18 Μαρ 2021

Βόστρων Τιμόθεος: Οι πράξεις βίας στην Ουκρανία προκαλούν την παγκόσμια καταδίκη

Οι πράξεις βίας στην Ουκρανία προκαλούν την παγκόσμια καταδίκη

Οι επαίσχυντες ενέργειες μελών της λεγόμενης OCU εξυπηρετούν συμφέροντα των εχθρών της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εμβαθύνουν το σχίσμα, δήλωσε ο Μητρ. Βόστρων Τιμόθεος.

Οι πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας προκαλούν αηδία και καταδίκη παγκοσμίως, και είναι ακόμη πιο επαίσχυντο όταν μέλη της λεγόμενης OCU διαπράττουν τέτοιες πράξεις, είπε ο ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιεροσολύμων, Έξαρχος του Ιερού Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, μετά από την παρακολούθηση της ταινίας «Πιστοί: ύμνος της αγάπης», που αφηγείται τη μοίρα των πιστών στα χωριά Μπουτίν και Κινάχοβτσυ, ο οποίος έχασαν δύο ναούς, αλλά διατήρησαν την αγάπη μεταξύ τους και τους αδικητές τους..

«Τις προάλλες, με θλίψη, παρακολούθησα ντοκιμαντέρ για διωγμούς ιερέων και πιστών στην Ουκρανία που ανήκουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, για τους οποίους έχω επίσης μια προσωπική άποψη, δήλωσε ο ιεράρχης σε σχόλιο που δημοσιεύτηκε από το ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου της Μόσχας την Κυριακή 14 Μαρτίου. Είναι τρομακτικό να φανταστεί κανείς ότι οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι Ορθόδοξοι διακατέχονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από μίσος ώστε αρπάζουν δια της βίας ναούς, σπάνε πόρτες, διώκουν τους συμπατριώτες τους πνευματικά και σωματικά και διχάζουν την Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας, από οποιαδήποτε πλευρά και να προέρχονται, προκαλούν αηδία και καταδίκη παγκοσμίως.

«Αυτό αποδεικνύει μόνο ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες απέχουν πολύ από το χριστιανικό πνεύμα και δόγμα, που χαρακτηρίζονται από αγάπη και έλεος ακόμη και προς τους εχθρούς. Είναι ακόμη πιο ντροπιαστικό όταν αυτό γίνεται από μέλη της λεγόμενης OCU ή εκ μέρους της και με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, παρά το γεγονός ότι αυτές οι ενέργειες είναι εγκληματικές, προκαλούν μίσος μεταξύ πιστών του ουκρανικού λαού», τόνισε ο ιεράρχης.

Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Τιμόθεος, τέτοιες ενέργειες «εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εχθρών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εμβαθύνουν το σχίσμα, καταστρέφουν γέφυρες για συμφιλίωση και πνευματική ανάπτυξη των Ορθόδοξων πιστών στην Ουκρανία, όπου η UOC τελεί τη σωτήρια αποστολή της υπό την πνευματική ηγεσία του Μητροπολίτη Ονούφριου, ο οποίος αναγνωρίζεται από τις περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες».

«Κάθε πραγματικά πιστός άνθρωπος καταδικάζει αναμφίβολα τέτοιες ενέργειες που είναι ξένες προς το χριστιανικό πνεύμα», συνόψισε ο ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιεροσολύμων.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος τόνισε ότι όλος ο χριστιανικός κόσμος αγαπά και σέβεται τον Προκαθήμενο της UOC, Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο.

spzh.news

Ορθόδοξος Τύπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com