11 Δεκ 2020

Εμπαιγμός της Κυβέρνησης τα νέα μέτρα για το άνοιγμα των Εκκλησιών

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ιερούς Ναούς τις εορταστικές ημέρες.

Οι ιεροί Ναοί θα ανοίξουν μόνο  ανήμερα των εορτών των Χριστουγέννων και των Φώτων. Αυτές τις 2 ημέρες όμως θα επιτραπεί  η παρουσία μόλις 9 ατόμων ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς θα εισέλθουν έως 25 άτομα!

Σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Δυστυχώς ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης έναντι του πιστού λαού συνεχίζεται. Μας κοροϊδεύουν επιτρέποντας να εκκλησιασθούν μόνο 9 άτομα στους Ναούς μας, ενώ στα αεροπλάνα η πληρότητα είναι 100%.

Με ποια λογική θα εισέρχονται μόνο 9 άτομα σε μεγάλους Ναούς δεκάδων τετραγωνικών μέτρων; Ο πιστός λαός νηστεύει και περιμένει τα Χριστούγεννα. Πώς θα μπορέσει να εκκλησιασθεί και να κοινωνήσει; 

Ορθόδοξος Τύπος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο κάθε Επίσκοπος χωριστά, και όλη η Ιεραρχία. Ντροπή και λύπη... κρίμα. Όσο γι τους Κυβερνώντες, τους μάθαμε τόσο χρόνια διώκτες του σώματος του Χριστού είναι και ήταν. Δεν βλέπετε ότι όλοι οι δημοσιογραφίσκοι, όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι γιατροί-εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων_είναι εναντίον του μυστηρίου της Θείας ευχαριστίας. ¨Ολες τις ευθύνες τις έχει η Ιεραρχία _με ελάχιστες εξαιρέσεις_ με τον Προεδρεύοντα της Συνόδου να έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, ο οποίος παραδίδει τα πάντα στον Καίσαρα πριν προλάβει να τα ζητήσει. ""Ποιμένες πολλοὶ διέφθειραν τὸν ἀμπελῶνά μου, ἐμόλυναν τὴν μερίδα μου, ἔδωκαν τὴν μερίδα τὴν ἐπιθυμητήν μου εἰς ἔρημον ἄβατον""

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Άς αγωνιστούμε όλοι οι χριστιανοί, με μπροστάρηδες τους κληρικούς μας, για την ανατροπή της απαράδεκτης και άδικης Κυβερνητικής αυτής απόφασης και για το άμεσο πραγματικό άνοιγμα των Εκκλησιών μας, ενόψει και της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων!

Παναγιώτης Ν. Γκουρβέλος
Θεολόγος καθηγητής
ΠΑΤΡΑ

Γιώργος είπε...

Δυστυχώς, είμαστε όλοι ένοχοι ενώπιον του Αγίου Τριαδικού Θεού! Τα προηγούμενα χρόνια ελάχιστοι εκκλησιάζονταν κι απ αυτούς, πόσοι ήσαν συνειδητοποιημένοι πιστοί; Ελάχιστοι! Οπότε, δίκαιος ο Θεός επέτρεψε να το ζήσουμε κι αυτό. Μετά τα μνημόνια και την οικονομική κρίση, έχουμε το κλείσιμο των Ιερών Ναών, "δεν μας θέλει ο Κύριος",μας σιχάθηκε! Η αδιαφορία μας στο θέμα της πνευματικής μας κρίσης, πληρώνεται τώρα με την απομάκρυνσή μας από τους Ναούς! Ας μετανοήσουμε κι ας επικαλεστούμε το έλεος του Κυρίου!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο 6:16πμ,ποιός ακούει? ΚΑΝΕΙΣ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com