13 Αυγ 2020

Αγία Σοφία: Μετά τους Ταλιμπάν, η Χαμάς

 Αγία Σοφία: Μετά τους Ταλιμπάν, η Χαμάς

Σε πεδίο εξτρεμιστικής μουσουλμανικής προπαγάνδας μετατρέπεται η Αγία Σοφία, με οπαδούς του Ισλάμ να εκμεταλλεύονται την αλλαγή του καθεστώτος (σ.σ. η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο) και να προωθούν προκλητικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μία εβδομάδα μετά την ανάρτηση πανό από υποστηρικτές των Ταλιμπάν, που φώναζαν συνθήματα μέσα στην Αγία Σοφία, υποστηρικτής της Παλαιστινιακής Χαμάς, άνοιξε τη σημαία της οργάνωσης μέσα στον ναό, ανεβάζοντας τις σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών κυκλοφόρησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφάνιζε άνδρες, μερικοί εκ των οποίων ήταν ντυμένοι με παραδοσιακή αφγανική φορεσιά, να ανοίγουν σημαία των Ταλιμπάν μέσα στην Αγία Σοφία και να φωνάζουν συνθήματα. Μεταξύ αυτών ακούγεται και η ιαχή «Αλλαχ Ακμπάρ» ενώ έχουν υψωμένο το δείχτη του χεριού, μια χειρονομία που έχει ταυτιστεί με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Το βίντεο κοινοποίησε στο Twitter ο Noor Dahri, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας και αφηγημάτων ισλαμικής τρομοκρατίας, με έδρα το Λονδίνο.

Στην ανάρτησή του, ο Dahri έγραψε πως «η σημαία των Αφγανών Ταλιμπάν υψώθηκε στην Αγία Σοφία στην Τουρκία από ακτιβιστές των Ταλιμπάν. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ήταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και στους ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες του κόσμου. Σύντομα και οι ακτιβιστές της ISIS θα υψώσουν επίσης τη σημαία τους.»

orthodoxianewsagency

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατάπτωση. Πολύ θα ΄θελα να έβλεπα το βλέμμα, τη θλίψη, να άκουγα πώς τώρα σκέφτονται όλοι εκείνοι οι μεγάλοι που περάσανε, θαύμασαν και καθημερινά βλέπανε το κόσμημα της ορθόδοξης πίστης. Μέγας Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Φωκάς, Ηράκλειτος, Βασίλειος Μακεδόνας, εκατοντάδες θεοφόροι πατέρες, Φώτιος, Χρυσόστομος, Συμεών, Στουδίτες. Εκεί που κάποτε ήταν φρούριο Χριστιανισμού και πολιτισμού να περιοδεύουν ταλιμπάν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com