18 Σεπ 2020

O Υπ. Παιδείας Κύπρου θα καταργήσει την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να φέρουν μάσκα

 

O Υπ. Παιδείας Κύπρου θα καταργήσει την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να φέρουν μάσκα κατά την παράδοση-διδασκαλία. Επιτακτική ανάγκη και η Ελληνίδα ομόλογός του να πράξει ομοίως άμεσα….

Σε αλλαγές στο πρωτόκολλο το οποίο αφορά στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αφαιρούν την μάσκα κατά την διάρκεια του μαθήματος φαίνεται ότι θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και πολύ καλά θα κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την δυσφορία και την δυσκολία που τους προκαλεί η μάσκα στην παράδοση του μαθήματος εκτιμάται ότι εισακούστηκαν.

Είναι η ώρα αντίστοιχη πρωτοβουλία ν’αναληφθεί και στην Ελλάδα καθώς η η υποχρεωτική μάσκα εκθέτει ενδεχομένως τους εκπαιδευτικούς σε πολλαπλούς τραυματισμούς κι εργατικά ατυχήματα συλλήβδην κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή . Αφού σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του καθ΄ύλην αρμόδιου διακεκριμένου Καθηγητή Λαρυγγολόγου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Saint Luc των Βρυξελλών διακυβεύεται από την υποχρεωτική μάσκα κατά την ώρα παράδοσης διδασκαλίας η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των διδασκόντων εκπαιδευτικών καθώς μπορεί να τους προκαλέσει πολύποδες, οζίδια, αφωνία, τραυματισμό φωνητικών χορδών και πολλοί δεν θ΄αποφύγουν τα χειρουργεία.…

”Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ενημερώθηκαν ότι από την Τετάρτη θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο πρωτόκολλο.Υπενθυμίζεται ότι κοινό αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν όπως επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να αφαιρούν την μάσκα κατά την διάρκεια του μαθήματος, νοουμένου ότι θα τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων από τους μαθητές,” προσθέτει η Καθημερινή Κύπρου..

Ο υπουργός Παιδείας Κύπρου κ. Προδρόμου ανοίγει το δρόμο επιδεικνύει την αρμόζουσα ευαισθησία ως προς τη φύση του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού. Επιτακτική ανάγκη και η Ελληνίδα ομόλογός του να πράξει ομοίως άμεσα. Θα πρέπει πλέον να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν αυτή την εξέλιξη όμορης χώρας και να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία πριν να είναι πολύ αργά …..

dimpenews,Ορθόδοξος Τύπος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επικοινω μαζι σας απο Αχαϊα. Είμαι Εκπαιδεκτικός Δ/θμιας κ έχω κανει μαθημα με μάσκα την τρεχουσα εβδομαδα μόλις 6 διδακτικές ώρες με παρα πολύ δύσκολία. Ο λαιμος μου και τα πνευμόνια μου ερεθισμένα και κεφάλι βαρύ. Εν τέλει, προσπαθώντας να της αλλάζω θεση - όπως στα περισσότερα βίντεο κάνουν οι υπέρμαχοί της για να την διορθώσουν- απο τις εκπνόες που συσσωρεύονταν στα γυαλια επαθα επιπεφυκίτιδα. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν του επιτρέπεται να μου δωσει εγγραφο απαλλαγής απο τη μάσκα αλλα πολύ εύκολα μπορεί να μου δώσει άδεια!! Αν είναι δυνατόν!
Τα σχολεία σήμερα είναι κλειστα εξ'αιτίας του κυκλωνα. Εν αναμονή του κυκλώνα Χθες το απόγευμα από τις 3μμ μεχρι τις 8μμ, φορώντας επίσης μασκα, καθαρίζαμε με τους γείτονες ένα οικόπεδο όλο μπάζα και δυσωδία για να μην φραξουν οι υπόνομοι. Σας πληροφορώ ότι φορούσα τη μασκα επι 5 ώρες και παρ` όλον αυτόν τον μοχθο, δεν ένοιωσα την αντίστοιχη δυσφορία.
Είναι άλλο το να φορας μασκα και εντελώς διαφορετικό το να φορας μασκα και να μιλάς σε 25 μαθητές.
Αφήνω όλα τα άλλα- αν και εξειδικευμένος ή "ειδικός" όπως εχουμε συνηθίσει να λεμε τελευταία- τα τόσο σημαντικα, όπως ο ρόλος της χροιάς και του τονισμού στη διδακτική, ο ρόλος της οπτικής επαφής με τα χείλη - ειδικά στις ξένες γλώσσες.
Είναι ξεκάθαρα θεμα επιτυχίας του διδακτικού έργου αλλα και θέμα υγείας. Για τον εκπαιδευτικό, για τους μαθητές την ώρα που μιλούν, για τον ξεναγό, για τον εισηγητή, n χρήση μάσκας είναι Α-ΔΙ-Α-ΝΟ-Η-ΤΗ._

Και αυτό θα φανεί πολύ συντομα γιατί θα είναι κραυγαλέες οι συνέπειες στην υγεία.
Όποιος δεν το βλέπει αυτό, να ξερει ότι ή γελούν μαζί του, ή αδιαφορουν, ή τον κολακευουν.

Αντιπρόταση; Εαν και για όσο υπαρχει ανάγκη να γινει χρήση διάφανης προσωπίδας.

Περιμένω η κυβερνηση να διαχειριστεί το θεμα, όπως διαχειρίστηκε το σφαλμα που έκανε στο μεγεθος των μασκών, που το αναγνωρισε με παρρησία και το διορθωνει, όπως θα έκανε καθε εχέφρων άνθρωπος και κάθεομάδα με σοβαρο συντονιστικό εργο και ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Να καταργηθει η μασκα για ολους στα σχολεια! Μικροι και μεγαλοι υποφερουν απο την ανυποφορη ατμοσφαιρα που επικρατει στις σχολικες αιθουσες. Οποια μετρα και να παρουν βγαζουν κρουσματα καθηνερινα. Αφηστε την επιλογη στους ανθρωπους. Δεν μπορω να βλεπω παιδια να φευγουν απο το σχολειο χλωμα με μαυρους κυκλους στα ματια απο την χρηση μασκας.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ έπαθα επιπεφυκίτιδα από την μάσκα και δεν μου περνάει ειδικά στο ένα μάτι που τρώει τις περισσότερες αναθυμιάσεις από το επάνω μέρος της μάσκας.
Επίσης έχουν επιδεινωθεί οι αλλεργίες μου, έχω πονοκέφαλο, αδυναμία, φαγούρα σέ μύτη πηγούνι κ.ἄ..

Αν το Κράτος δεν αφαιρέσει τις μάσκες από εμάς τους εκπαιδευτικούς που μιλάμε για ώρες, θα ακολουθήσω νομική οδό με χαρτιά γιατρών μέχρι Υπουργείων! Νομίζω όλοι μαζί πρέπει να το κάνουμε για να πιάσει τόπο!

Πρέπει όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να ενωθούμε. Κινδυνεύουμε περισσότερο από την μάσκα πλέον παρά από τον κορονοϊό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com