2 Ιουν 2020

Διακρίνω στημένο σκηνικό ...ή μάλλον παρασκήνιο.



Διακρίνω στημένο σκηνικό ...ή μάλλον παρασκήνιο.
" ..Ἐνώπιον τῶν διαμορφουμένων συνθηκῶν, ἐπιθυμοῦμεν νά ἐνωτισθῶμεν τόν ἀδελφικόν Ὑμῶν λογισμόν καί τάς σκέψεις, ὥστε, ἀπό κοινοῦ νά πορευθῶμεν εἰς τήν ποιμαντικήν ἀντιμετώπισιν τῶν ἀμφισβητήσεων τοῦ καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως τῆς Θείας Κοινωνίας.."
Τι λέει ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου !!! Θέτει θέμα εκ του μη όντος . Θέτει ζήτημα που δεν υφίσταται, ακριβώς για να του δώσει υπόσταση. Να το αναγάγει σε πεδίο προβληματισμού!!! Με έναν ύπουλο και φαινομενικά αθώο τρόπο διασπείρει το ενδεχόμενο συζήτησης για εναλλακτικές μορφές Θείας Κοινωνίας, ενώ θα έπρεπε ρητά , κατηγορηματικά ,απόλυτα και ξεκάθαρα να κλείσει το ζήτημα και τέλος. Να βάλει ταφόπλακα σε κάθε αμφισβήτηση και ενδοιασμό ...πράγμα που ως " λαγός" είχε ανοίξει πρώτος και προσφάτως ο πολύς και πολυπράγμων Μόσιαλος.
Και μόνο που στέλνει επιστολές και ζητά , τάχα μου και δήθεν μου , την από κοινού συζήτηση, σύσκεψη κλπ κλπ , τεχνηέντως φτιάχνει κλίμα αμφισβήτησης. Τώρα τον έπιασε ο πόνος τον Πατριάρχη και θέλει να συνδιαλλαγεί για τα αδιαπραγμάτευτα και μη συζητήσιμα όπως είναι η Θεία Κοινωνία!!! Τώρα κόπτεται για το τι θα πουν οι άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες και σπέυδει να τις ρωτήσει .

 Να θυμίσω ότι όταν αποφάσιζε για την ψευδοσύνοδο στο Κολυμπάρι ,δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία και την " από κοινού ποιμαντικήν αντιμετώπισην των αμφισβητήσεων ", που από πολλές πλευρές εκφράζονταν.
Τότε ο κ. Βαρθολομαίος διέταζε και μόνος του αποφάσιζε. Τώρα που έπρεπε να θέσει σφραγίδα , υπογραφή και λήξη κάθε συζήτησης για το οποιοδήποτε και από οποιονδήποτε ψέλλισμα περί αμφισβήτησης του κορυφαίου Μυστηρίου του χριστιανισμού ....τον έπιασε λογοδιάρροια και στέλνει επιστολές ζητώντας γνώμες !!! Διακρίνω στημένο σκηνικό ...ή μάλλον παρασκήνιο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με χρησμούς πλέον θα λαμβάνουν οι πιστοί τους νεολογισμούς και θα τους ερμηνεύει. Η Κασταλία πηγή γέμισε νερά από τις χιονοπτώσεις του Παρνασσού και τρέχουν πολλοί να λουστούν.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι, προφανως και δυστυχως, αληθεις οι σκεψεις της αρθρογραφου. Αλιμονο, αλλα αν δεν σκεφτουμε πονηρα δε θα διαβλεπουμε τα κινητρα των πονηρων....

Χιλιας Χρήστος είπε...

Έχει πάρει ήδη απόφαση απλά το παίζει σε διπλό ταμπλό

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com