28 Ιουλ 2020

Καταστροφική μόδα προώθησης της ναρκωτικής κουλτούρας

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΗ
Ναρκωτικά
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι ένα μεγάλο ράφι από το μαγαζάκι της γειτονιάς, το μίνι μάρκετ απ’ όπου ψωνίζουμε οικογενειακά, γέμισε με προϊόντα που συνδέονται με το κάπνισμα μαριχουάνας.
Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ειδικοί σωλήνες, όπου κάποιος μπορεί να κάψει το χασίσι μέσα και να το εισπνεύσει, ψευτοανώδυνα υποκατάστατα μαριχουάνας, καρβουνάκια για να ξεκινάς την καύση του χόρτου, ειδικά φύλλα καπνίσματος («τζιβάνα» είναι η αργκό ορολογία) για να φτιάχνεις το τσιγαριλίκι και άλλα σχετικά. Όλα αυτά σε περίοπτη θέση, ακριβώς πάνω από τον πάγκο του καταστηματάρχη. Αλλά δεν είναι το μοναδικό μαγαζί που ακολουθεί αυτή την καταστροφική μόδα προώθησης της ναρκωτικής κουλτούρας. Παρατήρησα ότι σχεδόν κάθε περίπτερο, παντοπωλείο, μίνι μάρκετ έχει σε αφθονία τέτοιου είδους άκρως επικίνδυνα προϊόντα. Όλα αυτά στον απόηχο ενός από τα τελευταία καταστροφικά νομοσχέδια που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε μπροστάρη τον υποστηρικτή της κουλτούρας της κάνναβης, σύμβουλο τότε στο Μαξίμου, Νίκο Καρανίκα. Συγκεκριμένα, πριν από ακριβώς δύο χρόνια ο Καρανίκας πανηγύριζε που πέρασε τον άκρως επικίνδυνο για τη νεολαία μας νόμο στήριξης της «φαρμακευτικής» κάνναβης.
Δυστυχώς, ακόμα και διανοητές της συντηρητικής πλευράς έχουν μολυνθεί από τον ιό της άκρατης ελευθεριότητας στο θέμα των ναρκωτικών. Με θλίψη έχω ακούσει σε συζητήσεις κάποιους πατριώτες που είναι ανοιχτοί στη μερική ή και στην ολική αποποινικοποίηση ναρκωτικών. Θυμίζω σε όλους ότι αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, αλλά μέχρι τα όρια όπου δεν θίγονται η εθνική μας ταυτότητα και συνέχεια. Δεν στηρίζουμε την ασυδοσία ούτε απόψεις που θέτουν σε τρομακτικό κίνδυνο τη νεολαία μας.
Ο 50χρονος που επιθυμεί να είναι επιεικής ο νόμος περί ναρκωτικών, ώστε να «χαλαρώνει» ο ίδιος κάποιες στιγμές, κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στον 20χρονο νεαρό, καθώς τα ελαφριά ναρκωτικά αποτελούν τον προθάλαμο για τα σκληρά και για μια ζωή εξαρτημένη από ουσίες. Κατεστραμμένη ζωή, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα πρότυπα που έχουμε για παραγωγικά και αυτόνομα μέλη της κοινωνίας μας. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους νέους μας και να καταργήσει τον νόμο για την κάνναβη, που φύτεψε σαν νάρκη ο ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγει από την εξουσία. Αυστηρή νομοθεσία κατά οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας, παύση της ναρκωτικής κουλτούρας που διαδίδεται στη νεολαία μας, «φρένο» στις επιχειρήσεις που βασίζονται σε τέτοιου είδους νοσηρές ιδέες, σκεπτικισμός απέναντι σε ευσεβείς πόθους αριστερών για «ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης». Αντιδράστε τώρα, πριν είναι πολύ αργά.
*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)
newsbreak,21-07-2020

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε το διαχωρισμό σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά και με τι κριτήρια. Εγώ θυμάμαι τους χασικλήδες στο στρατό, και εξαρτημένοι ήταν και ούτε μπροστά τους δεν έβλεπαν. Ίσως δεν κινδύνευαν με άμεσο θάνατο από υπερβολική δόση όπως αυτοί που τρυπιόντουσαν, αλλά ήταν το ίδιο κατεστραμμένες ζωές. Ώρες ώρες σκέφτομαι πόσοι απ' αυτούς άραγε να ζουν ακόμα, και δεν είμαι και πολύ μεγάλος σε ηλικία. Κανονικά, πλην τυχόντων ατυχημάτων και καμιάς κακιάς αρρώστιας, με βάση την ηλικία θα έπρεπε να ζουν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένα κράτος βρίσκεται σε παρακμή πάντα ανθούν σε αυτό τα ναρκωτικά, ο τζόγος και η πορνεία.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com