18 Μαρ 2021

Ανοικτή επιστολή προς τους Μητροπολίτες και τους άλλους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Απονομή συντάξεων χηρείας θανόντων στρατιωτικών

Ανοικτή επιστολή

Προς τους Μητροπολίτες και τους άλλους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Σεβασμιώτατοι, σεβαστοί πατέρες, τον τελευταίο καιρό ζούμε πράξεις βίας των νέων μας στους δρόμους, στις πλατείες, στα Πανεπιστήμια. Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια σοβαρή έρευνα που να μας εξηγεί πώς τόσο μίσος κατά της κοινωνίας και των αξιών του Πολιτισμού μας εκδηλώνεται από νέους 15-18 ετών. Πότε πρόλαβαν και μπόλιασαν τους εαυτούς τους με αυτή την άρνηση για τη ζωή, πριν καν την γνωρίσουν; Σε αυτή την κατάσταση ασφαλώς ευθυνόμαστε οι κληρικοί και οι λαϊκοί που έχουμε οικογένειες, αλλά περισσότερη ευθύνη έχουν οι άνθρωποι της κρατικής εξουσίας, που ποτέ δεν έσκυψαν στο πρόβλημα, ποτέ δεν θέλησαν σωστά να το πολεμήσουν. Γιατί λύση δεν είναι η βία κόντρα στη βία. Όπως διαπιστώνετε καθημερινά οι πολιτικοί μας ουδόλως ασχολούνται με το βασικό ζήτημα της Παιδείας και της δια του παραδείγματός τους συνέχισης της Παράδοσης που κουβαλάμε και με την οποία οι πρόγονοί μας,  μας ελευθέρωσαν.

Στα ζητήματα των τελευταίων ημερών υπήρξαν δύο που ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δια της στάσης του προκάλεσε τον πιστό λαό. Το πρώτο ήταν η ψήφος του κ. Κιμπουρόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο  κατά των αμβλώσεων. Η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση και τα "προοδευτικά" ΜΜΕ τον κατακεραύνωσαν. Δεν είδα κάπου μια δήλωση του Μητρ. Ιλίου υποστηρίξεως της θαρραλέας στάσης του Ευρωβουλευτού. Το δεύτερο ήταν ότι ο Μητρ. Ιλίου πήρε τα εύσημα της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης και των "προοδευτικών" ΜΜΕ γιατί κατακεραύνωσε ιερέα, ο οποίος τέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως, δηλαδή έκανε το βασικό του χρέος, να εισαγάγει στην Εκκλησία ένα νέο μέλος. Η δικαιολογία ότι η ΚΥΑ αναφέρει μόνο την τέλεση γάμου και όχι βάπτισης είναι εξοργιστική. Πέραν αυτού, η εκ μέρους του Μητρ. Ιλίου προσπάθεια κάλυψης της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μήπως και γίνουν στόχος των "προοδευτικών" κύκλων, λέγοντας ότι η απόφαση για την βάπτιση δεν ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο αλλά ήταν του συγκεκριμένου ιερέα, τον οποίο, επαναλαμβάνω, Αρχιερέας σεβόμενος το υπούργημά του θα έπρεπε να καλύψει, είναι απαράδεκτη. Έτσι πορεύεται, δια του εκπροσώπου της, η ποιμαίνουσα Εκκλησία της Ελλάδος το 2021...

Την ευχή σας

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

4 σχόλια:

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Αυτό μόνο!!! Μεγάλη Σαρακοστή και μένουμε οι πιστοί εκτός εκκλησιασμού και Θείας Κοινωνίας, ήπιαν το αμίλητο νερό! Λυπάμαι 😢😢

Ανώνυμος είπε...

Χάλια κα Ευαγγελία....χάλια.

Διονύσιος είπε...

Οι Μουσουλμάνοι τελούν στα τζάμια τους, όλες τής προσευχές τους καί τής υποχρεώσεις τους, χωρίς να τούς ελέγχουν τα Μ.Μ.Ε καί τά προοδευτικά κόμματα της Ελλάδος.
Πολεμούν μόνο την ορθοδοξία καί οι Μητροπολίτες μας,τηρούν σιωπή λόγω τών τριάντα αργυριων.

Ταπεινή άποψη παροπλισθέντος αμαρτωλού είπε...

Σοβαρή έρευνα για το μίσος κατά του Πολιτισμού μας αμφιβάλλω αν θα υπάρξει και τί νόημα επιτέλους θα έχει..
Όμως ας λάβουμε υπόψη μας, ότι το φαινόμενο των νέων κοριτσιών που εξύβρισαν δια πράξεων την Παναγία μας και ξεστόμισαν τα φρικτά συνθήματα κατά της οικογένειας και της πατρίδας και έχουν πάλι δώσει το παρών και σε άλλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, έχει κάποιο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ: αυτό των Pussy Riot στη Ρωσία, που μέσα στις τόσες αθλιότητες που έκαναν, διέκοψαν δια ύβρεων και Θεία Λειτουργία σε κεντρικό Ναό λειτουργούντος του Πατριάρχη.
Απεδείχθη λοιπόν μετά από ειδικές έρευνες, ότι οι νεαρές που απάρτιζαν τους P.R. τελούσαν υπό την άμεση τυραννική καθοδήγηση άρρενος προαγωγού -ναι, αυτές οι...φεμινίστριες!- που τις είχε κάνει τυφλά του όργανα για την επιτέλεση σκοτεινών στόχων που συνήθως έχουν ξένη προέλευση, δηλαδή μη ορθόδοξη.
Ας αναζητηθεί λοιπόν και στα καθ' ημάς η πιθανή ύπαρξη τέτοιων προεκτάσεων, έργο βέβαια που ανήκει σε κάποια ειδική ομάδα, αντί να γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων.
Φείσαι ημάς ο Θεός!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com