18 Ιαν 2021

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτης που μεταίδεται από τα κανάλια Altas TV και Αχελώος TV (Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητές Ακτίνες.

Θέτω υπόψη σας ένα θέμα που νομίζω ότι το γνωρίζετε. Καλό όμως είναι με αφορμή το "Ψηφιακό Πιστοποιητικό" να αναδειχθεί κι αυτό και να αναζητηθούν απαντήσεις από τους αρμοδίους.

Όπως έχετε δει το Διαμονητήριο του Αγίου Όρους, εδώ και μια δεκαετία, έχει κάτω αριστερά έναν κωδικό QR code. Εάν χρησιμοποιήσετε πρόγραμμα ανάγνωσης QR code σε smartphone, θα δείτε ότι διαβάζει έναν αριθμό. Στην περίπτωση που σας δείχνω εδώ: https://athoszone.com/_files/200000679-ed464ee404/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BD.jpg, σε αυτό το Διαμονητήριο, διαβάζοντας το QR code του, βγάζει το αριθμό 1334569 που γράφεται κάτω δεξιά στο Διαμονητήριο.

Η απορία που φυσιολογικά δημιουργείται είναι εάν οι Πατέρες του Αγίου Όρους, πριν 10 χρόνια, είχαν κάνει κάποια έρευνα και με ποιά επιχειρήματα αποδέχθηκαν την χρήση του QR code. Το ρωτάμε γιατί το QR code με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό εμφανίζεται με αναρτήσεις από πολλούς, ως σχεδόν "δαιμονικό", "αντίχριστο", "σφράγισμα", ως το λιγότερο "σφραγίδα του συστήματος".

Υπάρχει θέμα: ή κάτι είναι "δαιμονικό" ή δεν είναι. Δεν μπορεί να το απορρίπτουμε στο Ψηφιακό Πιστοποιητικό και να το δεχόμαστε στο Διαμονητήριο.
Εάν κάποιος έχει Διαμονητήριο χωρίς QR code δεν μπορεί να μπει στο Άγιο Όρος. Το Διαμονητήριο είναι "Ψηφιακό Πιστοποιητικό Προσκύνησης" κατ' αναλογία του "Ψηφιακού Πιστοποιητικού Τουρισμού" που θέλει ο Μητσοτάκης.

Μπορεί η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους να πάρει θέση με αυτό το θέμα;

Με εκτίμηση

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com