26 Δεκ 2020

Ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί θα είναι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

 Αρχίζει αύριο η εκστρατεία εμβολιασμού «Ελευθερία» – Ποιος θα είναι ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί

Τα εμβόλια έφτασαν σήμερα από νωρίς στην Ελλάδα και αύριο αναμένεται να διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στη χώρα μας. Οι εμβολιασμοί της Κυριακής θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και εκπρόσωπο της Εκκλησίας να δίνουν το παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρώτοι θα εμβολιαστούν την Κυριακή στις 27 Δεκεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr θα εμβολιαστεί και Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως προανήγγειλε ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώτος Ιεράρχης που θα εμβολιαστεί θα είναι ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Υπενθυμίζεται ότι, ο Σεβασμιώτατος  ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του είχε απαντήσει ότι θα κάνει το νέο εμβόλιο «ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμόδιων οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», προσθέτοντας ότι δεν δίνει «συνωμοσιολογικές και ιδεολογικές ερμηνείες στα εμβόλια».

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την επιθυμία να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, αλλά δεν του το επιτρέπουν οι  θεράποντες ιατροί του, και αποκάλυψε ότι κάποιος από τους Ιεράρχες θα είναι εκεί την πρώτη ημέρα για να εμβολιαστεί.

orthodoxianewsagency

16 σχόλια:

Αναστασία μάρα. είπε...

Άραγε πιστεύει κανείς ότι θα κάνει το πραγματικό "εμβόλιο"; εντάξει δεν είμαστε αφελείς...

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Συμφωνώ!! Λυπάμαι για το κατάντημα τους!!

Ανώνυμος είπε...

Για τα ματια του κοσμου Σεβασμιωτατε?? Ο φοβος του θανατου???

Θεόδωρος Μακάριος είπε...

Δηλαδή αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις σας, εσείς αλλάζετε την πραγματικότητα. Εύγε.

Ανώνυμος είπε...

« Οι εμβολιασμοί της Κυριακής θα έχουν συμβολικό χαρακτήρα.....»

Ταπεινή μου ἄποψη εἶναι πώς ὁ ἐμβολιασμός αὐτός δέν θά ἔχει μόνο συμβολικό ἀλλά κατά κύριο λόγο οὐσιαστικό, πραγματικό χαρακτήρα πού σχετίζεται μέ τήν ὑπόσταση, τήν οὐσία τοῦ ἐν λόγω ἐμβολίου.
Καί «ἰδοὺ δὴ τί καλὸν ἢ τί τερπνόν» ( Ψαλμ. {102} ρλβ΄1).
Ὁ σεβασμιώτατος, ὡς καλός ποιμήν τῶν λογικῶν προβάτων πού τοῦ ἐμπιστεύτηκε ὁ Κύριος, «τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων» (Ἰω.ι΄11), καί ἀναλαμβάνει πρωτοπόρος, χωρίς τόν παραμικρό ἐνδοιασμό, νά ἠγηθεῖ τοῦ ποιμνίου του σ’αὐτό τόν ἐμβολιασμό.
Τίθεται ἐπικεφαλῆς καί ἐμβολιαζόμενος θέτει ἑαυτόν, φραγμό καί πρόσκομμα γιά τήν ἀναχαίτιση καί ἀναστολή τῆς δράσης ὄχι μόνο τοῦ θανατηφόρου ἰοῦ, ἀλλά καί γιά τήν ὑπέρβαση τοῦ φόβου, τῆς ἀνησυχίας καί τοῦ δισταγμοῦ τῶν πιστῶν, πού γεννοῦν οἱ ὑφέρπουσες καί ἀναπτυσσόμενες σέ μερίδα τοῦ ποιμνίου καί ὄχι μόνο «συνωμοσιολογικές και ιδεολογικές ερμηνείες στα εμβόλια».
Κατόπιν τούτου, τόν ἀκολουθοῦμε καί τόν ἐμπιστευόμαστε ἀπόλυτα ἀναφορικά μέ «το νέο εμβόλιο ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμοδίων Οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου», ὅπως χαρακτηριστικά δηλώνει καί ὁ ἴδιος.
Τόν εὐχαριστοῦμε ἐκ βάθους καρδίας καί υἱϊκῶς ἀσπαζόμενοι τήν χείρα του ἐξαιτούμεθα τάς θεοπειθεῖς πατρικάς εὐχάς καί εὐλογίας του.
Μετά τοῦ προσήκοντος σεβασμοῦ.
Θεόδωρος Σ.

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Ναι θα το κάνει το πραγματικό εμβόλιο, δεν κοροϊδεύει. Εκλεισε τους Ναούς και πέταξε έξω τους πιστούς, όπως τον διέταξαν. Σου δείχνει ο άνθρωπος με ποιού το μέρος είναι, είναι με το μέρος αυτών που μας διώκουν.Σε αυτούς έχει εμπιστοσύνη, σε αυτούς κάνει υπακοή. Αυτοί είναι οι δικοί του, όχι εσύ.
Λυπάμαι.

Αναστασία μάρα. είπε...

"δήθεν" θα κάνει το εμβόλιο για να πείσει όσους το αρνούνται...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι ξέρουμε!
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, και θέλουν το καλό μας!

Ανώνυμος είπε...

Ορθοτατη παρατήρηση κύριε Παπασπυροπουλε!!!! Εύγε!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστό!!!!

Κώστας είπε...

Θεόδωρε Σ. δυστυχώς η πλάνη σου έχει προεκτάσεις μέχρι και το εμβόλιο.
Κάνε όσα εμβόλια θέλεις. Πίστευε σε όποια άλλη πλάνη θέλεις. Ακολούθησε και τον μητροπολίτη που η "αξιοπιστία" του οδήγησε σε σχίσμα την ελλαδική Εκκλησία. Μόνο μην ισχυριστείς αργότερα ότι δεν προειδοποιήθηκες γι΄αυτά όλα.

Γεωργός... είπε...

Σε λίγο καιρό αυτοί θα απογορευουν την είσοδο στις εκκλησίες στους πιστους αν δεν έχουν εμβολιαστεί ως επικινδυνους φορείς...οι πτώσεις τους είναι .. απερίγραπτες...

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις σαν τον Σύρου Δωροθεο... Μήπως είσαι το alter ego του; Θεόδωρος Σ., Δωροθεος Σ... Πάντως για άγαμο κληρικό σε κόβω...

Ο ευθυμογραφος

Ανώνυμος είπε...

Αντι να μας παραδειγματισει με τα Μυστηρια τα οποια τα υβριζουν και λενε οτι κολανε ιο. Ενω αυτα ειναι η σωτηρια του ανθρωπου δινει εμπιστοσυνη στους Καισαρας που τον εκλεισαν τον Ι.Ναο και εις ανωτερα Μητροπολιτα

Ανώνυμος είπε...

«οὔ με πείσεις, κἂν με πείσῃς»
(Ἀριστοφάνης, 445-386 π.Χ.)

Ἀγαπητέ ἐν Χριστῶ ἀδελφέ Κώστα,
σ’εὐχαριστῶ ἐκ βάθους καρδίας γιά τό ἐνδιαφέρον σου, ὅμως ἐπίτρεψέ μου, δέν καταλαβαίνω σέ ποιά πλάνη ἀναφέρεσαι.
Ἄν ἐννοεῖς ὡς πλάνη τόν ἐμβολιασμό, θεωρῶ πώς ἄδικα ἀνησυχεῖς.
Ὡς ἄνθρωπος εἴχα καί ἐγώ, μέ τόσα πού γράφονται καί λέγονται, τίς ἐπιφυλάξεις μου καί τούς ἐνδοιασμούς μου γιά τό ἐν λόγω ἐμβόλιο.
Ὅμως ἀναρωτιέμαι, ποιοί δισταγμοί καί ποιές ἀνησυχίες μποροῦν νά σταθοῦν καί νά ἐπιβιώσουν μπροστά σ’ἕνα σεβάσμιο Ἱεράρχη τῆς Ἐκκλησίας μας πού δηλώνει πρωτοπόρος καί ἠγεῖται σέ μιά προσπάθεια πέραν τῆς οὐσιαστικῆς ἀπέναντι στον κορωνοϊό ἀλλά καί τῆς συμβολικῆς ἀπέναντι σέ φόβους καί ἰδεοληψίες;
Ἄν αὐτό δέν μᾶς πείθει τότε τί ἄλλο μπορεῖ νά μᾶς πείσει;
Ὀφείλουμε εὐχαριστίες γι’αὐτή του τήν ἐνέργεια καί ἐμπιστοσύνη στό πρόσωπό του ἀναφορικά μέ τή στάση του ἀπέναντι στό νέο ἐμβόλιο κατά τοῦ κορωνοϊοῦ.
Εὐχές γιά τίς ἅγιες ἡμέρες τῶν Χριστουγέννων καί Καλή Χρονιά.
Θεόδωρος Σ.

Δέσποινα είπε...

Τόσος χαμένος χρόνος πήγε , πόσες Λειτουργίες , παρακλήσεις, λιτανείες θα είχαν γίνει εάν δεν είχαμε τόσους άπιστους αρχιερείς και ιερείς που δεν δείξανε καμία προθυμία να κάνουν τα αυτονόητα σαν ποιμένες αλλά τρέξανε πρώτοι να δηλώσουν την υποταγή και εναρμόνιση τους στις προσταγές άθεων πολεμίων του σαρκοθεντως Κυρίου και Δεσπότου μας. Τώρα είναι άτρωτοι δεν θα τους πλησιάζει καμία αρρώστια αλλά και καμία χάρις , διαλέξανε , αυτό είναι το μεγαλείο της θρησκείας μας να είναι ελεύθεροι!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com