20 Μαρ 2021

Πολωνός υπουργός Παιδείας: «Δεν θέλουμε χριστιανοφοβία στην χώρα μας»

"Η Χριστιανοφοβία είναι ήδη γεγονός στην Ευρώπη και δεν θέλουμε να προχωρήσει πιο βαθιά στην Πολωνία. Η φοβία απέναντι στους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας συμβαίνει ακόμη και στην Πολωνία", δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας και Επιστημών, Przemysław Czarnek στο Πανεπιστήμιο του Καρδινάλιου Stefan Wyszyński στη Βαρσοβία (UKSW).

Την Πέμπτη, το Κέντρο Ερευνών Θρησκευτικής Ελευθερίας άνοιξε στο UKSW.

«Μια τέτοια έρευνα είναι απαραίτητη για να έχουμε μια επισκόπηση της κατάστασης στον κόσμο, στην Ευρώπη και στην Πολωνία, ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε την περιοχή μας, αυτό το τμήμα της Ευρώπης από επιθέσεις κατά της θρησκευτικής ελευθερίας, από επιθέσεις σε άτομα διαφορετικών πεποιθήσεων, ειδικά εκείνων που των πεποιθήσεων που κυριαρχούν στην Πολωνία – που είναι ο Χριστιανισμός», δήλωσε ο υπουργός Τσάρνεκ.

«Η Χριστιανοφοβία είναι ένα αυξανόμενο φαινόμενο που παρατηρείται στην Ευρώπη. Στη Γαλλία, η "Le Figaro" ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις σε χώρους λατρείας του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ ήταν μειωμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κατά 58,5%, ενώ οι επιθέσεις σε χριστιανικούς χώρους λατρείας αυξήθηκαν κατά 90%", είπε ο π. Waldemar Cisło, λέκτορας στο UKSW.

«Η ιδέα της ίδρυσης ενός τέτοιου ερευνητικού κέντρου είναι νέα, αλλά παρόμοια ιδρύματα υπάρχουν ήδη στη Βιέννη και τη Βαρκελώνη», επεσήμανε ο Cisło. «Συνεργάζονται συχνά στενά με την ένωση “Εκκλησία σε ανάγκη” (‘Church in Need’). Έχουμε επίσης εμπειρία συνεργασίας με την Ουγγαρία και χρησιμοποιούμε τις δράσεις του τοπικού Υπουργείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας ως βάση για τις δραστηριότητές μας, για παράδειγμα επιστημονικά προγράμματα και συνέδρια θρησκευτικής ελευθερίας», πρόσθεσε.

Συνδιοργανωτής του Κέντρου Ερευνών Θρησκευτικής Ελευθερίας είναι η Pontifical Association Aid to the Church in Need, ένας οργανισμός που ασχολείται με επιθέσεις εναντίον πιστών στη Δυτική Ευρώπη και βοήθεια σε διωκόμενες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με έκθεση του αντιπροσώπου του Βατικανού στα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 170.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα διώξεων των Χριστιανών για την πίστη τους.

ΚΟ: Ο Χριστιανισμός είναι σταθερά και με μεγάλη διαφορά, η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο. Παρόλα αυτά ο όρος «Χριστιανοφοβία» δεν υπάρχει στη γλώσσα των οργανώσεων και των οργανισμών «για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Οι περισσότεροι καταδικάζουν συχνά τον «αντισημιτισμό» και την «ισλαμοφοβία», αλλά δεν λένε λέξη για «χριστιανοφοβία». Επίσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χρησιμοποιεί τους δύο πρώτους όρους στη νομολογία του, αλλά ποτέ δεν έχει αναφέρει τον όρο «Χριστοφοβία». Στην πατρίδα μας η Ετήσια Έκθεση Περιστατικών εις Βάρος Χώρων Θρησκευτικής Σημασίας που συντάσσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρει συνολικά 524 τέτοια περιστατικά για το έτος 2019, εκ των οποίων μόνο το 0,95% του συνόλου των περιστατικών αφορούν τον Ιουδαϊσμό και το 0,95% τον Μωαμεθανισμό. Το υπόλοιπο 98% αφορούν τον Χριστιανισμό, με το 96,18% των περιστατικών να αφορούν χώρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παρόλα αυτά και στην χώρα μας ακούμε συνεχώς για «ισλαμοφοβία» και «αντισημιτισμό», αλλά ουδέποτε για «χριστιανοφοβία». Το πρόσφατο περιστατικό στην Αθήνα με τον όχλο που έσκισε την εικόνα του ανθρώπου με το μηχανάκι, εάν συνέβαινε σε πιστό άλλης θρησκείας, θα είχαμε ανακοινώσεις, καταδίκες, φασαρίες κλπ. Τώρα, δεν κουνιέται φύλλο.  

redskywarning /polandin.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 20.3.2021
Εάν το παρατηρήσουμε καλά, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα δεν είναι απλή χριστιανοφοβία, αλλά θανάσιμο μίσος κατά του χριστιανισμού. Μίσος εναντίον της μίας και μοναδικής αληθινής θρησκείας. Το μίσος αυτό αυξάνεται όλο και περισσότερο, με προσβολές, διώξεις ή επιθέσεις κατά χριστιανών σε πολλές χώρες στον κόσμο και με βανδαλισμούς σε χριστιανικές εκκλησίες. ΄Εχω γράψει αρκετά σχόλια γι αυτό το θέμα, καθώς και ένα άρθρο. Αυτή τη φορά θα λύσω τη σιωπή μου και θα εκθέσω τους υπαίτιους αυτού του μίσους. Παραθέτω ένα απόσπασμα από το 14ο πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών, το οποίο επιβεβαιώνει τον υποχθόνιο ρόλο των Σιωνιστών για το μίσος που έχουν προς τις άλλες θρησκείες και για την επιδίωξή τους προς μία παγκόσμια θρησκεία. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 14 : ''Όταν έρθει η βασιλεία μας, δεν θ’ αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός της δικής μας που πιστεύει στον ένα Θεό. Με το Θεό αυτό είναι δεμένη η μοίρα μας, είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω αυτού του Θεού η μοίρα η δική μας είναι ενωμένη με τη μοίρα όλου του κόσμου. Γι αυτό το λόγο, πρέπει να καταστρέψουμε κάθε άλλη πίστη''. Η ομολογία τους στην τελευταία πρόταση του πρωτοκόλλου ''Γι αυτό το λόγο πρέπει να καταστρέψουμε κάθε άλλη πίστη'', επιβεβαιώνει όλο το μίσος που έχουν κατά των άλλων θρησκειών και ιδιαίτερα κατά χριστιανισμού.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com