9 Ιουν 2020

ΗΠΑ: Άλλαξε ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας

ΗΠΑ: Η Θεία Κοινωνία εν μέσω πανδημίας (βίντεο)
Με νέα δεδομένα και αυστηρούς περιοριστικούς όρους επέστρεψαν οι πιστοί στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτός από τις αποστάσεις και τους υγειονομικούς κανόνες, άλλαξε και ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να τονίζει ότι είναι πιο σημαντικό να λαμβάνει κανείς το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό.
Έτσι, αφού απαγορεύτηκε δια νόμου η χρήση της Ιεράς Λαβίδας, οι Ιερείς χρησιμοποιούν πλέον πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια ξεχωριστά για τον κάθε πιστό και ξεχωριστές πετσέτες οι οποίες συγκεντρώνονται σε ένα κουτί και μετά το πέρας της Λειτουργίας καίγονται.
Δείτε τον Ιερέα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Άλμπανι της Νέας Υόρκης, την Κυριακή της Πεντηκοστής να εξηγεί στο ποίμνιο πώς θα γίνεται στο εξής η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, και εν συνεχεία τους πιστούς να μεταλαμβάνουν με τους νέους κανόνες

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Takis Toubi είπε...

Παπάδες πεταχτε τα άμφια κ έξω από τις Εκκλησίες! Σα δε ντρέπεστε λίγο...Κουταλάκια!!!!!

Maria V. είπε...

10:15(Δεν το καταλαβαίνει ότι έτσι όπως καίγεται π παίρνει το αποστειρωμένο,καυτο κουταλάκι, μπορεί να τ πέσει Η Θεία Κοινωνια κ χαχανιζει κ από πάνω?) ,(next) (next) ( next) ,11:43(I like your dress!!!)Ακουσα καλα?Ναι πολυ καλα ακουσα!Φοβούνται από Τη Θεία Κοινωνια κ όχι από τον συναχωμενο ιερέα π ρουφάει συνέχεια τη μύτη του?Που νομίζουν ότι βρίσκονται τελικά?!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 9/6/20.ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΡΑΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΡΟΥΧΑ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΙ.

Efstathios Efstathios είπε...

Παράσταση τύπου φραγκόπαπα που λειτουργεί το συναίσθημα και όχι το Πνεύμα!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Όταν οι Άγιοι δεν τολμούσαν καν να αγγίξουν την Αγία Τράπεζα τόσο ο φραγκόπαπας όσο και ο φέρων τα άμφια της Ορθοδόξου Ιεροσύνης ακουμπούν με αγένεια. Μόνο που δεν ξάπλωσαν κιόλας!!!

cnoutsos είπε...

Η Ορθοδοξία αποτελείται από 3 τομείς: Την Αγία Γραφή , την Παράδ0ση και το Δόγμα. Ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνουμε την Θεία Κοινωνία ανήκει στην Παράδοση. Δεν μπορούμε εμείς οι σημερινοί πιστοί να τα αλλάξουμε αφού δεν έχουμε το ύψος των Πατέρων που μας τα παρέδωσαν. Αν κάποιος φοβάται να κοινωνήσει ας μην κοινωνήσει. Αυτό που είδαμε είναι εμπαιγμός του Αγίου Πνεύματος.

ΕΣ είπε...

Λυπηρό Για τους Έλληνες ορθόδοξους... Λυπηρό που το επιτρέπει ο αρχιεπίσκοπος αυτό το πράγμα.
Τόσο άπιστοι έχουμε γίνει η έχουμε αφήσει το σατανά να μας κατάκτηση....Αίσχος
Εύχομαι ο θεός να φωτίσει τους ιερείς και αρχιερείς γιατί έχουμε ξεφύγει πολύ.
Όπως φαίνεται θα τρέχουμε στα μοναστήρια και στις Ρώσικες εκκλησίες!
Ντροπή για τους Έλληνες ορθόδοξους!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com