9 Φεβ 2021

Λεμεσού Αθανάσιος σε Ουκρανούς: «Μείνετε πιστοί στον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο»!

Ο ιεράρχης της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, κάλεσε τους πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να θυμούνται ότι οι διωγμοί και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν αργά ή γρήγορα και κάλεσε «τους αδελφούς μας να παραμείνουν πιστοί στην Εκκλησία μας και στον κανονικό Μητροπολίτη της Ουκρανίας Ονούφριο».

Ο επίσκοπος παραχώρησε αυτό το σχόλιο στον ανταποκριτή της ΕΟΔ αφού παρακολούθησε την ταινία «Πιστοί: ύμνος αγάπης», μια ιστορία για χριστιανούς των χωριών Μπουτίν και Κινάχοβτσυ, οι οποίοι, μολονότι έχασαν δύο ναούς, δεν έχασαν την αγάπη προς αλλήλους.

«Με πολύ θλίψη και συνοχή καρδίας παρακολουθούμε των διωγμούς και τους αγώνες τους οποίους οι αδελφοί μας οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μας στην Ουκρανία καταβάλουνε για προάσπιση της αληθούς πίστεως και της προσήλωσή τους στην κανονική Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο. Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας, την αγάπη και τις προσευχές μας, και καλούμε τους αδελφούς μας να παραμείνουν πιστοί στην Εκκλησία μας και στον κανονικό Μητροπολίτη της Ουκρανίας, κ. Ονούφριο. Ευχόμαστε η χάρη του Θεού να τους στηρίξει, να τους ενισχύει και να τους παρηγορήσει και να είναι βέβαιοι ότι μια μέρα οι διωγμοί και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η αλήθεια του Χριστού και η κανονικότητα της εκκλησίας θα διαλάμψει, όπως μας είπε ο Κύριος. Εύχομαι σε όλους την ευλογία του Θεού και την ενίσχυση του Αγίου Πνεύματος».

Να υπενθυμίσουμε ότι προηγουμένως ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, μαζί με άλλους επισκόπους της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αντιτάχθηκαν στη μνημόνευση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο του Σεργκέι (Επιφάνιου) Ντουμένκο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Ορθόδοξο μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν ειχαν αφήσει τον. Λεμεσου να γίνει αρχιεπισκοπος. Κύπρου τότε κ δεν συμμαχουσε ο. Κυκκου με τον νυν αρχιεπισκοπο. Χρυσόστομο δεν θα είχαμε αυτα τα ρεζιλικια στην. Κύπρο. Ο. Λεμεσου ειναι πνευματικός άνθρωπος κ φοβάται μονο τον. Θεον και οχι τους ανθρωπους. Ποσα πέρασε από τον Αρχιεπισκοπο κ ομως έμεινε ορθιος γιατί εχει μαζί του τον
Θεον κ τους πιστούς της. Κυπρου κ ολης της. Ορθοδοξου Εκκλησιας. Τημ μετανοια μας. Πανιερωτατε.

Ανώνυμος είπε...

Άργησες λίγα χρονάκια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Δηλαδή πριν δει την ταινία δεν ήξερε τίποτα;
Σε ποιον πλανήτη κατοικούν πια αυτοί οι άνθρωποι;
Εδώ εγώ που έχω δουλειά και βιοτικές μέριμνες ήξερα για το τι ακριβώς γίνεται στην Ουκρανία πριν από χρόνια.

Αλλά πως "θα διορθωθούν τα πράγματα"; Μόνα τους; Από την τύχη ή ο Θεός θα διορθώσει τις κακές σας αποφάσεις; Το δικό σας χέρι γιατί δεν το κουνάτε λίγο; Από ποιον περιμένετε;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com