31 Δεκ 2020

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής δικαιώνει τον Μητροπολίτη Κυθήρων!

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στο “Πρώτο Θέμα” (21.12 –  “Βατικανό: Εμβολιαστείτε, είναι ηθικά αποδεκτό”)…. “Βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 – που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές» – έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για το σχεδιασμό εμβολίων κατά της Covid-19, για παράδειγμα εντός των ομάδων των Astrazeneca, Moderna και Pfizer, τονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής στον ιστότοπό του”.”

Αυτή λοιπόν η πληροφορία που δημοσιεύτηκε και στο Πρώτο Θέμα και στην Καθημερινή και σε διάφορα άλλα ελληνικά μέσα, μας κίνησε την περιέργεια ώστε να αναζητήσουμε την αρχική πηγή του συγκεκριμένου κειμένου, όπως και να μάθουμε τον ρόλο του Ινστιτούτου.  Το “Ευρωπαϊκό ινστιτούτο Βιοηθικής”, λοιπόν, είναι ένας  ιδιωτικός οργανισμός που συμμετέχει σε σεμινάρια και ακαδημαϊκές συζητήσεις ακόμα και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Φαίνεται δηλαδή ένας σοβαρός οργανισμός, τον οποίο επικαλέστηκε και η ηγεσία του Βατικανού και γενικότερα το όλο θέμα “έπαιξε” και στα ελληνικά μέσα. Τα όσα λέει το Ινστιτούτο είναι επίσης ξεκάθαρα, όπως θα διαβάσετε και στο κείμενο  παρακάτω.

Την ίδια ώρα όμως που ετοιμάζαμε τις μεταφράσεις του κειμένου από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, για τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Κυθήρων ( είχε δηλώσει ο Σεβασμιώτατος: “με πληροφόρησαν πως τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων”)

Θεωρήθηκαν λοιπόν ανυπόστατα τα όσα είπε ο Μητροπολίτης. Είναι όμως έτσι;

Γιατί όπως αποφαίνεται στην μελέτη αυτή το ινστιτούτο, και για το εμβόλιο της Pfizer, αλλά και -πολύ περισσότερο- για το εμβόλιο της Astrazeneca (από το οποίο θα παραλάβουμε 3 εκατομμύρια δόσειςέχουν χρησιμοποιηθεί κύτταρα από αποβλημένα (εκτρωμένα) έμβρυα των προηγούμενων δεκαετιών.

Αναλυτικότερα, στο κείμενο που ακολουθεί.

...........................................................................

Το  ελληνικό κείμενο από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο (πηγή πρωτοτύπου εδώ)

“Καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη εμβολίων κατά του Covid-19, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και δοκιμάζονται αυτά τα εμβόλια. Πράγματι, υπάρχουν ηθικά ερωτήματα σχετικά με την πιθανή χρήση, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ανάπτυξης, κυτταρικών σειρών που προέρχονται από εκτρωμένα έμβρυα. Το Ινστιτούτο Charlotte Lozier στις Ηνωμένες Πολιτείες, βασισμένο σε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της επιστημονικής βιβλιογραφίας και των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών, συνέταξε μια ακριβή επισκόπηση των φαρμακευτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν ή δεν χρησιμοποιούν τέτοιες ηθικά αμφιλεγόμενες κυτταρικές γραμμές. Το ινστιτούτο θέλει να επιτρέψει στον αναγνώστη να κάνει ενημερωμένες επιλογές σχετικά με τα εμβόλια για τον Covid-19.

Πρώτα ας δούμε τι αποτελείται από μια τέτοια κυτταρική σειρά εμβρύου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λήψη ενός κυττάρου από ένα έμβρυο (στην περίπτωση αυτή ένα έμβρυο που έχει αφαιρεθεί) και τον πολλαπλασιασμό αυτού του κυττάρου σε αρκετά πανομοιότυπα κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν για δεκαετίες για να δημιουργήσουν “κυτταρικές γραμμές” που χρησιμοποιούνται συχνά σε επιστημονικά πειράματα. Μερικές από αυτές τις εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές, που όντως είναι δεκαετίες πριν, χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη νέων εμβολίων. Αυτό ισχύει, μεταξύ άλλων, για τις κυτταρικές σειρές HEK293 και PER.C6. Έτσι, η χρήση αυτών των κυττάρων δεν απαιτεί νέες αποβολές. Επιστρέφουν στις αμβλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980, ανεξάρτητα από τον φαρμακευτικό σκοπό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτές οι εμβρυϊκές κυτταρικές γραμμές είναι απολύτως απαραίτητες για την ανάπτυξη εμβολίων, ειδικά το εμβόλιο του Covid-19. Η απάντηση είναι όχι. Είναι δυνατόν να αναπτυχθούν ηθικά υπεύθυνα εμβόλια χωρίς κύτταρα ή με βάση ζωικά κύτταρα, αυγά κοτόπουλου ή μαγιά. Αυτό βασικά κάνουν οι διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.

Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσετε μια εικόνα για τα διάφορα στάδια ανάπτυξης ενός εμβολίου, στο οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα.

Η φάση σχεδιασμού περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδεών, προκαταρκτικά πειράματα και την περιγραφή του τρόπου παραγωγής του εμβολίου.

Φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που έχουν χρησιμοποιήσει κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα σε αυτό το στάδιο:

– Altimmune (ΗΠΑ)

– Astra Zeneca & University of Oxford (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ)

– CanSino Biologics, Inc. Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, PLA της Κίνας (Κίνα)

– Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία)

– Janssen Research & Development, Inc. Johnson & Johnson (ΗΠΑ)

– Vaxart (ΗΠΑ)

– Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical / Ινστιτούτο Μικροβιολογίας, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (Κίνα)

– Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (ΗΠΑ)

Η φάση παραγωγής: παράγεται το τελικό εμβόλιο.

Φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από ακυρωμένα έμβρυα σε αυτό το στάδιο:

– Altimmune (ΗΠΑ)

 Astra Zeneca University of Oxford (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ)

– CanSino Biologics, Inc. Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, PLA της Κίνας (Κίνα)

– Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία)

– Janssen Research & Development, Inc. Johnson & JohnsonVaxart (ΗΠΑ)

– Vaxart (ΗΠΑ)

– Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ (ΗΠΑ)

Δοκιμαστική φάση του εμβολίου στο εργαστήριο, προτού διανεμηθεί ευρέως (widely distributed)

Φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα σε αυτό το στάδιο:

– Sinovac Biotech Co., Ltd. (Κίνα)

– Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical / Ινστιτούτο Μικροβιολογίας, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (Κίνα)

– Medicago (Καναδάς)

– Novavax (ΗΠΑ)

– Moderna, Inc. avec le National Institute of Health (ΗΠΑ)

– Pfizer et BioNTech (ΗΠΑ, Γερμανία)

– Sanofi Pasteur et Translate Bio (ΗΠΑ, Γαλλία)

– Inovio Pharmaceuticals (ΗΠΑ)

Οι φαρμακευτικές εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές σε ένα από τα τρία στάδια είναι (από τις 10 Νοεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη το στάδιο ανάπτυξης εμβολίων):

– Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου / Sinopharm (Κίνα)

– Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων Wuhan / Sinopharm (Κίνα)

– Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας John Paul II (ΗΠΑ)

– Institut Pasteur and Themis and Merck (ΗΠΑ, Γαλλία)

– Shenzhen Geno-ανοσοποιητικό ιατρικό ινστιτούτο (Κίνα)

– Merck και IAVI (ΗΠΑ)

– Clover Biopharmaceuticals, Inc. (Κίνα)

– Sanofi and GSK Protein Sciences (ΗΠΑ, Γαλλία)

– Σορέντο (ΗΠΑ)

– Πανεπιστήμιο Queensland και CSL Ltd. (Αυστραλία)

– CureVac (Γερμανία)

– Genexin (Κορέα)

– Symvivo Corporation (Καναδάς)

Σημείωση: Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Η ηθική κρίση των προτεινόμενων εμβολίων μπορεί να βασίζεται σε διάφορα στοιχεία:

– Η ύπαρξη ή όχι εναλλακτικών για τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί από κυτταρικές σειρές εκτρωμένων εμβρύων: όπου υπάρχουν ηθικά ανεπτυγμένα εμβόλια και είναι διαθέσιμα, αυτά πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα.

– Ο βαθμός απόστασης, στο χρόνο αλλά ιδιαίτερα στην ευθύνη, μεταξύ της εν λόγω έκτρωσης και του εμβολιασμένου ασθενούς. Έτσι, η ευθύνη του εμβολιασμού του ασθενούς είναι χαμηλή σε σύγκριση με εκείνη του ερευνητή που χρησιμοποιεί αυτές τις κυτταρικές σειρές και επομένως διεγείρει την παραγωγή παρόμοιων κυτταρικών σειρών.

– Τα στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης εμβολίων, για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές. Εάν το εμβόλιο που λαμβάνει ο ασθενής παράγεται από αυτές τις κυτταρικές σειρές του εμβρύου (Στάδιο 2), διεγείρει την παραγωγή νέων εμβρυϊκών κυττάρων. Αυτή η σχέση είναι λιγότερο εμφανής όταν η φαρμακευτική εταιρεία εξετάζει μόνο ορισμένα αντίγραφα του εμβολίου σε εμβρυϊκά κύτταρα (Στάδιο 3).

– Η ύπαρξη ή όχι εναλλακτικών για τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν βάσει κυτταρικών σειρών από ματαιωμένα έμβρυα: εάν υπάρχει ηθικά ανεπτυγμένο εμβόλιο.”

ORTHOPRAXIA.GR (Χ. Βλαμάκης)

orthopraxia.gr

Δείτε σχετικά και:

-Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων σχετικά με το εμβόλιο

-Κυθήρων Σεραφείμ: “Εγώ σαν Επίσκοπός σας σας λέγω πως δεν θα κάμω το εμβόλιο....”

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος να δώσει εξηγήσεις.

Χάρης είπε...

Είναι κάτι καινούργιο, που συμβαίνει μόνον σε αυτό το εμβόλιο;
Όχι.
Οπότε, προς τί ο ντόρος;

Φαίη είπε...

κ. Χάρη κάντε μας την χάρη.
Έχετε δει ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ εμβόλια στα οποία υπάρχουν κύτταρα εμβρύων από εκτρώσεις;
Αλλά και με τα άλλα εμβόλια που λέτε ότι συμβαίνει αυτό, εκτός από εσάς που φαίνεται ότι δεν θα είχατε πρόβλημα, ποιός άλλος θα έκανε αυτά τα εμβόλια εν γνώσει του;










Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

θες να πείς ότι εσύ ήξερες ότι μέσα σου βαζεις δολοφονημένα μωρά, και δεν σε νοιάζει;
Τώρα το έμαθες φίλε, αλλά δεν σου καίγεται καρφί έτσι;
Θέλω πολλά να σου πω, αλλά δεν θα το κάνω, για να μη σε ταράξω μέρες που είναι.
Θού Κύριε φυλακήν τω στοματί μου.
Καλή Χρονιά.

Χαρης είπε...

Τα έχετε κάνει και εσείς κα Φαίη μου εκτός και εάν δεν εμβολιαστηκατε ποτέ στην ζωή σας! Τώρα ως απλός πιστός για πράγματα που δεν κατέχω επιλέγω να αφουγκραζομαι την επιτροπή βιοηθικής της Εκκλησίας μας.

Χαρης είπε...

Ευχαριστώ, δεν ταρασομαι ελπίζω το ίδιο και εσείς χρονιαρες μέρες. Να σας ρωτήσω, έχετε παιδάκια; Εγώ, ως πολύτεκνος να σταματήσω να τα εμβολιαζω μετά την "αποκάλυψη" του δεσπότου; Ήμασταν θεολόγοι γίναμε εσχάτως γιατροί τώρα γίναμε και διδάκτορες βιοηθικής. Θού κύριε...

Ανώνυμος είπε...

Ποια επιτροπή βιοηθικής ευλογημένε; ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ, κι απ' ό,τι φαίνεται κάνεις τα πάντα για να την καθησυχάσεις... (μάλλον δεν την ξέκανες ακόμη...)

Αντώνης είπε...

Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι οτι εκτρώσεις γίνονται έτσι κι αλλιώς και ΔΕΝ γίνονται εκτρώσεις με σκοπό να πάρουν οι ερευνητές το υλικό που χρειάζονται!
Όπως γίνονται μεταμοσχεύσεις οργάνων από νεκρούς πλέον δότες έτσι και με τα έμβρυα!
Δε πρέπει να ξεχνούμε οτι κάποια από αυτά τα έμβρυα, τα μετρημένα στα δάχτυλα, μπορεί να είναι και από ακούσιες αποβολές!

Σκεφτείτε το πάλι, αντί ένα έμβρυο να καεί/πεταχτεί/θαφτεί καταλήγει σε εργαστήριο και όπως βλέπουμε χάριν τούτου του αγέννητου παιδιού σώζονται πολλοί!
Δείτε το με τέτοια ματιά!
Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία τί λέμε εμείς αλλά ό,τι πει η Εκκλησία όταν και αν υπάρξει γνωμάτευση επί του θέματος από την Επιτροπή Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απλώς διερωτώμαι. Τι χειρότερο έκαναν οι άνθρωποι της εποχής του Νώε; Και ακόμα: για πόσο ακόμα θα μας ανέχεται ο Θεός;

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Δεν θα ασχοληθώ με όσα λες.
Δεν θέλω.
Θέλω μόνο να σε πληροφορήσω ότι δεν υπάρχουν νεκροί δότες οργάνων. Οσο είναι ζωντανός αφαιρούν τα όργανα.
Καλή νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα. Όπως οι μεταμοσχεύσεις. Έγινε, νά 'στε καλά κύριε Αντώνη, εγώ καλύπτομαι μ' αυτό.

Χαρης είπε...

Μην κουράζεστε αγαπητέ... Δεν καταλαβαίνουν.. Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι κάναμε κάτι εν αγνοία μας δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το συνεχίσουμε. Προσωπικά πριν απο χρόνια σταμάτησα την επαναληπτική δόση ιατρικού σκευασματος γιατι εμαθα ότι είχε εμβρυακα κύτταρα.Όπως υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που απέχουν από τροφες που περιέχουν αντίστοιχα κύτταρα, από κρέμες και καλλυντικά που έχουν προϊόντα πλακούντα κλπ.
Ψάξτε το λίγο. Υπάρχουν ολόκληρα κινήματα ενάντια σε αυτά. Μέχρι και ακραία (;) κινήματα που απέχουν από οποιαδήποτε συσκευασμένη τροφη.
Ψάξτε ποιες ουσιες επιτρέπεται να αναγράφονται ως 'αρωματικές υλες' στα συστατικα των μπισκότων και των αναψυκτικων. Μην περιμένετε να σας τα πει ο γιατρός σας. Δεν τα γνωρίζει δεν τα έχει διδαχθει. Δεν είναι πανεπιστήμονας. Και ας σταματήσουν τα λογοπαίγνια του τύπου γίναμε όλοι γιατροί. Εγώ που είμαι τεχνολογος τροφίμων χαίρομαι να μαθαίνουν και να ψάχνουν οι γύρω μου. Και όταν διαφωνούν ας είναι άσχετοι πρώτα κοιτάζω μήπως έχω κανει λαθος και μετά το συζητάω. Και πότε δεν είπα σε κάποιον με ποιο δικαίωμα μιλάει για τα τρόφιμα αφού δεν είναι συνάδελφος.
Ψάξτε ποσα τρόφιμα περιέχουν 'αιμοπετάλια χοίρου και βοος'. Δεν χρειάζεται να είμαι μουσουλμάνος για να μην τα καταναλωνω. Και δεν χρειάζεται να μου το υποδείξει ο πνευματικός μου. Γιατί φτάσαμε και σε αυτή την πλάνη: Να κατηγορούνται κάποιοι που δεν καταναλώνουν κάποια τρόφιμα ή προτείνουν εναλλακτικές διατροφικες επιλογές ως αλλοθρησκοι και ως ανατολιζοντες εκκλησιαστικα.
Αλλα μην ανησυχείτε, θα φροντίσει το σώμα της Εκκλησίας άλλη μια φορά να περιχαρακωσει την αλήθεια και να ξεκαθαρίσει τις αιρετικές απόψεις που προσπαθούν να μας προσφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι γίναμε και γιατροί κ. Χάρη επειδή χρειάστηκε να γίνουμε. Θέλω να πω πως όταν οι γιατροί δεν πραττουν ως γιατροί αλλά σαν γιατροί, οφείλουμε να τους ελέγξουμε για τα παράλογα που μας λένε, ως νοημονα δημιουργηματα. Γιατί και ως θεολογιζοντες γνωρίζουμε ότι ακόμα και ο Θεός είναι υπερλογος, αλλά όχι παράλογος.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά! Δεν γίνεται με νεκρά έμβρυα αγαπητε.
Όπως και με τους δωρητές οργάνων πρέπει τα έμβρυα να είναι ζωντανά. Οπότε δεν πρόκειται για αποβολές. Για να είναι κατάλληλα πρέπει να είναι απο εκτρωσεις. Και υπάρχει πρωτοκολλο του πώς τα μεταχειριζονται αμέσως μετά την έκτρωση.
Επομενως είναι εκούσια η διαδικασια
Και εδώ έρχεται και το θεολογικό/ φιλοσοφικο της υπόθεσης. Όλα πρέπει να γίνουν με την ελεύθερη βούλησή μας.

Αντώνης είπε...

Όταν σχολιάζει κάποιος καλόν είναι να είναι ενημερωμένος γι’αυτό που σχολιάζει και να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Εγώ αναφέρθηκα στην αφαίρεση οργάνων από νεκρούς πλέον δότες που φυσικά και ισχύει και ο Βασίλειος Παπασπυρόπουλος έσπευσε με ύφος «ξερόλα» να μας πει πως δεν υπάρχουν νεκροί δότες οργάνων!
Ας ψάξει, λοιπόν, να βρει για τους «δότες μετά από καρδιακό θάνατο», τους νεκρούς δλδ, τους κανονικά νεκρούς κ όχι τους εγκεφαλικά νεκρούς και όταν καταλάβει ότι δε τα λέει σωστά να έλθει και να τα πούμε αν θέλει κι αν δε θέλει ας κάτσει με τα δικά του!
Εδώ καλό είναι να αναφέρω ότι μέχρι τον προσδιορισμό του εγκεφαλικού θανάτου με βάση τα κριτήρια του Harvard το 1968 όλοι οι δότες ήταν νεκροί με καρδιακό θάνατο!! Ας μη λέμε ό,τι μας έρθει λοιπόν!

Αλλά ας μη ξεφεύγουμε από το θέμα μας που είναι η σχέση εμβολίων και εμβρύων κι όχι οι μεταμοσχεύσεις αλλά ούτε και η σχέση τροφών/καλλυντικών και εμβρύων!
Αν έχει κάποιος κάτι να πει ας το πει!

Ανώνυμος είπε...

Μη θυμώνεις κύριε Αντώνη. Εσύ έφερες τις μεταμοσχεύσεις σαν παράδειγμα, αλλά φαίνεται όταν διαπίστωσες ότι κάτι έχει πάρει κι εμάς το αυτί μας απ' την όλη κατάσταση, και άρα το παράδειγμά σου μάλλον λειτουργεί εις βάρος των θέσεών σου, μας λες να μην ξεφεύγουμε.

Εγώ ξαναείπα και πιο πάνω, αν είναι έτσι τα πράματα, αν όντως σειρά ιατρικών και μη προϊόντων έχουν προκύψει με τέτοιες μεθόδους, τότε είμαστε μακράν η χειρότερη "ανθρώπινη" κοινωνία όλων των εποχών και καλό είναι να μη θεωρούμε δεδομένη ούτε ατελείωτη την ανοχή εκ μέρους του Θεού.

Αντώνης είπε...

Καλέ μου, η τάση των ηττημένων κ μη εχόντων επιχειρήματα που θα τους δώσουν μια ευκαιρία ακόμη είναι να αλλάζουν την κουβέντα (χάος κ ταραχή συνήθως τους συνοδεύουν!)...
αναφέρθηκα μόνο στις μεταμοσχεύσεις οργάνων από νεκρούς πλέον δότες που είναι αποδεκτή από όλους! Τι δε καταλάβατε; Το σχόλιό μου είναι ακόμη εκεί...
Μπορείτε να έχετε διαφορετική άποψη αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι θα κριθούμε για τις απόψεις μας.. τουλάχιστον να μη παίρνουμε κι άλλους στο "λαιμό μας"!
Έρρωσθε!!

**Αν ήταν να θυμώνω έτσι εύκολα θα ήμουν για κλάματα!

Ανώνυμος είπε...

Εσάς λοιπόν το επιχείρημά σας, που έχετε, είναι ότι αυτά γίνονται από δεκαετίες, οπότε σκασμός αδαείς που διαμαρτύρεστε κιόλας, αργά το θυμηθήκατε. Εσείς το είπατε κομψά, εγώ το έθεσα λαϊκά, αλλά αυτό μας λέτε, έτσι δεν είναι.

Έχετε δίκιο όμως, ως προς το ότι πράγματι στην Ελλάδα η γνώση, η ενημέρωση και η αντίδραση σχετικά με τα βλαστοκύτταρα ήταν και είναι στο μηδέν. Εγώ συμπτωματικά το είχα ακούσει γιατί έζησα στο εξωτερικό και εκεί υπήρχαν καθολικές οργανώσεις που έκαναν φασαρία, και μόνο φασαρία, δεν ξέρω να πέτυχαν ποτέ τίποτα ουσιαστικό.

Εν πάση περιπτώσει, θα κληθούμε να εμβολιαστούμε, αν κληθούμε να εμβολιαστούμε, όχι πριν τον Απρίλιο Μάϊο. Μέχρι τότε έχουμε καιρό να τα σκεφτούμε όλοι όλα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com