα Δημοκρατία και τους διαφόρους σκιώδεις συνεργάτες της  ! 

Αν επίσης κάποιοι μας ψιθυρίζουν ότι οι Αρχές θα «παραβλέψουν» ή θα δείξουν «κάποια επιείκεια»  στο θέμα του ωραρίου, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι αυτή την «ελεημοσύνη» τους δεν την θέλουμε για την κορυφαία εορτή της Πίστεώς μας, που πρέπει να διασφαλισθεί πλήρως και λαμπρώς.

          Είναι λοιπόν αφελής όποιος νομίζει ότι θα ανεχθεί τέτοια πολεμική της πίστεώς του ο ευσεβής Ορθόδοξος Χριστιανικός λαός μας !   Οι  Νεοέλληνες,  που γιορτάζουμε   φέτος τα διακόσια  (200) χρόνια Ελευθερίας, είμαστε απόγονοι εκείνων των σκλαβωμένων Ελλήνων που θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία,  αυτών που και τα χρόνια της σκλαβιάς ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στις 12.00 το βράδυ!  Η Ανάσταση εκείνη σήμαινε ταυτόχρονα και την απαρχή του Αγώνα της ελευθερίας και Ανάστασης του Έθνους

Για όλα τα ανωτέρω ως πολίτες  του Νομού Καβάλας αφ΄ ενός σας καθιστούμε συνυπεύθυνους να αντιδράσετε στην μεγίστη αυτή ασέβεια σας και παρακαλούμε να μεταφέρετε σε όλους τους αρμοδίους , την Συνταγματική απαίτησή μας να ανακαλέσουν την απόφασή τους για την τέλεση της Αναστάσεως στις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου και την μετάθεσή της την κανονική ώρα στις 24:00.

Σε περίπτωση που οι εν λόγω αρμόδιοι συνεχίζουν να προσβάλλουν τον Χριστό μας, την   Ορθόδοξη  Πίστη μας και την Ορθόδοξη Λατρεία,  σκανδαλίζοντας τον λαό, δηλώνουμε ως δημοκρατικοί πολίτες, ότι αναλόγως θα ενεργήσουμε στις επόμενες εκλογές, ενημερώνοντας περί τούτου το εκλογικό τους κοινό και διεκδικώντας εν τω μεταξύ όλα τα δικαιώματα της θρησκευτικής μας ελευθερίας, σε έναν ανυποχώρητο αγώνα.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας

« Ο Απόστολος Παύλος»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σοφία Χατζηαποστόλου                                                        Θεοφάνης Τσίμας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη Χ.Ε.Καβάλας!

STELLA είπε...

Εύγε, εύγε να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας... Επιτέλους πρέπει να μπει ένα φρένο.... Δεν είναι απλό... Είναι πολύ σημαντικό, τι λέει το σύμβολο της Πίστεως... Και παθοντα και ταφεντα και Ανασταντα την τριτη ημέρα κατά τας γραφάς... Όχι δεύτερη μέρα, τριτη ημέρα!!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com