2 Ιουν 2020

Αυτούς τους "ποιμένες" έχουμε, αλλά μάλλον αυτοί μας αξίζουν....



Αυτούς τους "ποιμένες" έχουμε, αλλά μάλλον αυτοί μας αξίζουν ...
Επί μακαριστού Χριστοδούλου, ο νυν αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τόξευε τα βέλη του προς τον προκάτοχό του, εγκαλώντας τον, επίσης, για έλλειψη συνοδικότητας.
Τώρα εγκαλείται, και δικαίως, και αυτός, από το συνεπίσκοπό του.
Αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και κορυφαία πρόκληση προς το Θείο Δομήτορα της αγίας μας Εκκλησίας, πρωτίστως, και προς τον κλήρο και το λαό δευτερευόντως,η αποφυγή συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, εν όψει μιας πρωτόγνωρης, για την εκκλησιαστική ζωή, καταστάσεως , κατά την οποία στραγγαλίστηκε, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, η και συνταγματικώς κατοχυρωμένη,ελευθερία ασκήσεως της θρησκευτικής λατρείας.
Η επίκληση του "δικαίου της ανάγκης", καταπάτησε, εν προκειμένω, τη σχετική συνταγματική επιταγή, δημιουργώντας ένα απαίσιο προηγούμενο (αυτό πού το πάνε οι υποστηρικτές του;).
Δυστυχώς, την όλη, άκρως δυσμενή για την Εκκλησία, κατάσταση, τη χειρίσθηκε η δεκατριμελής, λεγόμενη, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με τα γνωστά, σε όλους, αποτελέσματα.
Πώς να λησμονήσουμε το σκανδαλωδέστατο εκείνο συνοδικό ανακοινωθέν, το τραγικά αθεολόγητο, όπως κατέδειξε με περισπούδαστο κείμενό του, ο ομολογητής αρθρογράφος κ. Ιωάννης Λίτινας, παραπέμποντας στο συγγραφικό έργο του μεγάλου Βασιλείου, στο οποίο υπερεξαιρόταν η σωματική υγεία, χαρακτηριζόμενη ως το " το ύψιστο αγαθό επί της γης", επί δεινή καταφρονήσει του ευαγγελικού και αγιοπατερικού λόγου;

 'Η τις αλήστου μνήμης παρεμβάσεις του συνοδικού εκπροσώπου τύπου καθώς και το "θεολογικό" κατασκεύασμα περί "επιτιμίου" (ένιοι ιεράρχες, μας προέκυψαν και διερμηνείς των βουλών του Θεού...);
Τελευταία, ακούσαμε τον αρχιεπίσκοπο, σε συνέντευξή του, στο συστημικό δημοσιογράφο της σοβαροφανούς, καθεστωτικής φυλλάδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ",να προετοιμάζει το έδαφος, ακόμη και για την αλλαγή του τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας!
Κάτι παρόμοιο, άφησε να εννοηθεί σε κείμενό του, και ο ομόφρων του κ.Ιερωνύμου, γνωστός και μη εξαιρετέος, μητροπολίτης Αργολίδος.
Αυτή η τελευταία, ανήκουστη εξέλιξη, αποτελεί κορυφαίο δείγμα εκφυλισμού και ευτελισμού του γνήσιου εκκλησιαστικού ήθους και δεινής καθιζήσεως του αρχιερατικού κύρους.
Αυτούς τους "ποιμένες" έχουμε, αλλά μάλλον αυτοί μας αξίζουν σαν ελληνικό λαό, που με την καθημερινή βιοτή μας, αναδεικνύουμε πανηγυρικά αυτήν την αλήθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com