1 Φεβ 2021

Ανάπτυξη εμβολίων Covid-19 και χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα. Νέα ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (Αφήστε με να ζήσω)

 Το κίνημά μας «Αφήστε με να ζήσω!» προβληματίστηκε σοβαρά και προχώρησε σε ειδικότερη μελέτη σχετικά με το θέμα της χρησιμοποίησης κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα για την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων εμβολίων για τον Covid-19.

Σύμφωνα με τον γενόμενο έλεγχο, για όλα τα εμβόλια COVID-19 που ήδη χρησιμοποιούνται ή αναμένονται να κυκλοφορήσουν στη πατρίδα μας ως το τέλος του 2021, ισχύει πως η έρευνα, η ανάπτυξη, η παραγωγή ή/και ο έλεγχος αποτελεσματικότητάς τους, (κατά περίπτωση εμβολίου), έγιναν με χρήση εμβρυϊκών κυτταρικών σειρών που προέρχονται από εκτρωθέντα αγέννητα παιδιά.

Ειδικότερα:

1. Το εμβόλιο της Pfizer (1,3) αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρία BioNTech και είναι εμβόλιο messenger RNA (mRNA). Το mRNA χρησιμεύει για το σχηματισμό της πρωτεΐνης S (Spike protein) του ιού που θα προκαλέσει την παραγωγή αντισωμάτων. Η Pfizer/BioNTech κωδικοποιεί το εμβόλιο ως BNT162b2.

Η Pfizer/BioNTech χρησιμοποίησε την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά HEK293 (εμβρυϊκά κύτταρα νεφρού) στην έρευνα, στην ανάπτυξη (δημιουργία) του εμβολίου, όπως και στον έλεγχο του εμβολίου, προκειμένου να διαπιστωθεί η παραγωγή αντισωμάτων.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η Pfizer/BioNTech εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά HEK293 στους συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους του εμβολίου. Δεν φαίνεται να το χρησιμοποιεί επί του παρόντος στην παραγωγή του.

2. Το εμβόλιο της Moderna (1,3) είναι εμβόλιο mRNA και χρησιμεύει για την παραγωγή αντισωμάτων έναντι της πρωτεΐνης S του ιού. Η Moderna κωδικοποιεί το εμβόλιο ως mRNA-1273. Για την παραγωγή του η Moderna χρησιμοποίησε την κυτταρική σειρά HEK293 (εμβρυϊκά κύτταρα νεφρού) στην έρευνα, την ανάπτυξη (δημιουργία) και τον έλεγχο αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Δεν ξέρουμε εάν η εταιρία χρησιμοποιεί την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά HEK293 στους συνεχείς ποιοτικούς ελέγχου κατά την κατασκευή του, ενώ δεν φαίνεται να τη χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή στη φάση παραγωγής του.

3. Το εμβόλιο της AstraZeneca (1,3) αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και χρησιμοποιεί αδενοϊό ως φορέα για την παραγωγή της πρωτεΐνης S (spike protein) του SARS-CoV-2, και την παραγωγή αντισωμάτων. Η AstraZeneca κωδικοποιεί το εμβόλιο ως ChAdOx1 nCoV-19.

Η AstraZeneca χρησιμοποίησε την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά HEK293 στην έρευνα και την ανάπτυξη του εμβολίου, και εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί ως μέσο καλλιέργειας του αδενοϊού στην τρέχουσα παραγωγή εμβολίων, δηλαδή γίνεται χρήση των εμβρυϊκών κυττάρων σε όλες τις φάσεις δημιουργίας του εμβολίου. Επίσης χρησιμοποίησε την κυτταρική σειρά MRC-5 (κύτταρα πνεύμονος εμβρύου) σε κάποιο στάδιο της έρευνάς της για το εμβόλιο. (2)

4. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson (1,3) αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την Janssen Research & Development, Inc., και είναι εμβόλιο που βασίζεται σε φορέα αδενοϊό. Η Johnson & Johnson κωδικοποιεί το εμβόλιο ως Ad26.COV2.S. Η τεχνολογία AdVac® της εν λόγω εταιρίας χρησιμοποιεί την κυτταρική σειρά PER.C6 (εμβρυϊκά κύτταρα αμφιβληστροειδούς)

Η Johnson & Johnson χρησιμοποίησε την εμβρυϊκή κυτταρική σειρά PER.C6 στην έρευνα, την ανάπτυξη του εμβολίου και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί για την καλλιέργεια των αδενοϊών που χρησιμεύουν για τα εμβόλιο, δηλαδή σε όλες τις φάσεις δημιουργίας του ως το τελικό προϊόν.

5. Gamaleya Research Institute (Ρωσικό εμβόλιο) χρησιμοποιεί ως φορέα τον adenovirus (rAd26-S+rAd5-S). Χρησιμοποιεί τα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα ΗΕΚ293 στη φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης, παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, δηλαδή σε όλες τις φάσεις δημιουργίας ως το τελικό προϊόν. (3)

6. CanSino Biologics, Inc. Beijing Institute of Biotechnology, Academy of Military Medical Sciences, PLA of China, Κινέζικο εμβόλιο. Χρησιμοποιείται αδρανοποιημένος κορονοϊός με φορέα αδενοϊού. Χρησιμοποιεί τα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα ΗΕΚ293 στη φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης, παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, δηλαδή σε όλες τις φάσεις ως το τελικό προϊόν. (3)

Η διαπίστωση των ανωτέρω υπήρξε εξαιρετικά οδυνηρή για εμάς. Τα επιστημονικά δεδομένα μάς προβλημάτισαν και μας έθεσαν ενώπιον σοβαρών ηθικών διλημμάτων. Ανάλογος προβληματισμός αναπτύσσεται σε οποιονδήποτε καλείται να αναλάβει την υγειονομική και την πνευματική ευθύνη για τη χρήση των ανωτέρω εμβολίων.

Καλούμε όσους θεωρούν ότι η ζωή και η υγεία είναι αγαθά που όλοι δικαιούνται να απολαύσουν, γεννημένοι και αγέννητοι, να ενημερωθούν και να λάβουν υπεύθυνα τις ατομικές τους αποφάσεις.

________________

Παραπομπές

1. https://cogforlife.org/guidance/

2. https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-vaccine/fact-check-lung-tissue-of-an-aborted-male-foetus-is-not-in-the-vaccine-for-coronavirus-idUSKBN27W2I7

3. https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine-candidates-and-abortion-derived-cell-lines/

https://www.afistemenaziso.gr/texts/medical/anaptyksi-emvolion-covid-19-kai-xrisi-kyttarikon-seiron-apo-ektrothenta-emvrya

Δείτε και -Η χρήση εκτρωμένων εμβρύων στην ανάπτυξη εμβολίων… Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (Αφήστε με να ζήσω).

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος, αν οι εμβρυακές αυτές σειρές υπάρχουν εντός του εμβολίου; Αν δηλαδή κάποιος κάνει το εμβόλιο θα τις πάρει μέσα του;

Π.Κ

Ανώνυμος είπε...

Από πολλούς αναμένεται εναγωνίως η νίκη του κορονοϊού με την εφεύρεση του εμβολίου, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για όλους. Εμείς αρνούμαστε να κάνωμε το εμβόλιο. Όποιος φοβάται, ας κάνη όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζη ότι μπορεί να έχη απρόβλεπτες βαρειές παρενέργειες, όπως είχαν τα εμβόλια που έκαναν στα παιδιά πρίν λίγα χρόνια για την νόσο των πτηνών και πολλά παρέλυσαν. Όπως επίσης έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας πολλοί που έκαναν το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β’ και το ίδιο συμβαίνει και με άλλα εμβόλια. Αν δεν φυλάξη ο Θεός, τι μπορούν να κάνουν τα εμβόλια και τα φάρμακα; Ο άθεος Καζαντζάκης για να προφυλαχθή από την χολέρα σε ταξίδι του στο εξωτερικό, έκανε εμβόλιο και πάλι νόσησε.
Εμείς έχομε ανώτερα εμβόλια και «φάρμακα αθανασίας», τα άγια Μυστήρια. Γιατρούς δοκιμασμένους και ειδικούς για τον ιό, τον άγιο Χαράλαμπο, τον άγιο Βησσαρίωνα Δουσίκου, που είναι για την πανώλη και τόσους άλλους Αγίους. Τώρα όμως με τις αυστηρές απαγορεύσεις ο λαός παραμένει αβοήθητος και απαρηγόρητος.
Καί ενώ όλοι αγωνίζονται για την αντιμετώπιση του ιού, κάποιοι, άλλα έχουν κατά νού και κάπου αλλού αποβλέπουν. Κορυφαίοι γιατροί και επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτά που γίνονται είναι τέστ πειθαρχίας για να χειραγωγούν τους ανθρώπους εκεί που θέλουν. Αυτό φαινόταν παράξενο και απίθανο μέχρι πρότινος αλλά δεν είναι φαντασία, διότι οι άνθρωποι πλέον το λένε δημόσια: «Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιάς παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης» (Γιώργος Παπανδρέου) και προτείνουν «νά έχη ο κάθε άνθρωπος ένα μικροτσίπ για να έχη βιομετρικά δεδομένα σε σχέση με τον ιό ή με άλλες επιδημικές μετρήσεις» (Ευάγγελος Βενιζέλος). Αυτοί μιλούν ανοιχτά για σφράγισμα και παγκόσμια δικτατορία, αλλά εμείς καταλαβαίνομε; Και τι κάνομε; Αν και τόσα είχε γράψει και πή ο όσιος Παΐσιος γιʼ αυτό το θέμα. Αυτούς τους ανθρώπους που μας υποδούλωσαν στους ξένους δανειστές και τώρα μας οδηγούν στην σκλαβιά του Αντιχρίστου, είναι δυνατόν να τους εμπιστευθούμε;
Γέροντας Ευθυμιος_Καψάλα Αγ.Όρους

Ανώνυμος είπε...

Tι έχουν τώρα να πουν ο μητροπολίτης Μεσογαίας και ο κ.Τσιόδρας;

ELIZA PURMANN είπε...

ΕΔΩ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ:
https://www.tideon.org/vioithiki-iatriki/413-pandimies-koronoios/16900-eleftheria-mavridou-farmakologos-mikroviologos-ta-emvolio-gia-ton-covid19
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΘΑΥΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗ...ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΉ ΔΕΙΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΎΕΙ,ΔΥΣΤΥΧΏΣ, ΌΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΣΣΑΡΕΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΣΣΑΡΙΣΚΟΥΣ!
ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΉΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΚΙ ΑΠ ΤΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΌ ΘΑΝΑΤΟ: ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΕΚΕΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...


Απάντηση στον Π.Κ. 11.28μμ.

Η απάντηση στο ερώτημά σου περιέχεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου αλλά όχι τόσο καθαρά. Εταιρείες όπως η Pfizer και Moderna χρησιμοποποίησαν τις κυτταρικές σειρές για τον έλεγχο και τη δημιουργία του εμβολίου, δεν περιέχονται, όμως, στο τελικό προιόν που μπαίνει μέσα στον οργανισμό. Αντίθετα, το εμβόλιο της Astra-Zeneka και Johnson & Johnson τις περιέχουν. Όσοι εμβολιάζονται δεν έχουν γνώση ποιο εμβόλιο τους κάνουν, συνεπώς είναι πολύ πιθανό πολλοί από αυτούς να κουβαλούν μέσα τους το υλικό των εμβρύων. Όμως, δεν είναι αυτό το μείζον. Το μείζον είναι εάν έιναι νόμιμο και ηθικό και συμβαδίζει με τη χριστιανική Πίστη να χρησιμοποιούνται κύτταρα εκτρώσεων για την παραγωγή εμβολίων,φαρμάκων, καλλυντικών δηλ. η σκύλευση των εμβρύων (εμβρυωρυχία). Αν πούμε ναι ή ακόμα ίσως, τότε, αμνηστεύουμε και ιεροποιούμε την πράξη της έκτρωσης και ενισχύουμε τα επιχειρήματα όσων ισχυρίζονται ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος με ψυχή. Οι Αγιοι μας (πχ. Μ Βασίλειος, Αγ Δαμασκηνός κ.αλ.) είναι κάθετοι στο θέμα. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος "εξ άκρας συλλλήψεως" δηλ. ακόμα και το πρώτο κύτταρο, το ζυγωτό, είναι άνθρωπος κι εχει ψυχή. Και την ίδια ώρα ανοίγουμε το παράθυρο για να επιτρέψουμε ασύστολα όλες τις άλλες δαιμονικές παρεμβάσεις στο ζων ανθρώπινο σώμα : χρήση γονιμοποιημένων ωαρίων από εξωσωματικές για πειράματα, μεταμόσχευση οργάνων,κλωνοποίηση, εμφύτευση τσιπς (nanobots), τεχνάνθρωπος κ.αλ. Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου. Μπορεί η αντίχριστη κοσμική κοινωνία να έχει άλλη άποψη, αλλά δεν φτιάχνουμε εμείς το άνθρωπο για να τον κάνουμε ότι θέλουμε, να τον φονεύουμε, να τον σκυλεύουμε, να του αλλάζουμε τη φύση κλπ. αλλά ο Θεός-Δημιουργός και, επομένως, δεν μας ανήκει.

Χάρης είπε...


1) βιοηθική είναι εξαιρετικά λεπτή ενασχόληση.
Για παράδειγμα, ο Μεσογαίας που όλοι εδώ μέσα κατηγορούν, είναι εναντίον της εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς δημιουργούνται επί αυτού του σκοπού δεκάδες γονιμοποιημένα ωάρια που μετά πετιούνται. Αλήθεια πόσοι το γνωρίζουν αυτό;
Αντίθετα, και με την ΙΔΙΑ ακριβώς λογική, υποστηρίζει πως δεν δημιουργούνται εκτρωθέντα έμβρυα για να παραχθούν εμβόλια αλλά σε κύτταρα ήδη εκτρωθέντων πραγματοποιούνται δοκιμές. Όποιος θεωρεί πως έτσι αναιρείται η καταδίκη της έκτρωσης, κάνει πρώτιστα ένα μεγάλο λογικό άλμα. Εάν έμβρυα, παρασκευαζόταν και κατόπιν εκτρωνώταν επίτηδες για παραγωγή εμβολίων, τότε ναι θα υπήρχε βιοηθικό ζήτημα.
2) Τον π. Ευθύμιο της Καψάλας, προσωπικά και εκ πείρας ηδικής μου, τον θεωρώ εν ζωή άγιο. Άγιος βέβαια δεν συνεπάγεται αλάνθαστος: Όποιος ασπάζεται αυτήν του την επιστολή που φαίνεται σε παραπάνω σχόλιο πάντως ας γνωρίζει πως εντάσσεται στο ΑΝΤΙΕΜβΟΛΙΑΣΤΙΚΟ κίνημα. Είστε κατά των εμβολίων; Οκ. Δεν είστε; Συγνώμη, η επίμαχη επιστολή δεν σας καλύπτει ηθικώς καθόλου.

Ανώνυμος είπε...


Απάντηση από τα βάθη των αιώνων από τον Μεγ Βασίλειο στους οπαδούς της άποψης περί του "ηθικά νομίμου" της χρησιμοποίησης των κυτταρικών σειρών "H φθείρασα κατ' επιτήδευσιν δίκην φόνου δίκην υπέχει. Ακριβολογία εκμεμορφωμένου και ανεξεικονίστου παρ' ημιν ουκ έστιν...Πρόσεστι δε τούτω και η φθορά του εμβρύου, έτερος φόνος, κατά γε την επίνοιαν των ταύτα τολμούντων" (Πρός Αμφιλόχιον, Περί εικόνων και ταυτόχρονα Β' Κανόνας επικυρωμένος από την Πενθέκτη Σύνοδο) δηλ. "Προστίθεται κι άλλος φόνος, η φθορά του εμβρύου, τουλάχιστον κατά την επινόηση όσων τολμούν τέτοια πράγματα" . Τα κύτταρα που αφαιρούνται από το έμβρυο δεν είναι "νεκρά" κύτταρα όπως ισχυρίζεται ο Μεσογαίας. Πρώτα τα ψύχουν για να σταματήσει προσωρινά η ζωή τους δηλ. η αέναη αυτοδιαίρεσή τους σύμφωνα με το εγγενές λογισμικό τους δηλ. την ψυχή τους που ενεργοποιεί το σώμα τους και όταν τα αποψύχουν, αυτά συνεχίζουν την αυτοδιαίρεση τους δηλ. είναι ολοζώντανα ! Μετά, παρεμβαίνουν με διάφορα υλικά και ειδικές συνθήκες στα ζωντανά αυτά κύτταρα για να κάνουν πάλι αέναη τη διαίρεσή τους. Παρεμβαίνουν δηλ. για να τα κάνουν καρκινικά, διότι διαφορετικά θα σταματούσε η φυσιολογική διαίρεση τους (επέρχεται τελικά ο θάνατος) και έτσι, παράγουν τις αντίστοιχες κυταρικές σειρές. Σε αυτές τις σειρές δεν χάνεται εντελώς το DNA του εμβρύου. Όπως στην μεταμόσχευση των οργάνων όπου ο δότης πρέπει να είναι ζωντανός (να χτυπά η καρδιά του) έτσι και με αυτά τα κύτταρα, πρέπει να είναι ζωντανά για να είναι χρήσιμα. Ύστερα από αυτόν τον βανδαλισμό, τη φθορά, τον καρκινισμό και σκύλευση των κυττάρων του εκτρωθέντος εμβρύου, ας σκεφτεί ο καθένας μας κι ας κρίνει αν όλα αυτά είναι σύμφωνα με την Πίστη και τη διδασκαλία του Κυρίου μας. Δεν έχει σημασία ο καθένας μας τι ισχυρίζεται ως ανθρώπινη νόηση αλλά τι είναι κατά Θεόν και τι θα είναι αποδεκτό από το Θεό μπροστά Του την μεγάλη ώρα της κρίσεως του καθενός μας. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση...
Και εγώ αυτό πιστεύω... και δεν θα κάνω αυτό το εμβόλιο που μας επιβάλουν με τον τρόπο τους,να μας επιβάλουν...
Ο καλός Θεός μας κ η Παναγία μας... είναι πάντα μαζί μας..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com