6 Ιουλ 2020

Η Ολλανδία καταργεί το φύλο από τις ταυτότητες, επειδή το ζήτησε η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ

Τέλος η αναγραφή του βιολογικού φύλου, πανηγυρίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
Σε μια απόφαση άνευ προηγουμένου προχώρησε η υπουργός Παιδείας της Ολλανδίας, που ανακοίνωσε χθες πως επεξεργάζεται σχέδιο με βάση το οποίο το βιολογικό φύλο των Ολλανδών δεν θα αναγράφεται στην ταυτότητα! Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπουργού Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν, το φύλο κάθε πολίτη κρίνεται ως «άχρηστο στοιχείο», που δεν είναι απαραίτητο στο δελτίο ταυτότητας!

Το αντιεπιστημονικό επιχείρημά της, καθώς, είτε τη βρίσκει σύμφωνη είτε όχι, το βιολογικό φύλο όχι απλώς υφίσταται αλλά και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται σε αντίθεση με το κοινωνικό φύλο, έφερε ικανοποίηση στις ολλανδικές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και αντιδράσεις από μερίδα πολιτών. Σε επιστολή της προς το Κοινοβούλιο, η υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών (!), η οποία είναι παράλληλα και αρμόδια για τη Χειραφέτηση, έκανε γνωστή την πρόθεσή της να καταργήσει την αναγραφή του φύλου στα δελτία ταυτότητας από το 2024/2025.
Η Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν προτίθεται «να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού την άχρηστη αναγραφή του φύλου» που θα παραμείνει ωστόσο στα διαβατήρια, αφού είναι υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Ολλανδία δεν θα είναι η πρώτη χώρα-μέλος με δελτίο ταυτότητας χωρίς αναγραφή του φύλου. Η γερμανική ταυτότητα δεν αναγράφει το φύλο» γράφει στην επιστολή της η υπουργός, η οποία πιστεύει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα «να διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και να τη ζουν με πλήρη ελευθερία και ασφάλεια».
Οι ακτιβιστές
«Είναι μία εξαιρετική είδηση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με αυτή την κατηγορία του φύλου στην ταυτότητά τους» ανακοίνωσαν οι ακτιβιστές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. «Είναι μία καλή είδηση για όποιον θεωρεί ότι αυτό που κρύβουν τα εσώρουχα δεν αφορά ούτε την κυβέρνηση ούτε τις Αρχές» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους διάφορες οργανώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ολλανδία έχει επίσης κάνει από το 2018 ένα βήμα για την αναγνώριση τρίτου φύλου, όταν ένας πολίτης που γεννήθηκε μεσοφυλικός (ίντερσεξ) δικαιώθηκε από τη Δικαιοσύνη, η οποία του αναγνώρισε το δικαίωμα να μην εγγραφεί ως άνδρας ή γυναίκα στο πιστοποιητικό γεννήσεως.
dimokratianews,6|07|2020

Σχόλιο enromiosini: Είναι εμφανέστατη πλέον η προσπάθεια κύκλων της Νέας Εποχής να απαλείψουν από την δημόσια σφαίρα κάθε στοιχείο ταυτοτικό του έθνους, της θρησκευτικής πίστης, του φύλου κ.λπ. Εν ονόματι της «ίσης μεταχείρισης», της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή της καταπολέμησης των διακρίσεων, δεν επιτρέπεται  στο φυσικό πρόσωπο να εκδηλώνει δημοσίως πληροφορίες εγγενώς συνδεδεμένες με την υπόσταση του όπως είναι το βιολογικό φύλο του! Αυτός ο παραλογισμός τείνει να σαρώσει τις δυτικές κοινωνίες και να τις μετατρέψει σε μια άμορφη μάζα ατόμων δίχως προσδιοριστικά στοιχεία με το πρόσχημα μιας ακατάληπτης «ουδετερότητας»…

1 σχόλιο:

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Μας άλλαξαν την πίστη, την πατρίδα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τώρα μας αλλάζουν και την οικογένεια διαμέσου της αλλαγής του φύλου: Έτσι είναι ο μοντέρνος φασισμός!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com