2 Μαΐ 2020

Μία τρομακτική ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.


Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
Μία τρομακτική ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.
του Νεκτάριου Δαπέργολα, Διδάκτορος Ιστορίας
       Τρόμαξα πραγματικά με την προχτεσινή (30-4) ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Να ήταν άραγε οι ευχαριστίες προς το αντίχριστο καθεστώς και οι διαβεβαιώσεις για την αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Κράτους που θα συνεχιστεί απρόσκοπτα; Να ήταν η έκφραση χαράς για το «ευήκοον ους» που έτεινε ο πρωθυπουργός στο αίτημα να ξανανοίξουν πλέον οι ναοί; Να ήταν η διαπίστωση πως η κρίση παρέρχεται, το θέμα των κλειστών ναών σε λίγο αποκαθίσταται και άρα δεν υπάρχει λόγος πλέον να συγκληθεί η ολομέλεια της Ιεραρχίας (όπως τόσο έντονα ζήτησαν ιεράρχες, όπως ο Κερκύρας και ο Κυθήρων); Να ήταν το ότι όλος ο αποτρόπαιος κι απροκάλυπτος διωγμός που ζήσαμε στο πετσί μας επί βδομάδες θάφτηκε και ουσιαστικά αποσιωπήθηκε κάτω από μία μικρή αράδα για «δικαιολογημένα παράπονα» και για πικρία λόγω κάποιων φαινομένων σκληρής αντιμετώπισης των πιστών μέσα στη Μ.Εβδομάδα;

       Ήταν όλα αυτά μαζί. Αλλά το πιο καταλυτικό και τρομακτικό ήταν τελικά κάτι άλλο: το ότι - μετά από όσα ζήσαμε - όχι μόνο μαζεύτηκαν οι εκκλησιαστικοί μας πατέρες και δεν βρήκαν μία έστω υποτυπώδη έκφραση συγγνώμης να πουν, ένα έστω ίχνος αυτοκριτικής να καταθέσουν για την πραγματικά ανεκδιήγητη στάση τους (ως επί δύο μήνες εκούσιο και εθελότρεπτο κλωτσοσκούφι κι αντικείμενο χλεύης και εμπαιγμού από την πολιτική εξουσία), αλλά αντιθέτως εμφανίστηκαν απόλυτα δικαιωμένοι και με συνειδήσεις πλήρως αναπαυμένες. Και - ως επιστέγασμα - τόνισαν εμφατικά και ότι συγχωρούν τους πιστούς που τους επέκριναν για τη στάση τους όλο αυτό το διάστημα, συνάμα όμως ζητούν και να επανορθώσουν οι επικριτές, αποκαθιστώντας την αδικία απέναντί τους!
       Εκεί ήταν κυρίως που τρόμαξα. Ίσως δεν θα έπρεπε, καθότι ασφαλώς ήμουν υποψιασμένος και θεωρούσα πως ήμουν έτοιμος να ακούσω πλέον τα πάντα. Όμως αυτό μού ήρθε σαν χαστούκι. Γιατί εκεί κυρίως συνειδητοποίησα απόλυτα σε πόσο μακρινό κόσμο, σε πόσο παράλληλο και απομακρυσμένο σύμπαν ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Σε ποια χαώδη απόσταση βρίσκονται από τους πιστούς (πέρα ίσως από κάποιους κόλακες του στενού και ευρύτερου περιβάλλοντός τους, που καθημερινά τους χαϊδεύουν τ’ αυτιά με αποπροσανατολιστικές ωραιολογίες) και επίσης πόσο πολύ αυτή η απόσταση, που εδώ και δύο μήνες μεταβλήθηκε σε πραγματικό χάσμα, θα συνεχίσει και εφεξής να διευρύνεται. Θα συνεχίσει, απλούστατα επειδή κάποιοι δείχνουν πως δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε για να τη γεφυρώσουν και να θεραπεύσουν τη χαίνουσα πληγή. Και γιατί άραγε να το πράξουν, από τη στιγμή που πιστεύουν ότι οι ίδιοι κατέχουν σχεδόν το αλάθητο και αδυνατούν καν να αντιληφθούν την ύπαρξη του προβλήματος;
      Αυτό ήταν πραγματικά τρομακτικό. Και δεν είναι τόσο για να μας προκαλεί οργή και αγανάκτηση (τα δοκιμάσαμε δυστυχὠς κι αυτά τα συναισθήματα τις προηγούμενες εβδομάδες). Είναι κυρίως για να μας αφήσει αποκαρδιωμένους, αποκαμωμένους, ξέπνοους. Είναι ίσως η χαριστική βολή. Για να μην υπάρχουν εν τέλει διόλου αμφιβολίες πια σχετικά με το πόσο βαθύ και τραυματικό είναι το πρόβλημα μέσα στη διοικούσα Εκκλησία. Και για να μην περιμένουμε και πολλά ή ίσως και τίποτε πλέον, πέρα από μεμονωμένες φωνές ιεραρχών. Εκείνων που όντως νοιάζονται και θλίβονται, αλλά είναι απελπιστικά λίγοι.
       Και προφανώς, αυτή η χαριστική βολή ήρθε, για να καταστεί σαφές και κάτι ακόμη. Ότι το μόνο που μπορεί να φέρει πραγματική λύση και σε αυτό το πρόβλημα, είναι το ίδιο που μπορεί να ανασχέσει συνολικά τον ζοφερό κατήφορο στον οποίο κατρακυλάει ολόκληρη η πατρίδα μας, απ’ όλες τις απόψεις: ένα μεγάλο Θαύμα άνωθεν.
       Μόνο Εκείνος πραγματικά μπορεί. Κανείς άλλος…

4 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Γιά τό ἄν παρέρχεται ἡ κρίση καί τώρα τί καλά πού θά εἴμαστε, βγάλτε το ἀπ' τό μυαλό σας.

Ἡ παγκόσμια ἐλίτ ἀνθρωποφάγων καί θεομάχων μετά τό πρῶτο παγκόσμιο πείραμα χειραγώγησης πού ἔτρεξε μέ ἐπιτυχία καθηλώνοντας σάν τά φοβισμένα ποντίκια ἅπαντες, ἔχει ἄλλα σχέδια
καί τό κόλπο τοῦ κορωνοϊοῦ -κοροϊδοϊοῦ καί πιθανόν κι ἄλλων παρόμοιων ἤ χειρότερων ἰῶν πού θά ἐμφανίζονται..., θά τό ἐπαναφέρουν ξανά καί ξανά ἴδιο ἤ παραλλαγμένο μέχρι

1. νά γονατίσουν τήν οἰκονομία τῆς ἀνθρωπότητας καί νά χρεώσουν τούς πάντες γιά νά εἶναι ἀπόλυτα ἐξαρτώμενοι
2. νά ἐμβολιάσουν καί νά χαράξουν μέ νανοτσιπάκια-νανόσκονη και κβαντικό τατουάζ τούς πάντες (ἀχρήματη κοινωνία, βλέπε κολλᾶμε τόν ἰό κι ἀπό τά χρήματα...)
3. νά τοποθετήσουν παντοῦ τήν τεχνολογία 5G πού καταστρέφει τήν ὀξυγόνωση τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος (βλέπε ὅσοι ἔχουν τόν ἰό ἔχουν ἀναπνευστικά προβλήματα...) καί δημιουργεῖ ψυχοσωματική κι ἐγκεφαλική ἀλληλεπίδραση μεταξύ ἀνθρώπων καί δορυφόρων πού στέλνουν ἀκτινοβολίες ὅπου κι ὅπως θέλουν, δημιουργώντας ἐπιπτώσεις ἀπείρου κάλλους στήν ὑγεία, σκέψη καί ψυχολογία τῶν ἀνθρώπων ἕως καί θάνατο!

Δεῖτε κι ἐνημερωθεῖτε ἐδῶ καί βγάλτε μόνοι σας τά συμπεράσματά σας, κάνοντας καί τίς δικές σας ἔρευνες:
https://www.brighteon.com/72461c04-bba8-4030-8d78-8fa475302cad

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς, συγχαρητήρια που βρήκατε το κουράγιο να τα γράψετε αυτά που σκεφτόμαστε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...


Οι Επίσκοποι είναι και θα παραμείνουν αμετανόητοι για τις πράξεις, τις αποφάσεις, τα λεγόμενά τους και πρέπει να το καταλάβουμε. Η πίστη μας είναι Θεανθρωπική. Ούτε ο Θεός ενεργεί μόνος του αλλά πάντοτε μέσω ανθρώπων, σεβόμενος το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου ούτε, όμως, ο άνθρωπος μπορεί μόνος του χωρίς το Θεό. Οφείλουμε πλέον να μην προσερχόμαστε σε ακολουθίες που χοροσταστούν Επίσκοποι και να διακόψουμε την κοινωνία μαζί τους. Τότε, ο Θεός μπορεί να ελεήσει και να παρέμβει οδηγώντας τους σε μετάνοια βλέποντας τη δική μας αγωνιστική διάθεση και έμπρακτη στάση για την προάσπιση της ορθής πίστης και της εκκλησιαστικής/αγιοαπατερικής παράδοσης.

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ
Ίσως κάποιοι φαντάζονται, ότι πάει, πέρασε η μπόρα, και χαρούμενοι όλοι θα επιστρέψουμε στο status quo ante, και ούτε γάτα ουτε ζημιά.
'Ομως, όπως μας ανακοινώνει το πολιτικό προσωπικό, δεν είναι πλέον δυνατό να γυρίσουμε στην προ καραντίνας κατάσταση, τέλος - Κατά την ταπεινή μου αλλά εναγώνια γνώμη, αυτό ισχύει ΚΑΙ για τα εκκλησιαστικά, επομένως:

ΣΥΣΣΩΜΗ Η Ι.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΉΣΕΙ (πβ. Ο δρόμος για τη Θήβα είναι ανοιχτός) ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΕΑ 12ΑΔΑ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΝΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.

Οι αιτίες δεν είναι άλλες από το καθοδικό σπιράλ, ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ > ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ > ΠΑΣΧΑ 'ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ' το οποίο πρέπει να ανακοπεί άμεσα.

Αντιλαμβανομαι τη δυσκολία της προτάσεως, άλλωστε μου την έχουν ήδη χαρακτηρίσει "ανέφικτη", αλλά στοιχειώδης αίσθηση ατομικής ευθύνης με υποχρεώνει να τη θέσω υπόψη καθε καλοπροαίρετου αναγνώστη. Νομίζω ότι το φάσκιωμα που ανέφερε ο Άγιος Παϊσιος έχει εφαρμογή και σε τούτη την περίπτωση.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com