11 Ιουν 2020

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε υπέρ διωκόμενου Θεολόγου γιατί δεν εφάρμοσε τα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά

ANAKOINΩΣΗ
            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε θεωρεί άδικη και αδικαιολόγητη  την πειθαρχική  δίωξη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος, υπακούοντας σε τέσσερις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά και στη συνείδησή του, δεν εφάρμοσε τα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά,  που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

            Είναι γνωστό σε όλους ότι αυτά τα Προγράμματα Σπουδών ευτελίζουν το μάθημα των Θρησκευτικών και προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Άλλωστε, το ίδιο το ΣΤΕ έχει αποφασίσει ότι αντιβαίνουν στις βασικές διατάξεις του Συντάγματος.
            Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο συνάδελφος ουδεμία παρανομία διέπραξε και φυσικά είναι παντελώς παράλογο  να εγκαλείται για αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά.
            Αντίθετα, υπόλογος είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που υπακούοντας σε κομματικές εμμονές, αγνόησε επιδεικτικά τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.
            Καλούμε, λοιπόν, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου μας. 
Για τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε
Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκος Παπαχρήστος                                                               Νικηφόρος Κωνσταντίνου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com